Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers met chocolade
    Het was vandaag weer zo dag om lekker de keuken in te gaan en lekkernijen tot stand te brengen. Dit maal viel mijn oog op een fotootje van heerlijke chocolade-amandelcakes in het klein. Omdat ik zowel een liefhebber ben van chocolade, als van amandelen kon het niet anders dan in de smaak te vallen.

    Nodig :

    - mini tartelettevorm van tupperware
    - 150 gr pure chocolade
    - 55 gr poedersuiker
    - 60 gr boter
    - 40 gr zelfrijzende bloem
    - 40 gr amandelpoeder
    - 150 gr room
    - 110 gr eiwit ( 3 à 4 )

    Werkwijze:

    De boter in het microplus schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolf. Ong. 1 minuut op 640 Watt.
    De chocolade in stukjes doen en smelten samen met de room ook in het schenkkannetje en in de microgolfoven. Goed mengen tot je een blinkend mengsel bekomt.  In een andere kom doe je de poedersuiker, bloem, amandelpoeder.  En in de speedychef klop je de eiwitten stijf maar niet te stijf. Als dit gebeurt is mag je het toevoegen aan het bloemmengsel. De gesmolten boter kan nu ook bij het vorige en tenslotte de gananche toevoegen. (chocolade-roommengsel). 
    Neem de mini tartelettevorm en spoel die even om met koud water en vul dan met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 °C.

    Dit beslag is goed voor 30 mini tartelettes.

    Bewaren kan in een clickplus doos van Tupperware.    Heerlijk als 4 uurtje of bij de koffie.










    23-09-2012 om 20:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, chocoladecake
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannes in de Multiflex tartelettevorm
    Het is stilaan kouder aan het worden en wat is er dan heerlijker dan in je keuken nieuwe recepten uit te proberen. Ik hou er alvast van. Ik weet dat ik al eens eerder een recept van frangipanne heb gepost maar zoals u ook weet probeer ik steeds graag ook weer nieuwe recepten uit en dit is er dus weer ééntje. En met succes. Ze zijn hier op 1.5 dag bijna allemaal op en ik had 12 stuks. Het gebak is echt luchtig en niet te droog en daar houden ze hier van. Zeker proberen.

    Nodig voor 12 taartjes :

    - 200 gr boter
    - 300 gr suiker
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 4 eieren
    - 1 dl melk
    - 5 soeplepels amandelpoeder
    - 5 soeplepels cocospoeder
    - 1 flesje amandelessence

    Voor het glazuur :

    - enkele druppels citroensap
    - bloemsuiker

    Werkwijze :

    De boter laten smelten in de microplus schenkkan ong. 2 minuten op 640 W. Suiker toevoegen en eidooiers. Wel ondertussen goed roeren. Ook de bloem toevoegen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef en erbij voegen. En uiteindelijk de rest van de ingrediënten erbij doen.

    Bakken op 180°C ong. 30 minuten in een voorverwarmde oven.  Nog even laten narusten in de siliconen vorm alvorens ze er uit te halen.
    Verder laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer het gebak helemaal afgekoeld is bestrijken met het glazuir.

    Bewaren in recto-verso rond of rechthoekig kan ook.














    21-09-2012 om 09:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree in de microgourmet
    Niet echt een receptje deze keer. Maar gewoon even laten weten hoe men een lekkere puree op tafel krijgt met behulp van de microgourmet.
    Voor diegene die het nog niet moesten weten : de microgourmet is toch wel mijn favoriete Tupperware artikel. Een geweldige uitvinding en hier dagelijks in gebruik.

    Zelfs mijn puree maak ik er in klaar :

    Nodig :

    - 1 kilo aardappelen
    - beetje melk
    - peper, zout, nootmuskaat

    Werkwijze :

    Vul het waterreservoir met 400 ml water. Doe de aardappelen in het diepste vergiet, het bovenste heb je nu niet nodig maar wel afsluiten met het deksel. Stoom je aardappelen 20 minuten op 800 Watt en laat ze even na rusten. Stamp dan met de Tupperware pureestamper je aardappel fijn. Kruid ze en doe dan pas de melk erbij. Stamp nog één keer door en klaar. En er valt echt niet zo veel door de gaatjes bij het stampen zoals je zou denken. 
    De puree zit vol smaak en kleurt mooi wit. En wat een gemak. Ondertussen doe ik gewoon nog wat andere huishoudelijke taken en er is geen kans op overkoken. Gemak dient de huisvrouw ;) nietwaar.








    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet
    >> Reageer (1)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel in de ultra pro

    Tupperware heeft sinds kort een aktie samen met Knorr in de Carrefour. Knorr heeft de consulenten dan ook een presentje geven dmv een pakket vol met Knorr produkten. Eén produkt daarvan was een blik champignonsoep. Hier komt wel nooit een blik soep op tafel alleen maar vers. Gelukkig hebben ze ons een recept meegedeeld om er een lekkere ovenschotel mee te maken. Volgens de geruchten zou dit recept zelfs al op tv getoond zijn bij de reclame van Knorr. In elk geval heb ik het hier gisteren eens uitgeprobeerd en het viel wel in de smaak.

    Nodig :

    - ovenschaal ultra pro

    - 1 blik champignonsoep van Knorr

    - 1 kg aardappelen

    - 1/2 kg kippefilet

    - 100 gr geraspte kaas

    - 3 stengels preiwit in stukjes

    Werkwijze :

    De aardappelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. In de microgourmet gaarstomen gedurende 15 minuten op 800 watt. Ondertussen het preiwit in julienne snijden (fijne stukjes). De kipfilet met de Tupperware schaar ook in stukjes snijden. Dan de aardappelen, prei en kippenblokjes onder elkaar hutselen en hierover het blik soep verdelen. Terug onder elkaar mengen en overstrooien met gerapste kaas. De ultra pro 3 kwartier in een voorverwarmde oven plaatsen van 190°C.

    Een vrij gemakkelijk gerecht wat zelfs op voorhand kan gemaakt worden.















    20-09-2012 om 08:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoos op de wijze van "Bastogne".
    Heerlijk toch die geur van versgebakken koekjes in huis en daarbij vers gezette koffie. Daar kan ik alleen maar blij van worden. Willen jullie dat ook, dan kan je met volgend receptje direct aan de slag.

    Nodig voor 32 speculoos stuks :

    - 300 gr patisseriebloem
    - 250 gr kandysuiker en ruwe rietsuiker gemengd (helft van ieder)
    - 100 gr boter
    - 3 koffielepels kaneelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 2 eieren  ( op de foto staat maar 1 eitje maar dan was mijn deeg te korrelig, heb er op het laatste nog 1 ei bijgedaan zodat het een mooi geheel werd)
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 mespuntje zout
    - een beetje bicarbonaatzout (staat wel niet op de foto maar heb ik er toch bij gedaan)

    Werkwijze :

    Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder onder elkaar in een grote Tupperware mengkom. Laat de boter smelten in het micro schenkkannetje en meng bij de rest. Het ei breken en ook toevoegen en weer goed mengen. Indien het deeg te droog blijft zoals bij mij voeg dan nog een eitje toe.
    Goed mengen en tot een worst vormen. Inpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen. Dit dient om het deeg te laten opstijven maar ook om de smaken goed tot zijn recht te laten komen.
    Bebloem dan uw werkvlak en rol het deeg uit tot een lap van ong. 0.5 cm dikte. Steek uw speculoos uit met behulp van een koekjes uitsteker naar keuze. Heb je graag figuurtjes dan doe je het zo of rondjes of rechthoeken zoals ik heb gedaan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Het is normaal dat ze bij het verlaten van de oven nog een beetje induwen. Ze worden vanzelf hard na een half uurtje buiten de oven.

    Bewaar ze in een goed afgesloten Tupperware doos en geniet ervan met volle teugen bij een lekker vers gezette tas koffie of thee.














    19-09-2012 om 09:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mengkom
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Tupperware promofolder geldig van 1 t/m 20 oktober 2012
    Een geweldige nieuwe folder voor de periode van 1 t/m 20 oktober als je het mij vraagt. Met een schitterend nieuw produkt : nl de microcook die op termijn heel het rode gamma microkommen gaat vervangen. En wie als gastvrouw een party geeft kan deze kom van 2.25 l zomaar gratis verdienen.   Ook de gasten kunnen deze aankopen maar enkel in de 1 liter versie. 
    Bovendien krijgen alle gasten aanwezig op een party in deze periode een gratis kommetje met inhoud van 200 ml. Altijd handig om ajuin, look in te bewaren of wat appeltjes mee te geven naar school voor de kinderen of wat kleine koekjes.
    De superpromo van oktober is de mini cheeSmart voor 4 €. Een super praktisch voorwerp om bv. een camenbert in te bewaren zodat er geen geurtjes in de koelkast komen.






    18-09-2012 om 17:20 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs