Gisterenavond kreeg ik ineens zin in een lekkere poire belle Hélène. Met de microgourmet in de buurt is dan natuurlijk geen enkel probleem.
Nodig :
- 1 peer Williams per persoon
- steranijs
- ijscrème
- chocolade
- beetje melk
Werkwijze :
Vul de onderste schaal van de microgourmet met water en gooi er 1 steranijs in. Zet enkel de diepste schaal op het reservoir en zet hierin de geschilde peer. Sluit af met het deksel en zet 15 minuten op 800 Watt.
Ondertussen doe je wat chocolade samen met een beetje melk in het microplus schenkkannetje. Wanneer de peer gestoomd is kan de chocolade in de microgolf voor ong. 3 minuten ook op 800 Watt. Roer dan flink door en zet indien nodig nog 1 minuutje terug.
Neem een schaaltje schep 2 bolletjes ijscrème erop, schik de gestoomde peer ernaast en overgiet met de chocoladesaus.
Moet ik jullie vertellen van ik ervan vond ?
Reacties op bericht (1)
16-10-2012
mien
Ik had nog wat peren liggen die op moesten en heb ze in de microgourmet gedaan. Helaas had ik geen chocolade meer in huis maar wel had ik een paar dagen geleden de marspasta gemaakt en heb deze gebruik om over de peer te doen. Het resultaat was ook heel lekker. Volgende keer ga ik toch ook de chocolade proberen.