Voor al wie je lief is, een heerlijk dessertje om mee te delen ;-)
Ik was een tijdje afwezig....maar hoop het met deze taart terug in orde te maken......
Nodig :
- 2 dozen Madeirakoekjes
- 1/2 l melk
- 2 eieren
- 50 gr maïzena
- 180 gr bloemsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 250 gr solo of planta naar keuze
- 1 koffielepeltje oploskoffie
- 2 repen pure chocolade ( van die repen die per 3 verpakt zitten)
Werkwijze :
De melk met de maïzena koken, goed kloppen zodat er zich geen klontjes vormen. De gebonden melk laten koud worden door de kom in een koud waterbad te zetten. De eidooiers + bloemsuiker + vanillesuiker goed mixen en de op kamer temperatuur gebrachte boter erbij mixen, eveneens de oploskoffie in een koffielepeltje heet water oplossen en toevoegen. Goed mixen tot een luchtige massa.
Daarna de gebonden melk toevoegen en nog eens goed kloppen.
De eiwitten stijfkloppen en de gesmolten chocolade toevoegen en goed onder elkaar mengen.
Een springvorm bekleden met zilverfolie en de bodem en zijwanden bedekken met madeirakoekjes. Een laag crème indoen nu en dan een laag koekjes leggen, weer een laag crème en weer een laag koekjes en nog eens crème. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten met de chocolade over de bereiding uitstrijken.
Een nachtje de koelkast inzetten om te laten opstijven en afwerken met een laagje geraspte chocolade. Dit kan je gemakkelijk door met de dunschiller over een reep chocolade te gaan.
Heerlijke verleiding !

|