Gisteren had ik deze snel klaar gebakjes gemaakt voor mijn proevers van de avond. Ze waren het er unaniem over eens dat het heel smakelijk was. Zeker iets om te proberen wanneer je een overrijpe banaan in huis hebt liggen.
Nodig 30 mini tartelette gebakjes
- 125 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr overrijpe geprakte banaan
- 50 ml arachideolie
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- 50 gr donkerbruine suiker (kandysuiker)
- 50 gr bakvaste chocoladeparels
- de mini tartelette vorm
Werkwijze :
De oven voorverwarmen op 180°C.
Alle droge ingrediënten doe je in de maatbeker van 2 liter en meng je met de menglepel. Breek de eieren in de shaker, voeg de melk toe en klop los, doe er dan de olie bij en klop verder. Voeg dit laatste mengsel toe aan het eerste mengsel. En meng nog eens goed onder elkaar, maar meng zeker niet te lang of je gebakjes worden taai.
Spoel uw siliconen mini tartelettevorm eerst uit met water en klop hem uit. Doe dan met behulp van 2 eetlepels het deeg in de vorm tot een beetje onder de rand. Eventueel kan je nog een halve pecannoot bovenop het deeg duwen vooraleer je het in de oven zet.
Bak gedurende 18 à 20 minuten.






|