Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananentaartjes
    Naar aanleiding van een bananentaart recept kreeg ik gisteren zelf zin om er mijn draai aan te geven en met succes volgens de huisgenoten.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg kant en klaar
    - 2 dl room
    - 3 soeplepels poedersuiker
    - 3 à 4 bananen volgens de grootte
    - een halve liter crème patissière (stijve pudding al eerder beschreven bij aardbeientaartjes)
    - een beetje melkconfituur of marspasta  (melkconfituur kan je vinden bij carrefour of in alle Nederlandse winkels)
    - beetje kweeperengelei
    - de siliconen tartelettevorm van Tupperware

    Werkwijze :

    Rol het bladerdeeg uit en steek er met de tartelette uitsnijder 6 vormpjes uit en leg ze in de siliconen tartelettevorm. Prik er met de vork enkele keren in en bak ze blind af gedurende 20 minuten op 180°C in de oven. Blink bakken wil zeggen. Leg er een stukje bakpapier in en strooi er erwten, rijst of bakkorrels in zodat uw deeg niet gaat opblazen tijdens het bakken.
    Maak ondertussen uw stijve pudding zodat die eerst kan afkoelen alvorens nadien op de taartjes te doen. 
    Als de gebakken taartjes zijn afgekoeld doe  dan een lepeltje marspasta op de bodem of melkconfituur. 
    Dan strijk je er de stijve pudding over en dan de stijfgeklopte room. ( Room opkloppen met de poedersuiker in de speedychef).
    Bananen in schijfjes snijden en mooi verdelen over de slagroom. 
    Een paar lepeltjes kweeperengelei verwarmen in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven en met het patisserieborsteltje over de bananenschijfjes strijken. (dit doen we zodat de bananen die bruin gaan uitslagen)
    Eventueel nog afwerken met enkele toefjes slagroom met behulp van de squeeze-it.
















    30-09-2012 om 12:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirelli in 't groen
    Afgelopen week geproefd op de unitvergadering en viel in de smaak. Dus vandaag hier thuis gemaakt voor het gezin. Op een klein half uurtje een volledige maaltijd op tafel. Dat wil toch iedereen. Het moet niet altijd te moeilijk zijn ;)    En natuurlijk moet het ook lekker zijn.

    Nodig :

    - 300 spirelli
    - 600 gr gehakt
    - 100 gr gemalen kaas
    - 1 pakje currysaus Knorr
    - 450 gr diepvriesspinazie met room van Iglo of ander merk
    - 100 ml melk
    - 1 scheutje room

    Werkwijze :

    Doe de spirelli in het serveerwonder. Vul het serveerwonder nu met kokend water tot ong. 1 cm van de rand. Sluit af met deksel en laat het toe voor 15 minuten en giet daarna het water eraf.
    Neem ondertussen de ultra pro rond of ovaal en doe hierin het gehakt.  Plaats de kom in de microgolfoven 3 minuten op 800 Watt met het deksel erop.  Roer het gehakt nu goed onder elkaar met behulp van de pureestamper en plaats de kom terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 800 Watt. Voeg dan de spinazie toe en roer onder elkaar, sluit de kom en zet weer 3 minuten terug op 800 Watt.
    Doe de melk samen met de currypoeder in de shaker, goed schudden en bij in de kom doen nu.  Roer alles goed onder elkaar en zet de weer 3 minuten op 800 Watt.  Doe er dan de gemalen kaas bij en de room alsook de gekookte spirelli.  Alles goed onder elkaar zetten en de spirelli in 't groen is nu klaar.

    Smakelijk !
















    29-09-2012 om 13:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:ultra pro, microcook,serveerwonder
    >> Reageer (0)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Microvezeldoekjes bij Tupperware in de kijker.
    Product in de kijker: de geweldige Microvezel doekjes



    Ontdek ze hier allemaal:

     

     

    De Glasdoek:

    Een grote doek in microfiber, ideaal voor het vlek - en streepvrij afdrogen van ramen, glazen, vazen, badkamerspiegels, brilglazen, crystalserviezen, ...Ik bewaar er eentje in de badkamer om altijd snel over de spiegel te gaan wanneer ik uit bad kom.  IDEAAL! ;)

    Code: E922 Prijs: 9,9

     

     

     







     

    Keukendoek:

    Grote, dikke microvezel handdoek die onder andere gebruikt kan worden als afdrooghanddoek bij het afwassen. Door de textuur van deze dikke handdoek, droog je veel sneller af.   Hij is ook onmiddellijk 100% bruikbaar in vergelijking met een klassieke keukenhanddoek die je eerst 20 keer moet wassen voor ze ietwat beginnen absorberen.

    Code: E923 Prijs: 9,9

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Multidoekje

    Dikker doekje in microvezel. Dit doekje is uiterst geschikt om te poetsen, voor de afwas of als schotelvod in dagdagelijks gebruik. Kan zowel nat als drooggebruikt worden, dus ook heel geschikt als afstofdoek.

    Code: E921 Prijs: 7,4

     

     

     

     

     

     

     



    Microvezel sponsjes (per 2) 

    Sponsjes in microvezel, ook geschikt voor uw delicate oppervlakken en u heeft veel minder afwasmiddel nodig. Worden per 2 verkocht

    Code: E909 Prijs: 13,40

     

     

     







     

     

    Microvezel UltraPro doekje

    Heeft 2 verschillende kanten een iets ruwere en een iets zachtere. Uiterst geschikt voor het afwassen van uw UltraPro kommen, kookpotten, keramische kookplaat. De ruwere zijde mag dient om te ontvlekkenen grondig te reinigen zonderkrassen, de zachte zijde om mild te reinigen. Geschikt voor het UltraPro en Chef Series™ gamma.

    Code: E908 Prijs: 9,9

     

     

     







    Staaldoekje

    Brengt een mooie vlekvrije glas terug op al uw stalen en RoestVrijStalen oppervlakken: koelkast, afzuigkap, bestek, vuilbak, gasfornuis ...

    Enkel droog te gebruiken!

    Code: E938 Prijs: 6,9

     

     

     

     

     

     

     


    Tips en onderhoud:

    • Om de Microvezel niet te beschadigen en optimaal te kunnen blijven gebruiken, mag je nooit wasverzachter gebruiken wanneer je de doekjes wast
    • Laat je doekjes niet in contact komen met warmtebronnen

    Met dank aan Isabelle.

    28-09-2012 om 09:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:microvezels doekjes.
    >> Reageer (1)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastinaaksoep
    Pastinaak : een vergeten smaak !    En eigenlijk jammer. Het is een oude groente en wordt beschouwd als de voorloper van de aardappel.  Het was lange tijd het hoofdvoedsel van de gewone man , verder is het een 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème witte kleur.  Kan zowel rauw, gekookt als gestoofd worden gegeten.

    Ik heb het vandaag hier in een lekker soepje verwerkt. En binnen de 15 minuten stond mijn geurend dampend soepje op tafel met behulp van de ultra pro.

    Nodig :

    - 2 à 3 pastinaken ( 500 gr)
    - 1 dikke ui
    - 1 grote appel
    - peper, zout
    - 1 kippenbouillonblokje (mag ook 1.5 blokje zijn volgens smaak)
    - 1 koffielepel currypoeder

    Werkwijze :

    Kuis de ui en snij hem in de turbomax fijn. Stoof hem in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt (met behulp van de ultra pro hoef je geen vetstof te gebruiken).
    Schil ondertussen de pastinaak en snijd hem in fijne stukjes, voeg toe aan de gestoofde ui.  Schil de appel en doe in stukjes en voeg toe. 
    Voeg de kruiden toe en het kippenbouillonblokje samen met een tas water. En zet de ultra pro met deksel erop nu 8 minuten op 700 Watt.
    Roer door en plaats indien nodig nog 2 à 3 minuten terug tot alles gaar is.  Kook 1 liter water in een waterkoker en giet bij de gare groenten. Mix uiteindelijk de soep fijn en serveer.  Eventueel nog afwerken met gehakte peterselie.














    27-09-2012 om 19:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ronde ultra pro van 2.25 l
    >> Reageer (1)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met groenten in de ultra pro
    Vandaag een heerlijke maaltijd op tafel gezet in een half uurtje tijd en nee : het waren geen fritten van de frituur maar verse groenten, kalkoen met rijst erbij. Met behulp van de ultra pro en de microgolfoven is dat zo gebeurt. 

    Nodig :

    - 400 à 500 gr kalkoen in stukjes
    - 2 stokken preiwit
    - 6 wortelen in rondellen gesneden
    - 1 pakje gerookte spekblokjes
    - Champignons in stukjes
    - 1 dl witte wijn
    - 1 dl room
    - 2 kippenbouillonblokjes
    - peper + zout
    - 1 soeplepel maïzena

    - 2 tassen rijst

    Werkwijze :

    Doe eerst de 2 tassen rijst + 4 tassen water in de Tupperware rijstkoker en zet 12 minuten op 800 Watt. Laat nog even afgesloten staan.
    Knip de kalkoen in kleine stukjes met de Tupperware schaar en doe in de ronde ultra pro van 2.25 l . Snij het preiwit in stukjes, de wortelen in rondellen, de champignons in vierdelen en voeg alle groenten bij de kalkoenstukjes. Meng alles met de serveerlepel. Kruid met peper en zout. En overgiet met de dl witte wijn en breek de 2 kippenbouillonblokjes in stukjes er ook bij. Zet de pot met deksel erop nu 8 minuten op 800 Watt. Roer een keer door en zet terug 8 minuten op 800 Watt. Dan nog 4 minuten op 450 Watt. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg bij de bereiding samen met 1 dl room en zet dan nog 2 minuten terug op 450 Watt. Altijd met het deksel erop.
    Afwerken kan nog met gehakte peterselie (turbomax of turbochef). Maar ik had er vandaag geen voorhanden.

    Serveer met de rijst. Ook lekker hierbij is couscous of gestoomde aardappelen.

    Nota : de kalkoen kan uiteraard ook vervangen worden door kip.

    Smakelijk !












    26-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ronde ultra pro van 2.25 l
    >> Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen délice
    Een heel gemakkelijk dessertje te maken met diepvries frambozen of diepvries bosvruchten zou ook kunnen. Ik leg duidelijk de nadruk op diepvries omdat het dessertje anders niet lukt.

    Met behulp van je quickchef kan je gemakkelijk voor 6 personen een heerlijk koud dessertje op tafel zetten wat echt à la minute moet worden gemaakt. Zelf heb ik dit vandaag gedaan in de turbomax en maar voor 2 personen en mijn hoeveelheden aangepast.

    Nodig voor 6 personen :

    - 200 gr diepgevroren frambozen
    - 2.5 dl room
    - 125 gr poedersuiker
    - quickchef  of voor een kleinere hoeveelheid de turbomax

    Werkwijze :

    Doe de diepgevroren vruchten in de quickchef en draai een paar keren tot de vruchten een granité geworden zijn (fijne kleine stukjes). Voeg dan de poedersuiker toe en draai opnieuw. Tenslotte de koude room (recht uit de ijskast) eraan toevoegen en weer draaien. Je bekomt nu een soort van ijscrème. Verdeel in kleine glaasjes en smullen maar !

    Nota : Je zou dit met alle soort van fruit kunnen doen maar belangrijk hierbij is dat het steeds diepgevroren moet zijn, anders lukt het niet.  Door de koude room en de diepgevroren vruchten bekomt men vanzelf een soort van ijscrème.










    25-09-2012 om 11:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:quickchef
    >> Reageer (2)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs