Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-09-2012
Bananentaartjes
Naar aanleiding van een bananentaart recept kreeg ik gisteren zelf zin om er mijn draai aan te geven en met succes volgens de huisgenoten.
Nodig :
- 1 bladerdeeg kant en klaar
- 2 dl room
- 3 soeplepels poedersuiker
- 3 à 4 bananen volgens de grootte
- een halve liter crème patissière (stijve pudding al eerder beschreven bij aardbeientaartjes)
- een beetje melkconfituur of marspasta (melkconfituur kan je vinden bij carrefour of in alle Nederlandse winkels)
- beetje kweeperengelei
- de siliconen tartelettevorm van Tupperware
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg uit en steek er met de tartelette uitsnijder 6 vormpjes uit en leg ze in de siliconen tartelettevorm. Prik er met de vork enkele keren in en bak ze blind af gedurende 20 minuten op 180°C in de oven. Blink bakken wil zeggen. Leg er een stukje bakpapier in en strooi er erwten, rijst of bakkorrels in zodat uw deeg niet gaat opblazen tijdens het bakken.
Maak ondertussen uw stijve pudding zodat die eerst kan afkoelen alvorens nadien op de taartjes te doen.
Als de gebakken taartjes zijn afgekoeld doe dan een lepeltje marspasta op de bodem of melkconfituur.
Dan strijk je er de stijve pudding over en dan de stijfgeklopte room. ( Room opkloppen met de poedersuiker in de speedychef).
Bananen in schijfjes snijden en mooi verdelen over de slagroom.
Een paar lepeltjes kweeperengelei verwarmen in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven en met het patisserieborsteltje over de bananenschijfjes strijken. (dit doen we zodat de bananen die bruin gaan uitslagen)
Eventueel nog afwerken met enkele toefjes slagroom met behulp van de squeeze-it.