Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-09-2012
Wafels volgens een receptje gevonden op de zesta site
Ben altijd te vinden om nieuwe receptjes uit te proberen alhoewel ik ook vaak terug grijp naar sommige van mijn succesreceptjes. Dit wafel recept heb ik vorig weekend voor de eerste keer gemaakt en ze zijn best lekker.
Maar ik wil je zeker vermelden dat mijn receptje van pompoenwafels dat ik eerder heb meegedeeld vorig jaar ook echt de moeite is. Tik bij de zoekfunctie"pompoenwafels" in en je krijgt het te zien. Aangezien het moment van de pompoenentijd toch weer aangebroken is, zeker proberen en niet denken dat het niks voorsteld. Heb er afgelopen week nog een hele positieve reactie over gekregen van een trouwe blogvolgster.
Maar nu een simpel receptje van wafels :
Nodig :
- 500 gr patisseriebloem
- 400 gr boter
- 300 gr suiker
- 6 eieren
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 eetlepel puddingpoeder
- 1 vanillestok
- 1 snufje zout
Werkwijze :
Doe de bloem in een grote Tupperware kom. Voeg de suiker, bakpoeder, puddingpoeder, zout toe. Snij het vanillestokje overlangs in 2 en schraap het zaad van de vanillestok eruit en voeg dat ook bij het deeg. Breek de eieren en voeg die er in zijn geheel aan toe. Smelt de boter en voeg die tenslotte ook toe. Alles goed onder elkaar mengen en enkele uren afgedekt laten rusten in de koelkast. Tenslotte bakken en genieten. Om te bewaren zijn de clickplus dozen van Tupperware ideaal omdat die luchtledig afsluiten. Uw wafels blijven er aanzienlijk langer mals en vers door.
Nota : Zeker uw deeg laten rusten het komt de smaak alleen maar ten goede.
Mijn wafels zitten niet in de clickplus doos omdat ik mijn oude brood, gebakdoos nogal trouw ben maar die kan je ondertussen niet meer kopen.