Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-10-2014
Zachte Hasseltse speculaas in de Flowervorm
Niks beters dan een lekker huisgemaakt gebakje bij de koffie. Deze zachte Hasseltse speculaas doet het zeker en vast goed bij groot en klein. Ook super om een klein stukje te doppen in je koffie.....
Bovendien snel gemaakt en geen lange baktijd. Wat houdt jullie nog tegen ;-)
Nodig voor 2 van deze bloemvormen mee te kunnen vullen :
- 250 gr solo + snufje zout
- 500 gr kandysuiker
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 1 soeplepel kaneel
Werkwijze :
Solo laten smelten in de microcook schenkkan in de microgolfoven. Snufje zout toevoegen. Vervolgens in een mengkom de suiker + de bloem + de eieren + kaneel doen en goed mengen met de menglepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en het deeg in de vooraf met water uitgespoelde Flowervorm doen. Bakken gedurende 20 minuten op 180°.
Bij het verlaten van de oven het gebak nog even laten rusten zodat het tijd krijgt om te krimpen. Een tiental minuten is voldoende en doe dan met behulp van een taartrooster het gebak uit je vorm.
Bewaar uw Hasseltse Speculaas best in een Tupperware doos zodat hij heerlijk mals blijft.
Dit heerlijke receptje afgelopen weekend binnengekregen per mail van Liesbeth uit Dessel, die het van haar oma heeft uit Limburg. Vermits ik zo nieuwsgierig was naar de smaak van deze wafels, heb ik ze maandag dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd. En inderdaad : ze zijn HEERLIJK. Van de aardappelen smaak je niks meer. Ze smaken eerder naar een zachte puddingwafel. Het proberen meer dan waard dus.
Nodig :
- 500 gr bloem
- 500 gr gekookte aardappelen
- 500 gr suiker
- 375 gr solo
- 3 pakjes vanillesuiker
- 6 eieren
- 1 lepel olie
Werkwijze:
De aardappelen schillen en op 20 minuten gaar stomen in de Micro Gourmet. Ze dan door de pass vite doen zodat ze klaar zijn om mee in het wafelbeslag te gaan. Dit kan het gemakkelijkst door deze op een grote kom te plaatsen.
De boter in het microcook schenkkannetje doen en laten smelten door het 1.5 minuut op 600 watt te zetten. Doe de gesmolten boter nu bij de aardappelen , voeg verder de suiker erbij, de bloem, eidooiers en 1 soeplepel olie. Het eiwit klop je stijf in de speedychef en voeg je als laatste toe. Roer tenslotte alles nog eens goed door.
Het wafelijzer niet invetten, je kan meteen beginnen bakken. Dit beslag kan overigens ook heel goed gebruikt worden in onze multiflex siliconen wafelvormen.