De weien staat er momenteel vol van : paardenbloemen ! en nee ze zijn niet alleen decoratief maar kunnen zelfs worden gebruikt om een lekkernij van te maken die nog geneeskrachtig is op de koop toe. Vandaar dat ik dit receptje met plezier met jullie wil delen. De geneeskrachtige werking van de paardenbloem is goed voor lever, gal en nieren.
Nodig :
- 75 gr paardenbloemkoppen (geen steeltjes en geen groene onderstukjes. Enkel het gele
- 750 ml water
- 1 citroen
- 1 appelsien
- 3 gr agar agar
- 150 gr suiker
Werkwijze :
Doe in een kookpot de paardenbloemkopjes samen met het water en de uitgeperste citroen en uitgeperste sinaasappel. Breng het aan de kook en laat een 10 tal minuten koken en dan de massa laten afkoelen met het deksel op de pot. Doe de massa dan door een zeef zodat je enkel het gefilterde deel gaat gebruiken. De bloemetjes mogen dan weggegooid worden. Voeg dan 150 gr suiker + 3 gr agar agar toe en breng de massa aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken en giet het meteen in met heet water omgespoelde confituurpotjes. Draai meteen het deksel erop en zet ze omgekeerd weg.



|