Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-12-2013
Perenbavarois met chocolade
Nog maar eens een dessertje.
Nodig :
- 3 rijpe peren
- 2 dl room
- 12 lange vingers
- 125 gr suiker
- 100 gr chocolade
- 6 gelatineblaadjes
- 3 eetlepels perenlikeur
Werkwijze :
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Schil intussen de peren en snij ze in kleine blokjes.
Breng 1 dl water aan de kook samen met de suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater. Giet het mengsel nu over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat het dan afkoelen.
Klop ondertussen de room stijf in de speedychef of met de mixer. Meng die voorzichtig onder het lauwe peermengsel.
Verkruimel de lange vingers en leg ze onderaan in de glaasjes en besprenkel met de perenlikeur. Lepel er dan de perenroom over en zet enkele uurtjes in de koelkast tot dat het is opgesteven;
Smelt de chocolade in het schenkkannetje in de microgolfoven lepel ook wat gesmolten chocolade over de perenbavarois...Decoreer eventueel met wat chocoladebolletjes.
Lekker als tussendoortje of gewoon bij de koffie !
Nodig :
- 200 gr solo
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 125 gr zelfrijzende bloem
- snufje zout
- 100 gr amandelpoeder
Werkwijze :
Klop de eieren en de suiker met een mixer tot het volume verdubbeld. Smelt de boter in de microschenkkan in de microgolf en voeg die bij de eieren/suiker. Voeg dan de bloem tot, het zout en de amandelpoeder. Klop tot een homogeen en luchtige massa.
Laat het deeg nu een half uurtje rusten.
Doe nu het deeg in een madeleinevorm en bak in ong. 20 minuten af op 180°C in een voorverwarmde oven.