Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-08-2012
Zelfgemaakte snelle koffiekoeken
Wat is er leuker dan zelfgemaakte koffiekoekjes op tafel te brengen. Uw huisgenoten zullen ervan versteld staan. En het heeft helemaal niks te betekenen. Vlug eraan beginnen !
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- bakvaste chocoladeparels
- rozijnen
- 1 ei
- 1 portie pudding gemaakt van een 1/2 l melk
Werkwijze :
Begin met de pudding te maken door een halve liter melk in het microplus schenkkannetje te doen. Voeg er 5 soeplepels suiker aan toe + de inhoud van 1 pakje vanillepoeder (oetker of imperial). Zet het 3 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer om en zet nog eens 2 minuten terug op dezelfde wattage. De pudding moet doorgekookt hebben en gebonden zijn. Laat deze verder afkoelen maar roer geregeld om, om velvorming te voorkomen.
Neem dan uw bladerdeeg en rol open. Bekleed met behulp van de siliconen spatel het bladerdeeg met de pudding. Doe dan aan de ene helft rozijnen erover heen en aan de andere zijde de bakvaste chocoladeparels. Je kan natuurlijk ook bij één soort blijven afhankelijk van uw smaak. Maar ik had graag wat variatie. Rol nu het gevulde bladerdeeg strak op en strijk het geheel in met een geklutst ei met behulp van het patisserieborsteltje. Snij met het koksmes repen van ong. 3 à 4 cm en leg die nu horizontaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak alles gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Uw huisgenoten gaat verrast zijn ! Je hoeft voortaan niet meer naar de bakker.
Reacties op bericht (1)
05-10-2012
Mien
Wij hebben thuis gesmuld van de koeken. Ik had geen groot vel in huis en heb 9 kleine bladerdeegvelletjes ( uit een pakje van 10 vellen) genomen en deze aan elkaar gemaakt zodat ik een groot vierkant vel had. Het fijne hiervan vond ik dat ik hiermee nu allemaal evengrote koeken kon maken. Zeker voor herhaling vatbaar.