Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
31-08-2014
Bountytaart
Een aanrader die ik graag met jullie wil delen.....hier kan je echt mee uitpakken zo lekker...maar zeker niet teveel ineens van eten ;-) klein stukjes maar.....
Nodig voor de bodem :
- 150 gr bloem
- 110 gr cassonadesuiker
- 30 gr geraspte cocos
- 130 gr boter
Nodig voor de Bounty :
- 200 gr geraspte cocos
- 390 gr gecondenseerde gesuikerde melk ( is juist 1 blikje)
Voor de bovenlaag :
- 200 gr zwarte chocolade
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Bloem, suiker en cocos mengen. Boter even in de microgolf smelten en bij de rest voegen. Het deeg goed mengen en uitdrukken in een rechthoekige vorm die ik vooraf had voorzien van bakpapier. Dit deeg nu 25 minuten laten bakken op 180°C. Ondertussen kan je de Bounty maken door de geconcentreerde melk te mengen met de gemalen cocos.
Wanneer de onderlaag gebakken en afgekoeld is dan het bountybeslagje erover strijken met behulp van een spatel.
Helemaal bovenop doe je de gesmolten chocolade.
Zet het dan in de koelkast voor ongeveer 2 tot 3 uurtjes zodat het stijf kan worden.
Mooi in gelijkmatige stukjes verdelen en er je huisgenoten of vrienden mee verleiden ;-)
Een heerlijke snack, eens wat anders en een beetje speciaal dan is dit recept voor jouw gemaakt ;-) in de Tupcakevorm van Tupperware gemaakt !
Nodig :
- 125 gr elleboogjes (op de foto staat coquilletes want heb het in Frankrijk gekocht)
- 2 eieren
- 30 gr gruyère geraspt
- 125 ml melk
- 100 gr hesp
- peper en zout
Werkwijze :
Pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In een mengkom de eieren, melk, kaas mengen en er dan de hesp aan toevoegen. Afkruiden met peper en zout en de uitgelekte pasta toevoegen. Verdelen over de 6 vormpjes van de Tupcakevorm en 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ontvormen en opdienen met een slaatje.
Eventueel nog een sausje bij opdienen van 200 ml room gemengd met 50 ml ketshup dat 3 minuten is verwarmd op 750 Watt in de microgolf.