Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-07-2014
Mini cakes met olijven en La Vache que rit.
Lekker aperitiefhapje gemaakt in de Tupperware mini tartelettevorm. Zo klaar en hapt heerlijk weg !
Nodig :
- 3 eieren
- 4 porties La Vache que rit
- 150 gr zelfrijzende bloem (die van de foto is Franse zelfrijzende bloem)
- 1 dl olie
- 125 ml melk
- 1 mespunt zout
- groene olijven (ik had enkel met paprika opgevulde olijven in huis)
- mini tartelettevorm
Werkwijze :
Mix de eieren in de speedychef en voeg de bloem, melk, olie, zout toe. Voeg er ook de in stukjes gesneden kaasjes aan toe. Meng alles goed door en doe het beslag met behulp van een soeplepel in de met water omgespoelde mini tartelettevorm. Snij de olijven in 3 stukjes en leg ze in het beslag.
Bak de cakes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Crackers met kaas en kruiden ! Zo snel gemaakt en zo lekker als aperitiefhapje...
Nodig :
- 150 gr boter
- 150 gr bloem
- 50 gr geraspte parmesan
- 50 gr gerastpte kaas
- 3 soeplepels water
- snufje fleur de sel
- kruiden voor bovenop naar keuze (ik heb sel de soleil gebruikt)
Werkwijz :
Doe alle benodigdheden behalve het water in de keukenrobot en meng tot het zanderig wordt. Voeg dan het water toe en meng verder tot je een homogeen geheel bekomt. Verpak het in plasticfolie en leg het 1 1/2 uur in de koelkast.
Bebloem je aanrecht en rol het deeg uit met behulp van je deegroller tot een dunne laag en steek het uit met behulp van de mini tartelettevorm of een andere uitsteker naar keuze. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi bovenaan met kruiden naar keuze,bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 13 minuten.
Bewaar na afkoeling in een clickplus doos of andere Tupperware doos naar keuze.
Zo simpel om zelf confituur te maken....snap soms niet wat vele mensen tegenhoudt om eraan te beginnen. Gisteren heb ik van pruimen een confituur gemaakt maar deze werkwijze kan met alle soorten fruit worden gedaan.
Nodig:
- 1 kilo fruit (zonder de pit) dus ik had bij het fruitkraampje 1.200 kilo gevraagd
- 1/2 kilo suiker
- 1 zakje pec plus
Werkwijze :
Was je fruit en ontpit en snij het dan in stukjes. Doe het in een hoge kookpot en breng aan de kook, terwijl mag je de inhoud van het zakje pec plus erover strooien en goed roeren. Wanneer het bijna aan de kook is, doe ik er mijn suiker bij en roer ik weer heel goed. Vanaf kookpunt het geheel 1 minuutje goed laten koken en vuur uitdraaien.
De confituur met behulp van een stenen vergiet met brede hals in confituurpotjes doen die vooraf goed zijn afgespoeld en even in heet water hebben gelegen. Dadelijk goed afsluiten met het deksel en omgedraaid laten afkoelen zodat de potjes goed vacuum afsluiten.
Nadien voorzien van een naam etiketje en eventueel een mooi doekje als decoratie. Zijn altijd leuke geschenkjes om eens iemand mee te verrassen !