Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen chocopasta of speculoospasta maar Marspasta !
    Een echte lekkernij voor op de boterham en pannenkoek !  En in geen tijd klaar. Zeker de moeite om het eens zelf te maken.

    Nodig :

    - 5 repen Mars
    - 70 ml gesuikerde gecondenseerde melk
    - 50 ml room

    Werkwijze : 

    Snij de repen Mars in kleine stukjes en doe die samen met de gecondenseerde melk en de room in het microplus schenkkannetje. Zet 2 minuten in de microgolf op 600 Watt. Roer door en zet indien nodig nog 2 minuten terug. Alles moet goed gesmolten zijn. Indien er nog brokjes inzitten, zet er dan even de staafmixer in. Giet in een glazen bokaaltje en sluit af. Bewaar in de koelkast.

    Uw kinderen gaan erom blijven zeuren !!!















    16-09-2012 om 13:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (2)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan met perziken en sirop d'orgeat (amandelsiroop)
    Af en toe doorloop ik nog eens mijn kookboeken, natuurlijk niet allemaal. Jullie willen niet weten hoeveel kookboeken ik hier in huis heb. 
    En al bladerend door het boek nagerechten van het "Kookeiland" kwam ik dit aanlokkelijke dessert tegen. Ik heb het wel lichtjes aangepast. 

    Flan met perziken en sirop d'orgeat.  

    Nodig voor 1 inzetschaal microgourmet en 8 kleine ovenschaaltjes :

    - perziken uit blik (de mijne zijn zelf opgelegd van vorig najaar)
    - 100 gr kristalsuiker
    - 4 soeplepels sirop d'orgeat (alcoholvrije siroop)
    - 100 gr amandelschilfers
    - 1/2 l melk
    - 2 dl room
    - 5 eieren
    - 80 gr patisseriebloem

    Werkwijze :

    De perziken uit hun nat halen en op de bodem van de nieuwe inzetschaal van de microgourmet leggen en/of kleine ovenschaaltjes.
    De melk samen met de room in het microschenkkannetje doen en aan de kook brengen in de microgolf ong. 4 minuten op 800 watt. Indien je dan nog geen bubbels hebt gezien zet je het nog eens 2 minuten terug op 800 watt.  Ondertussen neem je de 4 in één kan van tupperware en daar klop je de eieren samen met de suiker op tot dat het mengsel wit kleurt, voeg de amandelsiroop toe en beetje bij beetje ook de bloem.
    Giet de warme melk dan op het eiermengsel onder voortdurend opkloppen. En giet tenslotte dit mengsel over de perziken in de inzetschaal van de microgourmet en de ovenschaaltjes.

    De ovenschaaltjes zet je in de diepste schaal van je oven en vult deze verder aan met water. Wel opletten dat er geen water komt in je kleine ovenschaaltjes zelf komt. Bak de flans 45 minuten op 150°C in een voorverwarmde oven.

    Voor wat betreft de microgourmet. Vul de onderste schaal met 400 ml water, zet hierop de diepe schaal met gaatjes en hierop het gesloten nieuwe inzetstuk. Sluit af met het deksel. En zet in de microgolf voor 15 minuten op 640 Watt. 

    Als de flans afgekoeld zijn bestrooien met geroosterde amandelschilfers.

    Ik heb beide mogelijkheden uitgetest d.w.z. op de traditionele manier in de oven en in de microgourmet en kan als besluit zeggen dat de smaak van beide bereidingen even smaakvol zijn alleen dat de bereiding met de microgourmet veel vlugger gaat. Op 15 minuten tijd is het dessert klaar t.o.v. 45 minuten op de andere manier. Volgende keer weet ik dus wat mijn voorkeur gaat genieten.

    Nota : op de foto bij de benodigdheden zie je boter staan, die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Volgens het oorspronkelijke recept moest je de perziken opbakken in boter maar dit leek mij nodig.
















    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microgourmet gesloten inzetstuk
    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels volgens een receptje gevonden op de zesta site
    Ben altijd te vinden om nieuwe receptjes uit te proberen alhoewel ik ook vaak terug grijp naar sommige van mijn succesreceptjes. Dit wafel recept heb ik vorig weekend voor de eerste keer gemaakt en ze zijn best lekker.

    Maar ik wil je zeker vermelden dat mijn receptje van pompoenwafels dat ik eerder heb meegedeeld vorig jaar ook echt de moeite is. Tik bij de zoekfunctie "pompoenwafels" in en je krijgt het te zien. Aangezien het moment van de pompoenentijd toch weer aangebroken is, zeker proberen en niet denken dat het niks voorsteld. Heb er afgelopen week nog een hele positieve reactie over gekregen van een trouwe blogvolgster.

    Maar nu een simpel receptje van wafels :


    Nodig :

    - 500 gr patisseriebloem
    - 400 gr boter
    - 300 gr suiker
    - 6 eieren
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - 1 eetlepel puddingpoeder
    - 1 vanillestok
    - 1 snufje zout

    Werkwijze :

    Doe de bloem in een grote Tupperware kom. Voeg de suiker, bakpoeder, puddingpoeder, zout toe. Snij het vanillestokje overlangs in 2 en schraap het zaad van de vanillestok eruit en voeg dat ook bij het deeg. Breek de eieren en voeg die er in zijn geheel aan toe. Smelt de boter en voeg die tenslotte ook toe. Alles goed onder elkaar mengen en enkele uren afgedekt laten rusten in de koelkast. Tenslotte bakken en genieten. Om te bewaren zijn de clickplus dozen van Tupperware ideaal omdat die luchtledig afsluiten. Uw wafels blijven er aanzienlijk langer mals en vers door.

    Nota : Zeker uw deeg laten rusten het komt de smaak alleen maar ten goede.

    Mijn wafels zitten niet in de clickplus doos omdat ik mijn oude brood, gebakdoos nogal trouw ben maar die kan je ondertussen niet meer kopen.






    14-09-2012 om 09:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:clickplus doos
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vislasagne in de lage ovale ultra pro
    Een heerlijke ovenschotel met zalm en kabeljauw. Makkelijk op voorhand te maken en koel te bewaren tot het moment dat men het in de oven gaat zetten om er nadien samen gezellig van te genieten.

    Nodig :

    - lasagnevellen
    - 3 kabeljauwfilets of pangasiusfilets kan ook
    - 150 gr gerookte zalm
    - 1 pakje van 450 gr diepvriesspinazie ontdooid of vers mag ook
    - 1 ui
    - 250 ml culinaire light room of gewone room mag ook
    - een soeplepel kreeftenbouillon van Piet Huysentruyt of gewone visbouillon kan ook
    - peper en zout

    Voor de bechamelsaus : 
    - 50 gr boter
    - 50 gr bloem
    - 1/2 l melk
    - peper, zout, nootmuskaat

    Voor de afwerking

    - geraspte kaas

    Werkwijze :

    Maak eerst de zalmsaus. Pel en hak de ui fijn in de turbomax of turbochef. Doe hem in het microschenkkannetje samen met wat olijfolie en zet hem 1.5 min. op 800 Watt in de microgolf. Doe er dan de room samen met de soeplepel kreeftenbouillon bij. Tevens zout en peper. Zet terug in de microgolf op 800 Watt gedurende 2 minuten. Roer door. En indien niet dik genoeg doe er wat sausbinder in en zet terug voor 1 minuut op 800 Watt. Nu kan je hier al wat gesnipperde zalm doorheen doen. Maar niet alles.
    Maak dan de bechamelsaus door de boter de smelten, de bloem erbij te doen goed roeren de melk toevoegen en blijven roeren en afkruiden met peper, zout, nootmuskaat. Deze saus heb ik deze keer op het vuur gemaakt omdat mijn schenkkannetjes allemaal in gebruik waren. Maar de saus kan even goed in de microgolf worden gemaakt.
    Neem nu uw lage ovale ultrapro en schep er een laagje bechamelsaus in. Neem dan de kabeljauw en knip met de Tupperware schaar de vis in stukken en verdeel die over de bodem. Daarover een laag gerookte zalm. Hierover een laagje diepvriesspinazie. Dan een laagje vissaus en dan een laag lasagnebladen. Dan de bechamelsaus en weer een laag vis en een laag spinazie en weer vissaus en zo verder. Eindigen met een saus en overstrooien met geraspte kaas. Deze kan gekocht zijn of gemalen in het Tupperware kaasmolentje. Dan de schaal ong. 25 minuten à 30 minuten op 180 ° in de oven plaatsen. Niet onder de gril.












    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cerealkoekjes of ook wel Granola koekjes genaamd met chocolade
    Heerlijke luchtige koekjes met een laagje chocolade erover heen. Niet verder zoeken maar zeker dit receptje uitproberen. Alleen jammer dat ze zo verslavend zijn ;)

    Nodig voor 22 stuks met een doorsnede van 6 cm :

    - 125 gr havermout
    - 125 gr patisseriebloem
    - 125 gr boter
    - 60 gr bruine cassonadesuiker
    - 1 koffielepel natriumbicarbonaat
    - 1 ei

    Voor de afwerking :

    - 125 gr pure chocolade
    - 50 gr melkchocolade

     Werkwijze :

    Doe in een mengkom de havermoutvlokken, de bloem, de suiker, de natriumbicarbonaat, het ei en tenslotte de boter in stukjes bij elkaar. Alles goed onder elkaar mengen  tot een homogene bal.  Zelf heb ik alles in mijn keukenrobot gedaan en die eventjes het werk laten doen. Als alles goed aan elkaar hangt inpakken in een plastiekfolie en even in de koelkast leggen om op te stijven. Na een half uurtje kan je verder werken. Bestuif wat bloem op je werkblad en rol met de plastieken keukenrol van Tupperware het deeg goed uit tot een dikte van een halve cm. Steek met behulp van de decoratiering van 6 cm rondjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga met een vork nog over de bovenkant van de koekjes in wording. Strijk lichtjes met de vork horizontale en verticale strepen in het deeg. Bak de koekjes tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten. Het is normaal dat de koekjes nog een beetje zacht aanvoelen bij het verlaten van de oven. Ze worden vanzelf hard. Wanneer ze afgekoeld zijn, de bovenkant bestrijken met gesmolten chocolade.  Hiervoor de 2 soorten chocolade in het micropluskannetje van Tupperware doen en op lage wattage 1.5 minuut laten smelten. Roeren en nog eens terug zetten op lage wattage voor 30 sec. roeren en eventueel nog eens voor 30 sec. op lage wattage.
    Bewaren in de clickplus dozen van Tupperware of een andere goed afgesloten doos. Maar éénmaal uw huisgenoten deze lekkernij hebben geproefd zullen ze niet lang in de doos blijven geloof ik.


















    12-09-2012 om 19:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart
    Als voorgerecht voor mijn gasten afgelopen weekend bij onze BBQ heb ik deze zomerse tomatentaart gemaakt. En die is zeker voor herhaling vatbaar. Al diegene die nog teveel tomaten in zijn tuin heeft weet nu zeker wat uit te proberen.

    Nodig :

    - ong. 6 à 7 tomaten naargelang de grootte
    - 1 kuipje philadephiakaas of van een ander merk kan natuurlijk ook
    - 1 kuipje geitenkaas
    - peper en zout
    - 1 bladerdeeg
    - sel de soleil (kruidenmengsel van fleur de sel, thym, peterselie, ui, paprika, oregano, bonenkruid, cayennepeper,look)
    - optie : ansjovis of eventueel spekblokje, gerookte zalm, harde stukjes geitenkaas. 

    Werkwijze :

    Je neemt de siliconen taartvorm van tupperware. Rol het bladerdeeg open en leg dit samen met het bakpapier in de bakvorm. Meng ondertussen in een kommetje het kuipje geitenkaas samen met het kuipje philadephiakaas natuur onder elkaar. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strijk de bodem in met het kaasmengsel. Strooi wat zout en peper hierover. 
    Snij de tomaten in gelijke schijven met het tupperware tomatenmes en laat ze even op een vel keukenrol uitlekken. Schik ze dan dakpansgewijs over het kaasmengsel. Zelf heb ik er nog wat ansjovisjes overheen gelegd maar dat hoeft uiteraard niet. Uiteindelijk afwerken met het heerlijke sel de soleil. En de taart bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 35 minuten.












    10-09-2012 om 22:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelspiesjes op de BBQ
    Afgelopen weekend was het weer heerlijk weer en dat hebben we hier niet laten voorbijgaan zonder de BBQ aan te steken.
    Eén van de vaak voorkomende bijgerechten bij de BBQ is hier aardappelspiesjes. Heel gemakkelijk te maken, lekker en heeft altijd succes.

    Nodig :

    - kleine aardappeltjes
    - laurierbladeren
    - beetje olijfolie
    - provençaalse kruiden

    Werkwijze :

    De kleine aardappeltjes goed wassen en de schil eraan laten. Doe ze in de microgourmet en stoom ze 18 minuten op 800Watt.
    Nadat ze wat zijn afgekoeld steek je ze op satéstokjes afwisselend met telkens een blaadje laurier. 
    Besprenkel met olijfolie en strooi er wat provençaalse kruiden over. En dan natuurlijk de BBQ nog op voor enkele minuutjes en even draaien zodat alle kanten lichtjes gebakken zijn.





    10-09-2012 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Barbecuegerechten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs