Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-08-2012
Konijn op zuiderse wijze.
Heerlijk af en toe een konijntje in de kookpunt. Jammer genoeg eten mijn huisgenoten dit niet zo graag maar niet getreurd dan maak ik het gewoon voor mezelf klaar en vries ik de overschot gewoon in voor een volgende keer.
Nodig :
- 1 schoongemaakt konijn
- 1 pakje gerookte spekblokjes
- 1 ajuin
- 4 laurierblaadjes
- 1 klein takje rozemarijn
- een takje thym
- 6 cocktailtomaten (niet de allerkleinste)
- 3 teentjes knoflook
- 2 glazen witte wijn
- zout en peper
- olijfolie
- 1 soeplepel mosterd
- 1 snede brood
- water naargelang het nodig is
Werkwijze :
Doe olijfolie in de kookpot en laat warm worden. Leg de stukken konijn in de pot en laat aanbakken. Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe. Laat meebakken. Voeg dan de fijngesneden ajuin toe en de kruiden : rozemarijn, laurier, thym. Voeg de soeplepel mosterd toe en breek de snede brood in kleinere stukjes en strooi die ook over het konijn. Snij de cocktailtomaten tenslotte in 2 of 3 stukjes en doe die er ook bij. Pers de knoflook over het konijn en giet er de 2 glazen wijn bij en ook al wat water. Doe het deksel op de pot en laat nu zachtjes sudderen. Af en toe kijken zodat uw konijn nooit zonder vocht komt te staan. Indien er te weinig in zit dan aanvullen met water. Mijn konijntje was maar 900 gr. en heeft een uurtje staan pruttelen. Maar indien uw konijn zwaarder is moet je natuurlij de kooktijd aanpassen.
Ik heb mijn konijntje laten vergezellen van heerlijk gestoomde aardappelen uit de microgourmet met daarbij fijngesneden rauw witloof vermengd met mayonaise.
Voor mij een echt feestmaal dat me deed terugdenken aan mijn kinderjaren thuis waar dit wekelijks op het menu stond.