Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-04-2013
Tiramisutaart volgens het receptje van Jeroen Meus
Dat ze lekker is moet ik zeker niet vertellen !
Nodig voor de bodem :
- 200 gr speculoos
- 75 gr boter
- 1 pakje boudoirs
- een scheutje amaretto
Voor de vulling :
- 6 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 125 gr suiker
- 500 gr mascarpone
- 1 kopje sterke koffie
- een beetje ongezoete cacaopoeder
Werkwijze :
Week de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water.
Doe de boter in het schenkkannetje en zet even in de microgolf om ze te laten smelten. (1 minuut op 680 W)
Hak de koekjes fijn in de turbomax of doe ze door het kaasmolentje en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm met een bakpapiertje en doe hierop de koekjes-boter mengeling. Druk aan met behulp van een soeplepel.
Warm de tas koffie op in een tweede schenkkannetje en voeg er naar smaak een geut amaretto aan toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de koffie. Doe de room in de speedychef samen met de suiker en klop stijf. Voeg dan de mascarpone toe en meng zeer goed met de klopper verder of breng het over in de alles in één kan. Je mag zeker geen klontertjes meer zien. Schenk de afgekoelde koffie met gelatine nu ook bij het mascarponemengsel en blijf nog even mengen.
De boudoirs daar snij je een stukje af zodat ze rechtop aan de rand van de springvorm staan met de gesuikerde kant naar buiten. Eventueel kan je de onderste randen even in de amaretto doppen.
De mascarponevulling kan nu op de koekjesbodem worden gegoten. Ik heb hiervoor twee derde vulling erop gegoten, dan wat boudoirs erop gelegd en dan de overige vulling verder aangevuld. Ik heb hier een vorm van 20 cm doorsnede goed mee kunnen vullen en had nog overschot voor 1 glas.
De taart in de koelkast zetten voor ong. 3 uren.
Juist voor het opdienen nog wat ongezoete cacaopoeder erover zeven en eventueel decoreren met chocolade koffieboontjes....
De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes.
Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.
Heerlijk zachte moelleux met een hartje van chocolade in de nieuwe tupperware muffinvorm
Nodig :
- 2 eieren
- 100 gr cassonadesuiker
- 50 ml room
- 75 gr gesmolten boter
- 100 gr kokos
- 75 gr bloem
- 5 ml bakpoeder
- 12 stukjes chocolade
Werkwijze :
Eieren + suiker mixen in de speedychef. Room toevoegen, gesmolten boter, gemalen kokos en terug mixen. Bloem + bakpoeder voorzichtig toevoegen met behulp van de siliconene spatel of lepel en alles nog eens goed mengen.
De siliconen vorm omspoelen met water en dan het deeg erin doen voor de helft, in het midden steek je 2 stukjes chocolade per cake en hier over heen doe je opnieuw wat deeg.
20 minuten bakken op 180°C in een voorverwarmde oven geeft je een lekkernij bij de koffie of thee. 5 minuten laten rusten alvorens te ontvormen zorgt ervoor dat je geen problemen krijgt.