Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    07-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy Chocolade cake
    Cake zonder eieren, zonder boter, zonder melk en tevens zonder mixer te maken. Vele mensen zullen wellicht heel blij zijn met dit super gemakkelijke receptje en tevens bijzonder luchtig en smeuiig. Waar wacht u nog op om van start te gaan. Wellicht heeft u reeds alle ingrediënten in huis.


    Nodig :

    - 130 gr suiker
    - 1/2 koffielepel zout
    - 235 ml lauw water
    - 5 eetlepels olie (de maat die wij gebruiken om soep mee te eten)
    - 2 eetlepels cacaopoeder ( die niet gesuikerd is) de pure versie dus
    - 1 koffielepel bicarbonade ( ook wel zuiveringszout genoemd)
    - 1 koffielepel vanille extract
    - 1 koffielepel azijn
    - 195 gr bloem

    Werkwijze:

    Doe alle droge ingrediënten in een kom (dwz bloem, suiker, zout, cacaopoeder) en voeg dan het extract toe, azijn, olie en als laatste het lauwwarme water. Meng met de Tupperware siliconen spatel goed onder elkaar en doe het deeg in een vorm naar keuze. Ik gebruikte deze keer een vierkante vorm van 20 x 20 cm. Bakken in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 minuten.












    07-08-2015 om 23:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    13-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini madeleintjes als apertiefhapje
    Geen zoet madeleintje deze keer maar een hartig voor bij het aperitiefje.


    Nodig :

    - 1 preiwit
    - 100 gr gerookte zalm
    - 2 eieren
    - 2 dl room
    - 10 gr maïzena
    - 50 gr parmesan
    - 5 stengels bieslook ( kan je ook vervangen door pijpajuin)
    - 2 eetlepels olijfolie
    - pezo


    Werkwijze :

    Oven voor verwarmen op 180°C. Prei in de ultra pro met deksel op even aanstoven gedurende 5 minuten. Dan de zalm in kleine stukjes toevoegen. De eieren mengen met maïzena, dan room toevoegen, bieslook en parmesan als ook de 2 eetlepels olie toevoegen.  Dit mengsel in de vooraf omgespoelde siliconen vormen gieten. Bakken gedurende 15 minuten in een voor verwarmde oven van 180°C


    Heerlijk bij een glaasje rosé !





    13-07-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    09-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen-franigpanetaart
    Zuiders fruit in overvloed dat vraagt om getransformeerd te worden tot heerlijke taart ;-) 
    Met dit gemakkelijke en snel klaar receptje heb je binnen het uur een smakelijk taart op je tafel staan.


    Nodig :

    - 800 gr abrikozen
    - enkele blaadjes verveine (optie) kan je vervangen ook door basilicum of gewoon weglaten.
    - 1 bladerdeeg
    - 100 gr zachte boter (geen gesmolten)
    - 100 gr suiker
    - 100 gr gemalen amandelpoeder
    - 2 eieren
    - 3 soeplepels abrikozenconfituur
    - een eetlepel grove witte suiker


    Werkwijze:

    Rol het bladerdeeg open. Ontpit de abrikozen en snij ze in fijne schijfjes.
    Maak de frangipane door de boter, suiker, amandelpoeder en 2 eieren te mengen in een ruimtekommetje. Strijk deze pasta uit over je taartdeeg. Beleg dan deze met de abrikozenschijfjes in motief naar keuze. Bestrijk de bovenkant nu met wat verwarmde abrikozenconfituur om nadien mooi glanzend te maken en tevens de sneetjes niet te laten uitdrogen tijdens het bakken.. Overstrooi met wat grove suiker tenslotte.

    En bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.

    Leg hier en daar tenslotte wat snippers verveineblaadjes wanneer de taart is afgekoeld.


    Smakelijk ! Ik ga waarschijnlijk mijn taartje nog serveren met een bolletje nougat ijscrème erbij. Heb er nu al zin voor ;-)










    09-07-2015 om 11:40 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    29-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokkenpootjes
    Voor mij een subliem gebakje.... Wel een beetje werk aan maar dat wordt echt wel beloond.

    Voor een 50 tal bokkepootjes :

    Nodig voor de koekjes :

    - 250 gr eiwit
    - 50 gr + 125 gr suiker
    - 375 gr broyage = 187 gr suiker gemengd met 187 gr amandelpoeder
    - 26 gr bloem (geen zelfrijzende)
    - bloemsuiker
    - amandelschilfers

    Nodig voor de ganache :

    - 150 gr groom
    - 50 gr glucose
    - 50 gr boter
    - 175 gr pure chocolade fijngehakt


    Werkwijze voor de ganache :

    Breng de room, de glucose en de suiker samen aan de kook. Neem het mengsel van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Let wel dat je niet teveel roert. Wanneer de chocolade gesmolten is, strooi je de in stukjes gesneden boter toe over de massa en roer je ze er eveneens doorheen. Laat dan de massa goed afkoelen , zet desnoods voor 2 uren in de koelkast.

    Werkwijze voor de koekjes :

    Klop de eiwitten en de 50 gr suiker stevig op. De overige 125 gr suiker even opwarmen op een bakplaat in de oven 170°C. De suiker mag niet smelten. Klop dan deze suiker geleidelijk onder het opgeklopte eiwit. De bloem en de broyage mengen en daarna kort en voorzichtig onder het eiwit spatelen met de siliconen spatel.  Met een effen spuitmondje staafjes van ongeveer 6 cm op bakpapier spuiten. Bestrooien met bloemsuiker en de amandelschilfers.Afbakken in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10 à 12 minuten. Na het afkoelen per twee vullen met de ganache.

    Je kan de koekjes eventueel nog dompelen in gesmolten chocolade.







    29-06-2015 om 17:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (31 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelrozentaart
    Onder het motto dat het oog ook wel eens wat wil, maar tevens lekker mag smaken dan is deze taart ideaal. En helemaal niet moeilijk te maken.

    Nodig :

    Voor het deeg :

    - 250 gr bloem
    - 125 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1 ei

    Voor het frangipane/crème patissière beslagje :

    - 125 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 125 gr amandelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 2 eieren
    - 40 gr maïzena


    Voor de crème patissiere :

    -  500 ml melk
    - 2 eieren
    - 85 gr vanillepoeder
    - 100 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 150 ml melk voor de binding


    Verder nog 5 appels voor de roosjes
    en abrikozengelei voor over de roosjes te smeren nadat ze gebakken zijn.

    Werkwijze :

    De appel halveren en het klokhuis verwijderen. Met behulp van de mandoline fijne sneetjes snijden. In de micro gourmet 200 ml water + 200 ml appelsap gieten en de basis met appelschijfjes erop zetten. Stomen gedurende 12 minuten op 800 Watt in de microgolf.

    De schijfjes laten uitlekken.

    Het deeg maken door de benodigdheden alles bij elkaar te voegen en te mengen of kneden tot één bal. In pakken in plasticfolie en een half uurtje in de koelkast leggen. Nadien uitrollen met behulp van de deegroller en in een ingevette en bebloemde taartvorm leggen.

    De frangipanemengeling maken door de benodigdheden met elkaar te mengen in de mengkom.
    De creme patissière maken door de 500 ml melk in het schenkkannetje te doen en 3.5 minuten verwarmen in de microgolf op 800 Watt. In de shaker doe je de overige 150 ml melk samen met de eieren, vanillepoeder, suiker en goed los schudden. De inhoud van de shaker doe je nu bij de warme melk uit de microgolf en goed roeren met behulp van de halve klopper. Zet het schenkkannetje nu terug gedurende 3 minuten op 800 Watt.Indien de crème niet genoeg gebonden is dan nog eens 1 à 2 minuten terug zetten in de microgolfoven.Als de crème is afgekoeld vermengen met het frangipanemengsel.

    Het franigpane/crème patissièremengsel nu over het uitgerolde zanddeeg gieten en glad strijken met behulp van de siliconen spatel.
    De gestoomde appelpartjes nu oprollen en op de pudding zetten.

    Taart bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten tot ongeveer 1 uur.

    Bij het verlaten van de oven kan je nog wat abrikozengelei verwarmen in een microgolf kommetje en met behulp van het patisserieborsteltje over de appelpartjes strijken.


















    24-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse dipsaus in laagjes
    Met de zomer voor de deur, en gasten op bezoek is deze laagjes dipsaus weer net even wat anders om eens op tafel te brengen. Heerlijk om hierbij tortillachips te serveren. Bedoeling is wel dat de gasten met de chips van onder naar boven op scheppen zodat ze van iedere laagje wat hebben kunnen proeven.
    Dit receptje heb ik niet zelf bedacht maar is afkomstig van de concessie Lummen.

    Nodig :

    - 1 blikje tonijn in eigen nat 200 gr
    - 120 gr zure room
    - 250 gr magere platte kaas
    - 400 gr mozzarella kaas
    - 1 rode paprika
    - 2 tomaten
    - 4 pijpajuintjes
    - 2 eetlepels tomatenketshup
    - 2 eetlepels mayonaise
    - peper, zout, harissa

    Werkwijze :

    Neem de Extrachef en haal het mes/klopper gedeelte eruit. Meng de platte kaas met de zure room en mayonaise met behulp van de silicone spatel. Breng dit mengsel nu over in een platte serveerschaal en bestrooi met peper en zout. 

    Steek dan het mes terug in de Extrachef en hak de Mozzarella fijn. Als de bollen te groot zijn, snij ze dan eerst in de helft of in 4 vooraleer te versnijden. Breng dit mengsel aan boven uw eerste laag in de serveerschaal.

    Giet het sap af van de tonijn en meng deze fijn met de ketschup. Dat wordt uw derde laag. Weer kruiden met peper en zout.

    De tomaten fijn snijden met het tomatenmes en even apart in een ruimtekommetje bewaren. De paprika schillen met de fijnschiller en in fijne stukjes snijden en bij de tomatenstukjes voegen en mengen. Kruiden met Harissa, pili-pili of cayennepeper naar keuze.

    Deze tomaten/paprikalaag wordt meteen ook de laatste laag van de dipsaus.

    Afwerken met pijpajuin die je heel fijn snippert en er overheen strooit.

    Heerlijk met Doritos naturel om te serveren.


    Nota : deze dipsaus mag je echt niet te lang van tevoren maken en serveer je bij voorkeur ook koud. Is dan echt een verfrissend hapje.










    19-06-2015 om 13:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini tartelette muffins met banaan en chocoladedruppels
    Gisteren had ik deze snel klaar gebakjes gemaakt voor mijn proevers van de avond. Ze waren het er unaniem over eens dat het heel smakelijk was. Zeker iets om te proberen wanneer je een overrijpe banaan in huis hebt liggen. 


    Nodig 30 mini tartelette gebakjes

    - 125  gr zelfrijzende bloem
    - 175 gr overrijpe geprakte banaan
    - 50 ml arachideolie
    - 1 ei 
    - 1 eetlepel melk
    - 50 gr donkerbruine suiker (kandysuiker)
    - 50 gr bakvaste chocoladeparels

    - de mini tartelette vorm

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 180°C.
    Alle droge ingrediënten doe je in de maatbeker van 2 liter en meng je met de menglepel. Breek de eieren in de shaker, voeg de melk toe en klop los, doe er dan de olie bij en klop verder. Voeg dit laatste mengsel toe aan het eerste mengsel. En meng nog eens goed onder elkaar, maar meng zeker niet te lang of je gebakjes worden taai.

    Spoel uw siliconen mini tartelettevorm eerst uit met water en klop hem uit. Doe dan met behulp van 2 eetlepels het deeg in de vorm tot een beetje onder de rand. Eventueel kan je nog een halve pecannoot bovenop het deeg duwen vooraleer je het in de oven zet.

    Bak gedurende 18 à 20 minuten. 














    19-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse
    Momenteel aardbeien teveel in onze tuin. Heerlijk vers geplukt om zo te eten. Maar natuurlijk heb ik ook al aardbeienconfituur gemaakt en vandaag als toetje een heerlijke snel bereidde aardbeienmousse.

    Nodig :

    - 250 gr verse aardbeien
    - 2 2/1 blaadje gelatine
    - 3 eetlepels witte suiker
    - 250 ml slagroom

    Nodig voor de aardbeiengelei :

    - 200 gr aardbeien
    - sap van 1 citroen
    - 3 soeplepels witte suiker
    - 1 blaadje gelatine

    Werkwijze l

    Doe de 2 en een half blaadje in een kommetje met koud water en laat deze even weken. Ondertussen was je de aardbeien, haal er het kroontje af en mix ze fijn in de extrachef of turbomax. Voeg de suiker er aan toe. Klop de slagroom stijf in de speedychef of met de mixer tot yoghurtdikte. Doe een klein beetje van de gemixte aardbeien in een microkommetje om te verwarmen in de microgolf en voeg nadien hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes. Meng goed onder elkaar en voeg de rest van de gemixte aardbeitjes er ook bij. Voeg dan heel de aardbeienmassa toe aan de stijfgeklopte slagroom. Schenk in glazen kommetje en zet een uurtje in de ijskast om op te stijven.

    Maak ondertussen de aardbeiengelei door de 200 gr aardbeien ook fijn te mixen, voeg er de suiker bij. Het sap van 1 citroen verwarm je een beetje en voeg hierbij ook een geweekt en uitgeknepen gelatineblaadje. Voeg dit mengsel toe aan de gemixte aardbeien. 
    Doe deze rode gelei over de reeds half opgesteven aardbeienmousse.

    Zet terug in de ijskast om verder op te stijven en versier net voor het opdienen met een blaadje citroenmelisse en 1 klein aardbeitje.


    Heerlijk zomers !








    17-06-2015 om 17:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwkostsalade
    Met dit warme weer, niks heerlijker dan een rauwkostsalade. Vandaag is dit een onderdeel van mijn BBQ buffet.
    En bovendien supersnel klaar met behulp van de Extrachef.


    Nodig :

    - 2 wortelen
    - 2 kleine ajuintjes
    - 4 stengels bleekselder
    - 1 bos radijsjes
    - verse peterselie
    - 125 ml natuuryoghurt
    - 1 eetlepel mayonaise
    - 1 theelepel currypoeder
    - een beetje Aromat Knorr
    - een beetje kurkuma
    - 1 theelepel honing naar keuze

    Bereiding :

    Hak eerst de peterselie fijn en doe vervolgens de rest van de groenten allemaal in de extra chef of Turbo max om fijn te hakken.
    Voeg dan de kruiden toe en de yoghurt en mayonaise.

    Bewaren in een ruimtekommetje van Tupperware.


    Heerlijk zomers !










    05-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag lekkernij
    Een heerlijkheid en super gemakkelijk om te maken en je moeder of jezelf mee te verrassen.


    Nodig :

    - middelgrote aardbeien
    - 1 appel
    - 1 uitsteekmesje voor ronde bolletjes
    - water
    - beetje suiker
    - kleine snoepjes
    - schrijfstift of chocolade


    Werkwijze :

    Met het uitsteekmesje haal je vooraan een bolletje aardbeivlees uit de aardbei. De appel schil je en daar haal je net zoveel bolletjes uit als de hoeveelheid aardbeien die je hebt. De appelbolletjes leg je in het microcook schenkkannetje samen met wat water een een beetje suiker. Zet het 3 minuten op 800 watt. Giet het suikerwater weg, dep de appelbolletjes droog en laat afkoelen. Maak met de eetbare schrijfstift oogjes op het appelbolletje, de mond vorm je door een 3 hoekige stukje snoep (muntje) in de appel te duwen. De bolletjes duw je nu in de aardbei. Zet ze mooi rechtop op een schaaltje en je verrassing is klaar !



    Fijne Moederdag aan iedere vrouw !








    10-05-2015 om 11:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:schenkkan
    >> Reageer (0)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perengebakjes
    Afgelopen zondag een vlug perengebakje gemaakt met een bladerdeeg dat nog in de koelkast lag. Zo simpel, maar wel een heerlijk en leuk resultaat.

    Nodig : 

    - 1 bladerdeeg
    - 3 peren
    - wat abrikozengelei
    - 75 gr amandelpoeder
    - 75 gr suiker
    - 75 gr boter
    - 1 ei
    - 1 soeplepel bloem

    Werkwijze :

    Snij uit het bladerdeeg 6 perenfiguren. Met overschot van het bladerdeeg snij je strookjes van 1 cm en die leg je aan de buitenkanten als extra dikte ( zie foto)  verder leg je bovenaan elk bladerdeeglapje nog 2 blaadjes van deeg. Schil de peren en halveer ze overlangs en haal er de pitten en stengel af. Leg ze even in het microcook schenkkannetje samen met wat water en steek ze 3 minuten op 800 watt in de microgolf. Giet het water weg. 
    Maak de franigpane door de amandelpoeder, bloem,suiker, boter en 1 eitje goed te mengen. Smeer op elk lapje bladerdeeg wat van het frangipanemengsel en leg hierop een halve peer. Leg alle gebakjes op bakpapier op een bakplaat. En bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Bestrijk met wat opgewarmde abrikozengelei de bovenkant van de peren. Zo gaan ze niet zo vlug verkleuren en geven ze nog een lekker extra smaakje.









    07-05-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenbloemgelei
    De weien staat er momenteel vol van : paardenbloemen ! en nee ze zijn niet alleen decoratief maar kunnen zelfs worden gebruikt om een lekkernij van te maken die nog geneeskrachtig is op de koop toe. Vandaar dat ik dit receptje met plezier met jullie wil delen.  De geneeskrachtige werking van de paardenbloem is goed voor lever, gal en nieren.


    Nodig :

    - 75 gr paardenbloemkoppen  (geen steeltjes en geen groene onderstukjes. Enkel het gele
    - 750 ml water
    - 1 citroen
    - 1 appelsien
    - 3 gr agar agar
    - 150 gr suiker

    Werkwijze :

    Doe in een kookpot de paardenbloemkopjes samen met het water en de uitgeperste citroen en uitgeperste sinaasappel. Breng het aan de kook en laat een 10 tal minuten koken en dan de massa laten afkoelen met het deksel op de pot.  Doe de massa dan door een zeef zodat je enkel het gefilterde deel gaat gebruiken. De bloemetjes mogen dan weggegooid worden. Voeg dan 150 gr suiker + 3 gr agar agar toe en breng de massa aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken en giet het meteen in met heet water omgespoelde confituurpotjes. Draai meteen het deksel erop en zet ze omgekeerd weg.








    06-05-2015 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marsmallow of Spekkies
    Gisteren zag ik zo'n leuke foto passeren van een bordje met spekkies op, dat het mij meteen zin gaf om zelf aan de slag te gaan.
    Vandaar zelf de proef op de som genomen en een heerlijke allegra kom vol met spekkies als resultaat.

    Nodig :

    - 4 eiwitten 
    - 1 theelepel vanille essence
    - 190 gr suiker
    - 3 blaadjes gelatine
    - rode kleurstof 
    - 150 ml water

    Werkwijze :

    Breng het water samen met 150 gr suiker en de vanille essence aan de kook en laat dan tot de helft inkoken. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen. Leg de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water om te laten weken en knijp ze nadien uit en voeg bij het nog lauwe mengsel van hierboven. De eiwitten mix je goed stijf samen met de resterende suiker. Straalsgewijs laat je de afgekoelde vloeistof nu met de eiwitten lopen die je nog aan het stijfkloppen bent. Bij de helft voeg je dan uiteindelijk de rode kleurstof. De hoeveelheid bepaal je zelf, begin met enkele druppeltjes en indien nodig doe je wat meer.

    Leg in een lage platte schaal een plastiekfolie en daar strijk je het witte gedeelte in glad. Hierboven doe je het roze gedeelte en strijk je met behulp van de siliconen spatel ook mooi glad. 

    Zet dan de schaal enkele uurtjes in de koelkast om te laten uitharden. 
    Snij in mooie stroken, blokjes of ruiten met behulp van het koksmes.

    Bestrooi met bloemsuiker zo gaan ze niet plakken. 

    En dan...laten smelten in je mond en terug even ons kind voelen ;-)

    Nota : kan tevens gebruikt worden in warme chocomelk, op de BBQ aan een spies of zelfs in een chocolade/marsmallowcake












    06-05-2015 om 22:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirelli met kabeljauw en groenten in een romige saus
    Supersnel en smakelijk eten is met dit recept zeker aan de orde. Wegens te weinig tijd heb ik deze keer het recept niet stap voor stap gefotografeerd maar omdat meerdere mensen mij blijven vragen achter de werkwijze ga ik het deze keer posten als afgewerkt recept.

    Nodig :


    - 300 gr spirelli
    - 1 potje mascarpone van 250 gr
    - 3 wortelen
    - 1 ajuin
    - 2 stokken prei
    - peper, zout
    - 1 visbouillonblokje
    - 1/2 kg kabeljauw mag ook gerookte zalm zijn
    - optie : grijze garnalen in plaats van gerookte zalm


    Werkwijze :

    De spirelli in het serveerwonder doen samen met kokend water tot op 1 cm van de rand. Deksel sluiten en 15 minuten laten staan. Dan pasta afgieten. Ondertussen doe je in de ovale ultra pro van 3.5 l de fijngesneden groenten en zet ze met het deksel erop dan op 800 watt gedurende 7 minuten. Roer na afloop goed onder elkaar. Voeg dan het bouillonblokje verpulverd erbij en ook de kabeljauw. Zet terug afgesloten onder deksel voor 6 minuten op 800 Watt. Als laatste doe je er nu een potje mascarpone doorheen en eventueel grijze garnaaltje indien u hiervoor kiest. Zet nu slechts 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.

    Voeg de uitgelekte spirelli nu bij de groenten/vismengeling en roer door elkaar. 

    Een heerlijke maaltijd staat nu op je te wachten en in geen tijd klaar......dat is wat ik graag heb ;-)


    NOTA : Deze bereiding kan helemaal hetzelfde worden klaargemaakt maar in de plaats van vis neem je dan kippenfilet in blokjes en geen visbouillonblokje maar een kippenbouillonblokje.




    03-05-2015 om 18:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    >> Reageer (1)
    20-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeirataart
    Voor al wie je lief is, een heerlijk dessertje om mee te delen ;-) 
    Ik was een tijdje afwezig....maar hoop het met deze taart terug in orde te maken......

    Nodig :

    - 2 dozen Madeirakoekjes
    - 1/2 l melk
    - 2 eieren
    - 50 gr maïzena
    - 180 gr bloemsuiker
    - 1 pakje vanillesuiker
    - 250 gr solo of planta naar keuze
    - 1 koffielepeltje oploskoffie
    - 2 repen pure chocolade ( van die repen die per 3 verpakt zitten) 

    Werkwijze :

    De melk met de maïzena koken, goed kloppen zodat er zich geen klontjes vormen. De gebonden melk laten koud worden door de kom in een koud waterbad te zetten. De eidooiers + bloemsuiker + vanillesuiker goed mixen en de op kamer temperatuur gebrachte boter erbij mixen, eveneens de oploskoffie in een koffielepeltje heet water oplossen en toevoegen. Goed mixen tot een luchtige massa.

    Daarna de gebonden melk toevoegen en nog eens goed kloppen. 
    De eiwitten stijfkloppen en de gesmolten chocolade toevoegen en goed onder elkaar mengen.

    Een springvorm bekleden met zilverfolie en de bodem en zijwanden bedekken met madeirakoekjes. Een laag crème indoen nu en dan een laag koekjes leggen, weer een laag crème en weer een laag koekjes en nog eens crème. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten met de chocolade over de bereiding uitstrijken. 

    Een nachtje de koelkast inzetten om te laten opstijven en afwerken met een laagje geraspte chocolade. Dit kan je gemakkelijk door met de dunschiller over een reep chocolade te gaan. 


    Heerlijke verleiding !




    20-03-2015 om 22:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoeken met cranberries en witte crispychocolade
    Lekker ................hoeft niet eens duur te zijn !   En zo simpel.


    Nodig :

    - 90 gr bruine suiker
    - 150 gr witte suiker
    - 300 gr bloem
    - 1 ei
    - enkele druppels vanille extract
    - snufje zout
    - snufje natriumbicarbonaat
    - 100 gr zachte boter (solo)
    - 130 gr havermout
    - 100 gr cranberries (gedroogde veenbessen) 
    - 150 gr witte chocolade met rijst in


    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 170 °C. Ondertussen de suikers mengen en de zachte boter bijvoegen en mengen in je Kenwood op mengkom met de deeghaken. Ei toevoegen en het vanille extract. Ook zout, natriumbicarbonaat en bloem erbij kieperen. De chocolade in kleine stukjes snijden en erbij doen. Tevens de havermout en als laatste de cranberries.  Goed mengen.
    Op de bakplaat een stuk bakpapier leggen en met behulp van 2 eetlepels kleine hoopjes verdelen op het papier. Met een vork platdrukken.

    Bakken ongeveer 15 minuten op 170 °C tot dat de randen beginnen verkleuren.

    Op een taartrooster laten afkoelen en bewaren in een goeie Tupperware doos ;-)






    28-02-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    27-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baileyscrème
    Onder het motto alles eens geprobeerd te hebben...vandaag een heerlijk, simpel maar toch apart toetje gemaakt !


    Nodig  voor 7 kleine glaasjes :


    - 400 ml halfvolle melk
    - 100 ml Baileys
    - 2 eieren
    - 50 gr suiker
    - 20 gr maïzena

    Werkwijze :

    Doe de melk samen met de Baileys in het microcook schenkkannetje  maar hou je heel klein beetje apart en doe deze in de shaker en zet hem 4 minuten in de microgolf op 800 Watt. Doe verder in de shaker de eieren, suiker, maizena en schud krachtig. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende melk en klop met je halve klopper even door en zet dan nog 2 minuten terug in de microgolf op 800 Watt.

    Uitschenken in kleine glaasjes en afwerken met geraspte chocolade.













    27-02-2015 om 22:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microcook schenkkan, dunschiller, halve klopper
    >> Reageer (1)
    07-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet Chili saus
    Houdt u ook van licht pikant ;-) bij een lekkere nasi, bami of kroepoek. Dan moet je zeker en vast deze saus eens proberen te maken. Het is zo gebeurd en goed te bewaren. Een tip: momenteel is het Oosterse week bij Lidl en daar kan je nu gemakkelijk en goedkoop aan rijstazijn geraken.

    Wat heb je nodig :

    - 2 tot 3 grote rode chilipepers
    - 3 tenen knoflook fijngehakt
    - 130 gr water
    - 100 gr suiker
    - 3 eetlepels rijstazijn (kan je eventueel vervangen door witte wijnazijn)
    - snufje zout
    - 1 eetlepel maïzena

    Werkwijze :

    Was de chilipeper en haal de zaadjes eruit en snij hem in zeer fijne reepjes. Maak de knoflook schoon, haal de groene kern eruit en hak hem fijn in de turbomax zodat hij zeer fijn is. Niet uitpersen dus. 
    Doe alles in een steelpannetje behalve de maïzena en breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe in de shaker de maïzena samen met nog 0.5 dl water en schud krachtig zodat het goed is losgeklopt. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende massa en laat dan nog 1 minuut koken of tot dat de massa is ingedikt. 

    Giet in een schoongemaakt goed afsluitbaar flesje of potje en bewaar in de koelkast.

    Zeer lekker bij nasi ! of kroepoek.








    07-02-2015 om 15:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pecannotentaartjes
    Heerlijke kleine gebakjes die zo klaar zijn in de tartelettevorm van Tupperware.


    Nodig :

    - 1 vel kruimeltaartdeeg
    - 180 gr pecannoten
    - 90 gr boter
    - 90 gr bruine suiker (kinnekessuiker)
    - 2 theelepels oploskoffie
    - 60 gr pure chocolade
    - 3 eieren
    - 7.5 eetlepel ahornsiroop

    Werkwijze :

    Snij met behulp van de tartelettesnijder 6 rondjes uit een vel kruimeltaartdeeg en leg ze in de holtes in de tartelettevorm. Maak de vulling door de boter te smelten in de schenkkan in je microgolfoven. Ik nam 1 minuut op 600 Watt. Voeg dan hierbij de suiker, oploskoffie,chocolade, ahornsiroop en 3 eieren. Meng met je halve klopper. 3/4 van je noten doe je in de turbomax en maal ze fijner, doe ze vervolgens bij je deeg. Goed mengen en in de kruimeldeegtaartjes gieten. 1/4 van je overgehouden noten leg je boven op de taart.

    Ik had nog voldoende deeg en beslag over om 6 mini tartelettes mee te maken.

    Bak je taartjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 minuten.















    02-02-2015 om 12:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidé, vol au vent of koninginnehapje.
    Voor iedereen haalbaar en dat op slechts een half uurtje tijd....als het snel en smakelijk moet zijn. Ooit al eens geplaatst hier maar nu stap voor stap.

    Nodig :

    - 500 gr gehakt voor de balletjes
    - 2 dubbele kipfilets
    - 200 ml melk
    - 2 eetlepels bloem
    - 1 bakje van 250 gr champignons
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden, peper en zout
    - 1 citroen
    - 200 ml room
    - peterselie

    Werkwijze :

    Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ronde of ovale ultra pro en bestrooi met kippenkruiden. Plaats ze dan met gesloten deksel 5 minuten in de microgolfoven op 700 Watt.
    Roer door en plaats opnieuw 4 minuten op 700 Watt terug in microgolf ook met gesloten deksel.
    Maak het gehakt op naar wens met 1 ei, kruiden zoals peper en zout en wat paneermeel. Rol er dan bolletjes van en doe ze bij de kippenblokjes ( rauw en niet voorgekookt dus)  Snij de champignons in schijfjes en voeg die er tevens bij. Verkruimel het bouillonblokje boven je bereiding. 
    Hou van de 200 ml melk een beetje apart in de shaker voor de binding en de rest voeg je toe aan het voorgaande. Plaats de gesloten pot nu 8 minuten op 700 Watt in de microgolfoven  In je shaker met het beetje melk voeg je de bloem toe en schud krachtig. Deze voeg je ook nu ook toe en zet deze keer de pot zonder deksel terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt. Roer dan en voeg nu de room erbij en zet een laatste keer terug op 700 Watt voor 4 minuten.

    Werk af met het sap van 1 geperste citroen en gehakte peterselie.

    Smakelijk !












    25-01-2015 om 22:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs