Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
02-07-2014
Vijgentaart met amandelen
Vijgen recht van de boom kunnen plukken en eten...niks is zaliger ! en met de overschot een heerlijke taart bereiden....
Nodig voor de bodem :
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr koude boter
- 1 ei
- 100 gr suiker
Nodig voor het amandelbeslag :
- 100 gr amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 90 gr boter
- 2 eieren
- 1 mespuntje fleur de sel
- 8 tal verse vijgen
- beetje likeur naar wens ( Rhum of amaretto, zelf heb ik huisgemaakte pruimenlikeur genomen)
Werkwijze :
Doe voor het deeg de boter en de suiker mixen, voeg ei toe en mix verder en tenslotte de bloem. Alles goed mengen en tot een bol verpakken in een plastic folie en een half uurtje laten rusten in de koelkast. Ondertussen kan je het amandelbeslag maken door de boter met suiker te mengen. De eieren toevoegen verder mixen, mespunt zout toevoegen, likeur en de amandelpoeder. Alles goed mengen. En het beslag in de uitgerolde bodem gieten in een vooraf in geboterde en bebloemde bakvorm. De vijgen wassen en in vieren delen en mooi verdelen over het amandelbeslag.
De taart in een vooraf verwarmde oven bakken gedurende een half uurtje op 180 ° C
Vandaag was ik zelf verbaasd van dit recept in de ultra pro.....
gewoon niet te geloven wat die pot kan binnen het half uur ! Dit moet je gewoon zelf proberen. Dank je wel Peggy Blockx voor dit overheerlijke recept in die fantastische pot. Mensen die hem nog niet bezitten weten gewoon niet wat ze missen.........
Nodig :
- 300 gr kip
- 1/2 chorizo
- 1 rode paprika
- 300 gr lange rijst
- 100 gr diepgevroren erwtjes
- 300 gr mengeling van vis, mosselen en zeevruchten
Voor de bouillon :
- 600 ml kokend water (van de waterkoker)
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 pakje paëllakruiden (dank je wel Jeanine uit Spanje), ook een pakje Spignol kan gebruikt worden of 2 kleine tubes safraan.
- 1 koffielepel zout
- 3 x draai van de pepermolen
- 50 ml olijfolie
- de ultra pro van 3.5 l van Tupperware
Werkwijze :
Was de paprika en versnij hem in fijne stukjes door hem in de turbomax te doen of met het groentenmes zelf te versnijden. Snij de chorizoworst in sneetjes en snij ook de kipfilet in kleine blokjes. Doe dit in de ultra pro en voeg de rest van alle ingrediënten toe uitgezonder de zeevruchten en/of vis. Voeg tevens het kokende water erbij + de bouillonblok en de paëllakruiden. Sluit de ultra pro met het deksel en zet nu in de microgolfoven op 750 Watt gedurende 5 minuten.
Open de pot en meng alles door elkaar met de menglepel.
Zet weer terug in de microgolfoven op 750 of 800 Watt voor 13 minuten. Na die tijd voeg je de zeevruchten en mosselen/vis erbij en zet weer voor 5 minuten terug op 800 Watt.
Haal het deksel eraf...en dien op ! Kan dit nu nog simpeler.....
Terwijl de bereiding in de microgolf staat...kan je misschien al genieten van een glaasje wijn ;-)