Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flantaartjes in de tartelettevorm
    Heel simpel receptje in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.

    Nodig :

    - 1/2 l melk (halfvolle of volle naar keuze)
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr suiker
    - 1 doos bostorijst (uit blik)
    - 3 eigelen
    - 3 eiwitten met 2 pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen

    Werkwijze :

    Beginnen met de eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa. Daarna al de rest van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als allerlaatste eronder mengen.  1 uur laten bakken op 200°C en nog 10 minuten laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de afdruk van de roostertje te krijgen.  Deze keer had ik de deeg in de tartevorm gegoten (deeg is vloeibaar) en heeft het iets korter mogen bakken ong. 3 kwartier.

    Natuurlijk kan je er eventueel nog een flan bresiliene van maken door nadat de taart is afgekoeld er nog een laag slagroom op te spuiten en te deceren met nootjes. Ik heb dit nu niet gedaan.

    P.S. : Mijn hoeveelheid deeg is voor 1 taart of 12 mini tartelettes. Vermits ik maar één vorm van 6 tartelettes heb. Heb ik de overschot van deeg in mijn mini tartelettevorm gedaan en had dan nog 15 mini's.  Wanneer je het deeg in de vorm doen dan komt dit tot hoog aan de bovenkant maar bij het bakken gaat dit krimpen en blijft er nog maar 3/4 van aan de wand over.








    22-01-2012 om 10:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whoopies
    Wil je tegenwoordig een beetje in de mode zijn dan is het al lang geen koekjestaart meer of gewone appelvlaai om mee uit te pakken. Néé, het zijn cupcakes, lollipups of whoopies volgens de boekjes. Doordat ik de naam al zo vaak had zien staan begon ik me toch wel nieuwsgierig te maken over hoe zo'n whoopie nu juist smaakt. En dan is er maar één mogelijkheid nl. ze zelf bakken.

    Mijn recept komt uit het boek van Juliette's Whoopies. Maar wat is een Whoopie pie juist ?
    Het is geen koekje, geen cake, geen hamburger of wafel, maar het heeft wel iets van alle vier.  Een zacht, bollende, gladde boven-en onderkant, die bij de eerste beet licht krokant lijkt maar binnenin heerlijk zacht blijkt, met een smeuiige vulling tussen.
    Dit uit Amerika overgewaaide dessertje zou zijn naam te danken hebben aan de kreet die spontaan werd geslaakt door mannen en kinderen wanneer ze hun lunchdoos openden en zo'n heerlijke lekkernij zagen liggen : whoopie !  Dus, was het bij ons uitgevonden, dan was het een 'joepie' i.p.v. een 'whoopie'.
    Ondertussen is de whoopie een hype in de VS en Engeland en werd het door de New York Times uitgeroepen tot 'lekkernij van het jaar'. In de States zijn er nu al whoopie pie festivals, bestaan ze in zoete en zoete versie, vind je ze aan de kassa van elk tankstation enz.
    De populairste whoopie, is naar het schijnt de chocoladewhoopie met een marsmallowvulling.   Maar ik heb het bij een vanillewhoopie gehouden met een heerlijke vulling van een meringue botercrème en mokkasmaakje. Natuurlijk kan je een smaakje naar eigen smaak verzinnen zoals chocolade, cuberdons, advokaat en dergelijke.
    Hoe bewaar je de whoopies?
    Best in een goed afgesloten plastic tupperware doos.

    Wat heb je nodig voor ong. 24 stuks :

    - 150 gr boter
    - 140 gr suiker
    - 1 ei
    - 1 eierdooier
    - 280 gr bloem (geen zelfrijzende)
    -1/4 koffielepel bakpoeder
    -1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
    - 125 ml melk
    - 1 koffielepel vanillearoma (ik neem mijn zelfgemaakte)

    Nodig voor de vulling :

    - 2 eiwitten   (70 gr)
    - 140 gr suiker
    - 210 gr boter 

    Werkwijze:

    - Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter en de suiker tot een luchtig geheel.  Voeg het ei en de eierdooier toe en klop tot een homogeen mengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.  Voeg een deel van de bloem bij het eimengsel en klop heel kort tot ze opgenomen is.  Doe er dan een deel van de melk en het vanillearoma bij en mix tot een glad deeg.
    Ga afwisselend op die manier verder tot alle bloem en melk op zijn en je een glad deeg bekomt.  Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.  Zelf heb ik het met behulp van 2 soeplepels in hoopjes erop gelegd.  Laat genoeg ruimte, want ze vloeien uit tijdens het bakken.  Bak 9 minuten in een oven van 180°C.  De whoopies moeten terugveren als je erop duwt.  Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat neemt.

    Voor de vulling : klop je de eiwitten op 'au bain marie' wijze. D.w.z. Je doet de eiwitten in een kleine inox kookpot. En zet die kookpot in een grotere gevuld met warm water. Mix de eiwitten stijf maar doe ondertussen de suiker er deel per deel bij. Tot alle suiker opgelost is. Dan de pot uit de grotere nemen of eventueel overbrengen in de pot van de kenwood. En deel per deel de op kamertemperatuur gebrachte boter aan toevoegen. Goed blijven mixen. Geen schrik krijgen als de boterroom er met een moment gaat uitzien als in klontertjes gevormde karnemelk of dergelijk. Dit komt namelijk allemaal goed in orde wanneer je blijft mixen. Op het laatste een smaakje naar keuze toevoegen. Ik heb de mokkasmaak genomen.
    Je kan de vulling er tussen spuiten of met de spatel er tussen doen. Ik heb gekozen voor de laatste manier.

    En dan is er koffie......... met een whoopie bij natuurlijk. 

    Onze jongste had net vriendjes op bezoek en die vonden ze allemaal superlekker. Ook mijn man vond ze lekker in de mond......!


     


     












    21-01-2012 om 23:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Folder februari
    Prachtige geschenken te verdienen door de gastvrouwen in februari. De waarde van het 15 sterrengeschenk is nog nooit zo hoog geweest.
    Een geheel nieuwe messenslijper waar men ook gekartelde messen mee kan slijpen.

    Indien er mensen zijn die ook interesse hebben in deze mooie geschenken dat mag je dat altijd per mail aan mij laten weten.






    20-01-2012 om 16:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs