Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-09-2013
Briochebrood in de vorm van een zonnebloem
Als de zon dan niet wil schijnen, zorg je toch wel zelf voor een zonnetje in huis....niets zo leuk als huisgemaakt briochebrood in een mooie vorm.
Nodig :
- 1 pakje all-in mix voor witbrood
- 1 ei
- 1 klontje boter
- 300 ml lauw vocht ( half water, half melk)
- 2 soeplepels suiker
Werkwijze :
Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar en kneed gedurende 10 minuten. Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen tot dat het in volume verdubbelt. Verdeel het deeg dan in 8 verschillende bolletjes en laat weer een half uur rijzen. Neem dan de eerste 4 bolletjes deeg en rol ze één voor één uit met een deegroller.Stapel ze op elkaar maar smeer elke lap deeg in met wat gesmolten boter. Snij in het midden van het deeg een kruis en dat herhaal je 2 keer maar telkens een beetje meer opgeschoven zodat je een stervorm bekomt. Plooi nu de ingesneden stukken open.
Met de volgende 3 lappen deeg herhaal je de werkwijze en legt ze in het midden van het opengekomen gedeelte. De laatste bol deeg vorm je mooi rond en leg je tenslotte in het midden van de zon. Bestrooi met sesamzaad en bestrijk met een geklust eitje.
Bak het brood eerst 15 minuten af op 200 °C en vervolgens 25 minuten op 180°C.
Lekker op zondagochtend....laat het gezin maar genieten !
Heerlijke krokante amandelcakejes met een verrassend hartje van choco binnenin.....gemaakt in de nieuwe tupcake siliconen vormpjes.
Nodig :
- 100 gr suiker
- 120 gr amandelpoeder
- 100 gr boter
- 1 ei
- 40 gr zelfrijzende bloem
- 1/2 koffielepeltje amandelextract
- Banania choco of Nutella kan ook
- amandelschilfers
- cupcakevorm van siliconen
Werkwijze :
Mix het ei samen met de suiker tot een bleek geheel. Voeg dan de amandelpoeder toe, amandelextract en de bloem. Alles zeer goed mengen.
De siliconen vormpjes even met water omspoelen maar niet afdrogen. Het deeg in de vormpjes doen maar slechts voor de helft. Vullen met een koffielepel chocopasta en dit bedekken met de rest van het deeg, bestrooien met amandelschilfers
Bakken in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 25 minuten.
Voilà de nieuwe folder is er sinds vandaag. Het najaar is gestart en ik heb er ongelofelijk zin in. Het beloofd een drukke tijd te worden niet alleen op Tupperware gebied. Ik ga namelijk ook meedoen aan een bak wedstrijd voor tv...maar voorlopig mag ik er niet meer over kwijt...ik zal jullie tijdig op de hoogte brengen van mijn avonturen. Wil je me echter live aan het werk zien bij je thuis....mail me maar....ik heb nog een paar plaatsjes vrij. Enkel de vrijdagen zijn praktisch allen bezet.