Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse
    Momenteel aardbeien teveel in onze tuin. Heerlijk vers geplukt om zo te eten. Maar natuurlijk heb ik ook al aardbeienconfituur gemaakt en vandaag als toetje een heerlijke snel bereidde aardbeienmousse.

    Nodig :

    - 250 gr verse aardbeien
    - 2 2/1 blaadje gelatine
    - 3 eetlepels witte suiker
    - 250 ml slagroom

    Nodig voor de aardbeiengelei :

    - 200 gr aardbeien
    - sap van 1 citroen
    - 3 soeplepels witte suiker
    - 1 blaadje gelatine

    Werkwijze l

    Doe de 2 en een half blaadje in een kommetje met koud water en laat deze even weken. Ondertussen was je de aardbeien, haal er het kroontje af en mix ze fijn in de extrachef of turbomax. Voeg de suiker er aan toe. Klop de slagroom stijf in de speedychef of met de mixer tot yoghurtdikte. Doe een klein beetje van de gemixte aardbeien in een microkommetje om te verwarmen in de microgolf en voeg nadien hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes. Meng goed onder elkaar en voeg de rest van de gemixte aardbeitjes er ook bij. Voeg dan heel de aardbeienmassa toe aan de stijfgeklopte slagroom. Schenk in glazen kommetje en zet een uurtje in de ijskast om op te stijven.

    Maak ondertussen de aardbeiengelei door de 200 gr aardbeien ook fijn te mixen, voeg er de suiker bij. Het sap van 1 citroen verwarm je een beetje en voeg hierbij ook een geweekt en uitgeknepen gelatineblaadje. Voeg dit mengsel toe aan de gemixte aardbeien. 
    Doe deze rode gelei over de reeds half opgesteven aardbeienmousse.

    Zet terug in de ijskast om verder op te stijven en versier net voor het opdienen met een blaadje citroenmelisse en 1 klein aardbeitje.


    Heerlijk zomers !








    17-06-2015 om 17:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwkostsalade
    Met dit warme weer, niks heerlijker dan een rauwkostsalade. Vandaag is dit een onderdeel van mijn BBQ buffet.
    En bovendien supersnel klaar met behulp van de Extrachef.


    Nodig :

    - 2 wortelen
    - 2 kleine ajuintjes
    - 4 stengels bleekselder
    - 1 bos radijsjes
    - verse peterselie
    - 125 ml natuuryoghurt
    - 1 eetlepel mayonaise
    - 1 theelepel currypoeder
    - een beetje Aromat Knorr
    - een beetje kurkuma
    - 1 theelepel honing naar keuze

    Bereiding :

    Hak eerst de peterselie fijn en doe vervolgens de rest van de groenten allemaal in de extra chef of Turbo max om fijn te hakken.
    Voeg dan de kruiden toe en de yoghurt en mayonaise.

    Bewaren in een ruimtekommetje van Tupperware.


    Heerlijk zomers !










    05-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag lekkernij
    Een heerlijkheid en super gemakkelijk om te maken en je moeder of jezelf mee te verrassen.


    Nodig :

    - middelgrote aardbeien
    - 1 appel
    - 1 uitsteekmesje voor ronde bolletjes
    - water
    - beetje suiker
    - kleine snoepjes
    - schrijfstift of chocolade


    Werkwijze :

    Met het uitsteekmesje haal je vooraan een bolletje aardbeivlees uit de aardbei. De appel schil je en daar haal je net zoveel bolletjes uit als de hoeveelheid aardbeien die je hebt. De appelbolletjes leg je in het microcook schenkkannetje samen met wat water een een beetje suiker. Zet het 3 minuten op 800 watt. Giet het suikerwater weg, dep de appelbolletjes droog en laat afkoelen. Maak met de eetbare schrijfstift oogjes op het appelbolletje, de mond vorm je door een 3 hoekige stukje snoep (muntje) in de appel te duwen. De bolletjes duw je nu in de aardbei. Zet ze mooi rechtop op een schaaltje en je verrassing is klaar !



    Fijne Moederdag aan iedere vrouw !








    10-05-2015 om 11:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:schenkkan
    >> Reageer (0)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perengebakjes
    Afgelopen zondag een vlug perengebakje gemaakt met een bladerdeeg dat nog in de koelkast lag. Zo simpel, maar wel een heerlijk en leuk resultaat.

    Nodig : 

    - 1 bladerdeeg
    - 3 peren
    - wat abrikozengelei
    - 75 gr amandelpoeder
    - 75 gr suiker
    - 75 gr boter
    - 1 ei
    - 1 soeplepel bloem

    Werkwijze :

    Snij uit het bladerdeeg 6 perenfiguren. Met overschot van het bladerdeeg snij je strookjes van 1 cm en die leg je aan de buitenkanten als extra dikte ( zie foto)  verder leg je bovenaan elk bladerdeeglapje nog 2 blaadjes van deeg. Schil de peren en halveer ze overlangs en haal er de pitten en stengel af. Leg ze even in het microcook schenkkannetje samen met wat water en steek ze 3 minuten op 800 watt in de microgolf. Giet het water weg. 
    Maak de franigpane door de amandelpoeder, bloem,suiker, boter en 1 eitje goed te mengen. Smeer op elk lapje bladerdeeg wat van het frangipanemengsel en leg hierop een halve peer. Leg alle gebakjes op bakpapier op een bakplaat. En bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Bestrijk met wat opgewarmde abrikozengelei de bovenkant van de peren. Zo gaan ze niet zo vlug verkleuren en geven ze nog een lekker extra smaakje.









    07-05-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenbloemgelei
    De weien staat er momenteel vol van : paardenbloemen ! en nee ze zijn niet alleen decoratief maar kunnen zelfs worden gebruikt om een lekkernij van te maken die nog geneeskrachtig is op de koop toe. Vandaar dat ik dit receptje met plezier met jullie wil delen.  De geneeskrachtige werking van de paardenbloem is goed voor lever, gal en nieren.


    Nodig :

    - 75 gr paardenbloemkoppen  (geen steeltjes en geen groene onderstukjes. Enkel het gele
    - 750 ml water
    - 1 citroen
    - 1 appelsien
    - 3 gr agar agar
    - 150 gr suiker

    Werkwijze :

    Doe in een kookpot de paardenbloemkopjes samen met het water en de uitgeperste citroen en uitgeperste sinaasappel. Breng het aan de kook en laat een 10 tal minuten koken en dan de massa laten afkoelen met het deksel op de pot.  Doe de massa dan door een zeef zodat je enkel het gefilterde deel gaat gebruiken. De bloemetjes mogen dan weggegooid worden. Voeg dan 150 gr suiker + 3 gr agar agar toe en breng de massa aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken en giet het meteen in met heet water omgespoelde confituurpotjes. Draai meteen het deksel erop en zet ze omgekeerd weg.








    06-05-2015 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marsmallow of Spekkies
    Gisteren zag ik zo'n leuke foto passeren van een bordje met spekkies op, dat het mij meteen zin gaf om zelf aan de slag te gaan.
    Vandaar zelf de proef op de som genomen en een heerlijke allegra kom vol met spekkies als resultaat.

    Nodig :

    - 4 eiwitten 
    - 1 theelepel vanille essence
    - 190 gr suiker
    - 3 blaadjes gelatine
    - rode kleurstof 
    - 150 ml water

    Werkwijze :

    Breng het water samen met 150 gr suiker en de vanille essence aan de kook en laat dan tot de helft inkoken. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen. Leg de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water om te laten weken en knijp ze nadien uit en voeg bij het nog lauwe mengsel van hierboven. De eiwitten mix je goed stijf samen met de resterende suiker. Straalsgewijs laat je de afgekoelde vloeistof nu met de eiwitten lopen die je nog aan het stijfkloppen bent. Bij de helft voeg je dan uiteindelijk de rode kleurstof. De hoeveelheid bepaal je zelf, begin met enkele druppeltjes en indien nodig doe je wat meer.

    Leg in een lage platte schaal een plastiekfolie en daar strijk je het witte gedeelte in glad. Hierboven doe je het roze gedeelte en strijk je met behulp van de siliconen spatel ook mooi glad. 

    Zet dan de schaal enkele uurtjes in de koelkast om te laten uitharden. 
    Snij in mooie stroken, blokjes of ruiten met behulp van het koksmes.

    Bestrooi met bloemsuiker zo gaan ze niet plakken. 

    En dan...laten smelten in je mond en terug even ons kind voelen ;-)

    Nota : kan tevens gebruikt worden in warme chocomelk, op de BBQ aan een spies of zelfs in een chocolade/marsmallowcake












    06-05-2015 om 22:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirelli met kabeljauw en groenten in een romige saus
    Supersnel en smakelijk eten is met dit recept zeker aan de orde. Wegens te weinig tijd heb ik deze keer het recept niet stap voor stap gefotografeerd maar omdat meerdere mensen mij blijven vragen achter de werkwijze ga ik het deze keer posten als afgewerkt recept.

    Nodig :


    - 300 gr spirelli
    - 1 potje mascarpone van 250 gr
    - 3 wortelen
    - 1 ajuin
    - 2 stokken prei
    - peper, zout
    - 1 visbouillonblokje
    - 1/2 kg kabeljauw mag ook gerookte zalm zijn
    - optie : grijze garnalen in plaats van gerookte zalm


    Werkwijze :

    De spirelli in het serveerwonder doen samen met kokend water tot op 1 cm van de rand. Deksel sluiten en 15 minuten laten staan. Dan pasta afgieten. Ondertussen doe je in de ovale ultra pro van 3.5 l de fijngesneden groenten en zet ze met het deksel erop dan op 800 watt gedurende 7 minuten. Roer na afloop goed onder elkaar. Voeg dan het bouillonblokje verpulverd erbij en ook de kabeljauw. Zet terug afgesloten onder deksel voor 6 minuten op 800 Watt. Als laatste doe je er nu een potje mascarpone doorheen en eventueel grijze garnaaltje indien u hiervoor kiest. Zet nu slechts 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.

    Voeg de uitgelekte spirelli nu bij de groenten/vismengeling en roer door elkaar. 

    Een heerlijke maaltijd staat nu op je te wachten en in geen tijd klaar......dat is wat ik graag heb ;-)


    NOTA : Deze bereiding kan helemaal hetzelfde worden klaargemaakt maar in de plaats van vis neem je dan kippenfilet in blokjes en geen visbouillonblokje maar een kippenbouillonblokje.




    03-05-2015 om 18:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    >> Reageer (1)
    20-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeirataart
    Voor al wie je lief is, een heerlijk dessertje om mee te delen ;-) 
    Ik was een tijdje afwezig....maar hoop het met deze taart terug in orde te maken......

    Nodig :

    - 2 dozen Madeirakoekjes
    - 1/2 l melk
    - 2 eieren
    - 50 gr maïzena
    - 180 gr bloemsuiker
    - 1 pakje vanillesuiker
    - 250 gr solo of planta naar keuze
    - 1 koffielepeltje oploskoffie
    - 2 repen pure chocolade ( van die repen die per 3 verpakt zitten) 

    Werkwijze :

    De melk met de maïzena koken, goed kloppen zodat er zich geen klontjes vormen. De gebonden melk laten koud worden door de kom in een koud waterbad te zetten. De eidooiers + bloemsuiker + vanillesuiker goed mixen en de op kamer temperatuur gebrachte boter erbij mixen, eveneens de oploskoffie in een koffielepeltje heet water oplossen en toevoegen. Goed mixen tot een luchtige massa.

    Daarna de gebonden melk toevoegen en nog eens goed kloppen. 
    De eiwitten stijfkloppen en de gesmolten chocolade toevoegen en goed onder elkaar mengen.

    Een springvorm bekleden met zilverfolie en de bodem en zijwanden bedekken met madeirakoekjes. Een laag crème indoen nu en dan een laag koekjes leggen, weer een laag crème en weer een laag koekjes en nog eens crème. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten met de chocolade over de bereiding uitstrijken. 

    Een nachtje de koelkast inzetten om te laten opstijven en afwerken met een laagje geraspte chocolade. Dit kan je gemakkelijk door met de dunschiller over een reep chocolade te gaan. 


    Heerlijke verleiding !




    20-03-2015 om 22:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoeken met cranberries en witte crispychocolade
    Lekker ................hoeft niet eens duur te zijn !   En zo simpel.


    Nodig :

    - 90 gr bruine suiker
    - 150 gr witte suiker
    - 300 gr bloem
    - 1 ei
    - enkele druppels vanille extract
    - snufje zout
    - snufje natriumbicarbonaat
    - 100 gr zachte boter (solo)
    - 130 gr havermout
    - 100 gr cranberries (gedroogde veenbessen) 
    - 150 gr witte chocolade met rijst in


    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 170 °C. Ondertussen de suikers mengen en de zachte boter bijvoegen en mengen in je Kenwood op mengkom met de deeghaken. Ei toevoegen en het vanille extract. Ook zout, natriumbicarbonaat en bloem erbij kieperen. De chocolade in kleine stukjes snijden en erbij doen. Tevens de havermout en als laatste de cranberries.  Goed mengen.
    Op de bakplaat een stuk bakpapier leggen en met behulp van 2 eetlepels kleine hoopjes verdelen op het papier. Met een vork platdrukken.

    Bakken ongeveer 15 minuten op 170 °C tot dat de randen beginnen verkleuren.

    Op een taartrooster laten afkoelen en bewaren in een goeie Tupperware doos ;-)






    28-02-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    27-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baileyscrème
    Onder het motto alles eens geprobeerd te hebben...vandaag een heerlijk, simpel maar toch apart toetje gemaakt !


    Nodig  voor 7 kleine glaasjes :


    - 400 ml halfvolle melk
    - 100 ml Baileys
    - 2 eieren
    - 50 gr suiker
    - 20 gr maïzena

    Werkwijze :

    Doe de melk samen met de Baileys in het microcook schenkkannetje  maar hou je heel klein beetje apart en doe deze in de shaker en zet hem 4 minuten in de microgolf op 800 Watt. Doe verder in de shaker de eieren, suiker, maizena en schud krachtig. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende melk en klop met je halve klopper even door en zet dan nog 2 minuten terug in de microgolf op 800 Watt.

    Uitschenken in kleine glaasjes en afwerken met geraspte chocolade.













    27-02-2015 om 22:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microcook schenkkan, dunschiller, halve klopper
    >> Reageer (1)
    07-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet Chili saus
    Houdt u ook van licht pikant ;-) bij een lekkere nasi, bami of kroepoek. Dan moet je zeker en vast deze saus eens proberen te maken. Het is zo gebeurd en goed te bewaren. Een tip: momenteel is het Oosterse week bij Lidl en daar kan je nu gemakkelijk en goedkoop aan rijstazijn geraken.

    Wat heb je nodig :

    - 2 tot 3 grote rode chilipepers
    - 3 tenen knoflook fijngehakt
    - 130 gr water
    - 100 gr suiker
    - 3 eetlepels rijstazijn (kan je eventueel vervangen door witte wijnazijn)
    - snufje zout
    - 1 eetlepel maïzena

    Werkwijze :

    Was de chilipeper en haal de zaadjes eruit en snij hem in zeer fijne reepjes. Maak de knoflook schoon, haal de groene kern eruit en hak hem fijn in de turbomax zodat hij zeer fijn is. Niet uitpersen dus. 
    Doe alles in een steelpannetje behalve de maïzena en breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe in de shaker de maïzena samen met nog 0.5 dl water en schud krachtig zodat het goed is losgeklopt. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende massa en laat dan nog 1 minuut koken of tot dat de massa is ingedikt. 

    Giet in een schoongemaakt goed afsluitbaar flesje of potje en bewaar in de koelkast.

    Zeer lekker bij nasi ! of kroepoek.








    07-02-2015 om 15:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pecannotentaartjes
    Heerlijke kleine gebakjes die zo klaar zijn in de tartelettevorm van Tupperware.


    Nodig :

    - 1 vel kruimeltaartdeeg
    - 180 gr pecannoten
    - 90 gr boter
    - 90 gr bruine suiker (kinnekessuiker)
    - 2 theelepels oploskoffie
    - 60 gr pure chocolade
    - 3 eieren
    - 7.5 eetlepel ahornsiroop

    Werkwijze :

    Snij met behulp van de tartelettesnijder 6 rondjes uit een vel kruimeltaartdeeg en leg ze in de holtes in de tartelettevorm. Maak de vulling door de boter te smelten in de schenkkan in je microgolfoven. Ik nam 1 minuut op 600 Watt. Voeg dan hierbij de suiker, oploskoffie,chocolade, ahornsiroop en 3 eieren. Meng met je halve klopper. 3/4 van je noten doe je in de turbomax en maal ze fijner, doe ze vervolgens bij je deeg. Goed mengen en in de kruimeldeegtaartjes gieten. 1/4 van je overgehouden noten leg je boven op de taart.

    Ik had nog voldoende deeg en beslag over om 6 mini tartelettes mee te maken.

    Bak je taartjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 minuten.















    02-02-2015 om 12:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidé, vol au vent of koninginnehapje.
    Voor iedereen haalbaar en dat op slechts een half uurtje tijd....als het snel en smakelijk moet zijn. Ooit al eens geplaatst hier maar nu stap voor stap.

    Nodig :

    - 500 gr gehakt voor de balletjes
    - 2 dubbele kipfilets
    - 200 ml melk
    - 2 eetlepels bloem
    - 1 bakje van 250 gr champignons
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden, peper en zout
    - 1 citroen
    - 200 ml room
    - peterselie

    Werkwijze :

    Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ronde of ovale ultra pro en bestrooi met kippenkruiden. Plaats ze dan met gesloten deksel 5 minuten in de microgolfoven op 700 Watt.
    Roer door en plaats opnieuw 4 minuten op 700 Watt terug in microgolf ook met gesloten deksel.
    Maak het gehakt op naar wens met 1 ei, kruiden zoals peper en zout en wat paneermeel. Rol er dan bolletjes van en doe ze bij de kippenblokjes ( rauw en niet voorgekookt dus)  Snij de champignons in schijfjes en voeg die er tevens bij. Verkruimel het bouillonblokje boven je bereiding. 
    Hou van de 200 ml melk een beetje apart in de shaker voor de binding en de rest voeg je toe aan het voorgaande. Plaats de gesloten pot nu 8 minuten op 700 Watt in de microgolfoven  In je shaker met het beetje melk voeg je de bloem toe en schud krachtig. Deze voeg je ook nu ook toe en zet deze keer de pot zonder deksel terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt. Roer dan en voeg nu de room erbij en zet een laatste keer terug op 700 Watt voor 4 minuten.

    Werk af met het sap van 1 geperste citroen en gehakte peterselie.

    Smakelijk !












    25-01-2015 om 22:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante stoverij in de nieuwe Micro minuut pot
    Hoewel mijn liefde voor de Ultra pro pot zal blijven, sta ik steeds open voor nieuwe ervaringen en kan ik dit receptje zeker als geslaagd beschouwen. Momenteel was de pot enkel nog maar te verdienen als gastvrouw bij Tupperware maar waarschijnlijk zal hij weldra in verkoop komen.


    Bij deze het receptje van de pikante stoverij.

    Nodig :

    - 600 gr kalfs stoofvlees
    - 1 ui
    - 1 boterham
    - 1 soeplepel moster
    - 1 kippenbouillonblokje
    - 3 blaadjes laurier
    - 400 ml water
    - peper, zout, mex tex kruiden en paprikapoeder
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 rode paprika
    - 1 eetlepel tomatenpuree
    - 1 eetlepel bloem

    Werkwijze :

    Leg het vlees in de pot voeg er de fijngehakte ajuin aan toe. Voeg er de boterham met mosterd in stukken aan toe, evenals de laurierblaadjes. Ook de in stukjes versneden rode paprika mag erbij, de geperste look, de tomatenpuree en strooi de bloem over het geheel. Verkruimel ook het bouillonblokje. Kruid af met al de kruiden zoals hierboven beschreven. En voeg de 400 ml water tenslotte toe.

    Sluit de pot af volgens de gebruiksaanwijzing die je bij je pot hebt ontvangen. Laat dan 30 minuten op 900 Watt koken in je microgolfoven. Laat dan nog 15 minuten nagaren alvorens je pot te openen.


    Heerlijk met rijst of gestoomde aardappelen.




    25-01-2015 om 21:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:micro minuut pot
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountytaartjes
    Heerlijke kleine mini taartjes......je kan er alle kanten mee uit. Deze keer verkoos ik een vulling van kokos en een hartje van Nutella choco.

    Nodig voor het zanddeeg :  ( voor ongeveer 38 stuks in mini versie)

    - 250 gr bloem
    - 125 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1 ei

    Nodig voor de vulling :

    - Nutella choco
    - 90 gr kokospoeder
    - 120 gr suiker
    - 2 eieren
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 70 gr yoghurt

    Werkwijze :

    Maak het zanddeeg door alles te mengen tot 1 homogene bol en leg het dan een half uurtje in de koelkast verpakt in plastic folie.  
    Rol het uit met behulp van de deegroller en steek met de mini tartelette steker rondjes uit. Maak de vulling door ook alle ingrediënten met elkaar te mengen. En leg in ieder vormpje eerst een half koffielepeltje choco en vul dan het taartje op met de kokosmengeling.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 22 minuten.

     Bewaren in de clickplus van Tupperware gaat super goed.














    25-01-2015 om 20:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt gebraad in een jasje van korstdeeg
    Wil je eens wat leuk op tafel zetten voor de kinderen dan ga je vast en zeker met dit receptje succes oogsten.

    Nodig :

    Voor het deeg :

    - 350 gr bloem
    - 100 gr vetstof
    - 2 eieren
    - mespunt zout
    - een weinig water

    - 1 losgeklopt ei om de bovenkant te bestrijken

    Voor de vulling :

    - 500 gr gehakt
    - 1 ui of sjalotjes
    - 2 lepels peterselie
    - 2 eieren
    - 50 gr chapelure
    - peper, zout, thym
    - 1 halve paprika

    Werkwijze :

    het deeg maken door alles onder elkaar te kneden tot het zich een bol vormt. In plastic inpakken en even in de ijskast leggen (half uurtje)
    Ondertussen de vulling maken door het gehakt te mengen met de fijngehakte ui en fijngehakte peterselie plus kruiden te mengen. Eieren toevoegen en chapelure en fijngehakte paprika. Goed mengen.

    Het deeg uitrollen met behulp van de deegroller tot ongeveer een halve cm en de vulling hierop verdelen. Het deeg versnijden zoals op de foto en dichtvouwen zoals op de foto.

    De bovenkant bestrijken met losgeklopt ei en afbakken in de oven gedurende 90 minuten op 170° C

    Nadien versnijden in sneetjes.

    Een tomatensaus en boontjes zijn hier heel lekker bij.

    Smakelijk !


















    20-01-2015 om 14:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bretons koekje in eendenvorm
    Mijn liefde voor de vogels is groot....vanwege het slechte weer kon ik vandaag niet gaan fotograferen maar was het wel ideaal om zelf koekjes te bakken en dat deed ik in de vorm van een eend....Weeral heel gemakkelijk te maken en met benodigdheden die u vast en zeker reeds in huis hebt.

    Nodig :

    - 250 gr bloem
    - 150 gr suiker  (ik nam kokosbloesemsuiker maar je kan ook de gewone witte suiker nemen )
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 60 gr gezouten boter
    - 1 ei
    - 2 eetlepels water ( om ze te bestrijken)

    Werkwijze :

    Doe alles te samen in de keukenrobot en meng onder elkaar tot dat het deeg een bol vormt. Indien je geen keukenrobot hebt dan kneden met je handen ;-) Het deeg in een bol vormen en bedekken met plastic folie en een uurtje in de koelkast bewaren. Nadien uitrollen met de deegroller en uitsteken met de middelste ring van de Tupperware uitsteekvorm, heb je die niet neem dan een limonade glas maar zeker niet de mini tartelettesnijder want die is net te klein. 
    De ronde lapjes dan dubbel plooien en met een mes bovenaan een snede maken tot op een cm van de rand (zie foto) en buig deze rand naar boven voor de nek en kop. Maak dan nog 2 kleine sneetjes voor de veren.
    Met 1 bakvaste chocoladeparel vorm je het oog.

    Bestrijk met behulp van het patisserieborsteltje wat water over de koekjes.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 160° gedurende ongeveer een kwartiertje. Hou het wat in de gaten afhankelijk van je oven.

    Bewaar in de ronde clickplus van Tupperware. Deze houdt de koekjes wekenlang krakend vers.
















    18-01-2015 om 20:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasmousse in duo met caramelmousse
    Gemakkelijk snel klaar receptje en overheerlijk.

    De caramelmousse is het recept van chocolademousse wat ik al eerder heb beschreven op mijn blogje alleen is de chocolade vervangen door caramelchocolade.

    Nodig voor de speculaasmousse :

    - 2 eiwitten
    - 100 gr suiker
    - 125 gr speculaas
    - 500 ml room

    Werkwijze :

    De speculaas fijnmalen in de extrachef wat heel snel gaat. 
    De eiwitten stijfkloppen in de speedychef.
    De room stijfkloppen met de mixer en op het einde de suiker toevoegen en de gemalen speculaas.
    Alles bij elkaar mengen nu met behulp van de siliconen spatel.
    Verdelen over glaasjes of je kan het ook in de allegra schalen opdienen.
    Slechts een 15 minuten in de koelkast laten opstijven en dan langzaam oplepelen ;-)












    15-01-2015 om 22:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbollen
    Naar jaarlijks traditie worden hier in de Antwerpse Kempen op verloren Maandag steeds appelbollen en worstenbroodjes gegeten. Van worstenbroodjes heb ik reeds eerder een leuke creatie getoond vorig jaar in de vorm van hondjes. Nu heb ik van de appelbollen mijn eigen creatie gemaakt en een heerlijke vulling.

    Nodig :

    - 4 appelen à 5 appelen
    - 1 bladerdeeg
    - 1 soeplepel honing
    - 50 gr bruine suiker
    - 25 gr gesmolten boter
    - 90 ml ahornsiroop
    - 2 speculooskoekjes
    - eventueel (optie) enkele pecannoten fijngemalen

    - 1 losgeklopt ei om te bestrijken
    - grove witte suiker

    Werkwijze :

    Schil de appels en haal met een appelboor het klokkenhuis eruit. Maak dan de vulling voor de appel door de boter de smelten in het schenkkannetje. Zet dan in de microgolfoven gedurende 1 minuutje op 500 W te zetten Voeg hier de suiker aan toe, de honing en de ahornsiroop eventueel ook wat gehakte noten.  Haal ook speculooskoekjes met behulp van de appelboor ook nog 4 rondjes en steek die onderaan in de appel om af te sluiten. Doe dan met behulp van een koffielepeltje deze vulling in midden van de appel.
    Snij het bladerdeeg in repen van 12 mm en begin onderaan de appel het deeg errond te doen. Ik had zelf ook nog een stukje deeg onderaan de appel gelegd voordat ik met oprollen begon. Rol heel de appel vol met bladerdeeg. En steek bovenaan terug een klein stukje van de uitgeholde appel (enkel het steeltje). Maak met een mesje ook nog een blaadje uit het bladerdeeg en leg dat naast het steeltje.
    Kluts een eitje en bestrijk met behulp van het patisserieborsteltje het bladerdeeg in. Overstrooi met grove witte suiker.

    Zet in de oven op 200 °C gedurende 20 tot maximum 25 minuten.

    En je appelbol met eigentijdse touch is klaar.


















    12-01-2015 om 11:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congochocos
    Een snel klaar receptje in de mini muffinvorm die deze periode bij Tup in de kijker staat.

    Nodig :

    - 4 eiwitten
    - 1 mespuntje zout
    - 200 gr bloemsuiker
    - 100 gr geraspte kokos
    - 100 gr pure chocolade
    - 1 koffielepeltje vanille essence

    Werkwijze :

    Doe de chocolade in het schenkkannetje en smelt op lage wattage in de microgolfoven. 2 x op 500 watt gedurende 2 minuten en dan goed doorroeren. Doe het eiwit in de speedychef samen met een mespunt zout en klop  bijna stijf, voeg dan de bloemsuiker toe. Doe er nu ook de geraspte kokos bij, de vanille essence en de gesmolten chocolade. Niet meer mixen wanneer je de kokos en chocolade hebt toegevoegd maar met de silicone spatel onder elkaar zetten.

    Spoel je mini muffinvorm om met water en klop uit en vul nu met het beslag tot 3/4 van de rand. Bak af in een voorverwarmde oven van 160 °C ongeveer 20 minuten.


    Bewaren in een Tupperware doos naar keuze.










    09-01-2015 om 22:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs