Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-08-2012
Verse vijgen met geitenkaas, honing, provençaalse kruiden en spek
Een onweerstaanbaar voorgerechtje met vijgen uit onze eigen tuin. Ze zijn dan wel niet zo groot van formaat maar dan nemen we er toch gewoon 3 in plaats van 1 zeker.
Wat heb je nodig :
- 3 kleine vijgen per persoon (of 1 grote)
- kleine beetje geitenkaas
- provençaalse kruiden
- honing naar eigen smaak (de mijne afkomstig van de provence)
- dun ontbijtspek ( 1 sneetje persoon)
Werkwijze :
Je schikt de vijgen op een bordje dat ovenvast is en maakt er aan de bovenkant kruislings een insnijding in. Duw hier wat geitenkaas in en omwikkel de vijg nu met het ontbijtspek. Tevens zorgt de omwikkeling ervoor dat de vijg niet kan openvallen tijdens het bakken. Doe met behulp van een koffielepel een beetje honing over de geitenkaas en vijg. En overstrooi ten slotte met wat provençaalse kruiden.
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een tiental minuten in de oven. Het spek is dan juist goed gebakken wel opletten dan je dun ontbijtspek gebruikt en geen dik.
Dadelijk opdienen en smullen. Het zuiden op je bord !