Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
31-07-2011
Mini quiches zonder deeg
Zoals eerder beloofd volgt hier nog een foto van dit recept dat ik al eerder heb geplaatst. Ze zijn supersnel klaar en gemakkelijk te maken in de mini tartelettes van tupperware. Niet alleen dus voor mini pizzaatjes, koekjes, cakejes, financiers maar ook voor deze snelle mini quiches.
Gisteren hadden we onverwacht volk op bezoek en dat was de ideale gelegenheid om deze hapjes nog eens vlug te maken.
Tip : Wanneer je op het kleine fotootje dubbelklikt, kan je deze vergroot bekijken. Recept staat bij aperitiefhapjes of bij week van 6/6/11 t/m 12/6/11
Gisterenavond een gezellige BBQ gedaan met vrienden. Natuurlijk mocht er geen dessertje ontbreken aan het einde. Anders is het voor mij niet af. Omdat we in Frankrijk zijn wou ik ook absoluut een frans dessertje maken. Omdat ik niet zo veel tijd had en het vlug moest gaan is het een clafoutis geworden. Iets dat het midden houdt tussen een taart en een flan met stukken fruit erin. Je kan hiervoor alle soort fruit gebruiken. Ik heb gekozen voor perziken omdat die nog in de koelkast lagen.
Nodig : 100 gr suiker 4 eieren 250 ml melk 75 gr zelfrijzende bloem een snufje zout.
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180° C. Taartvorm omspoelen met water. Fruit erin schikken (in stukjes versneden). Giet in een mengkom beetje bij beetje de melk bij de bloem en roer er dan de eieren, 100 gr suiker en zout door. Meng goed door elkaar. Giet dit mengsel over het fruit en bak ong. 30 min. in de oven. Bestrooi onmiddellijk met 1 eetlepel suiker. Serveer lauw of koud. Je kan het ook in kleine potjes bakken. Eventueel opdienen met 1 bolletjes ijscreme. De vrienden vonden het alvast heerlijk.
Bij het aperitief probeer ik steeds andere hapjes te geven en één van de favorieten van vele gasten is volgend :
Nodig :
Verse abrikozen
garnaaltjes uit blik of vers
coctailsaus
enkele blaadjes basilicum
Werkwijze :
Halveer de abrikozen en haal de pit eruit. Meng wat coctailsaus onder de garnalen en kruid bij met wat paprikapoeder. Doe een eetlepel van dit mensel telkens in de holte van de gehalveerde abrikoos. Garneer met een blaadje basilicum.
Heel fris met warm weer en het is weer eens wat anders.
Gisteren heel de dag goed doorgewerkt in een warme zon. Om 20 u 's avonds grote honger maar toch geen zin in alleen maar brood. Dacht eraan dat er nog scampi's in de diepvriezer zaten. Dan maar gauw een heerlijk hapje gemaakt en een klein half uurtje later lekker gegeten van de scampi's in look/roomsaus.
Nodig :
300 gr gekuiste en van het darmkanaal ontdane scampi's 1 brikje room van 200 ml van 30% wat tomatenketschup beetje tomatenpuree 1/2 rode en 1/2 groene paprika 1 klein stukje chilipeper 2 sjalotjes 2 wortelen 3 à 4 teentjes knoflook geut witte wijn 1 kruidenbouillonblokje peper, zout, currypoeder, paprikapoeder fijngehakte peterselie
werkwijze :
Wat olijfolie in de wok doen. De groenten fijnsnijden in de quickchef en in de olie roerbakken. De scampi toevoegen en even meebakken dan afblussen met wat witte wijn. Verder kruiden en kruidenbouillonblokje toevoegen.Geperste knoflook toevoegen. Room even laten meekoken, tomatenketschup toevoegen en beetje tomatenpuree, afwerken met fijngehakte peterselie. Serveren met vers frans stokbrood.