Onder het motto dat het oog ook wel eens wat wil, maar tevens lekker mag smaken dan is deze taart ideaal. En helemaal niet moeilijk te maken.
Nodig :
Voor het deeg :
- 250 gr bloem
- 125 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 ei
Voor het frangipane/crème patissière beslagje :
- 125 gr boter
- 125 gr suiker
- 125 gr amandelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 40 gr maïzena
Voor de crème patissiere :
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 85 gr vanillepoeder
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml melk voor de binding
Verder nog 5 appels voor de roosjes
en abrikozengelei voor over de roosjes te smeren nadat ze gebakken zijn.
Werkwijze :
De appel halveren en het klokhuis verwijderen. Met behulp van de mandoline fijne sneetjes snijden. In de micro gourmet 200 ml water + 200 ml appelsap gieten en de basis met appelschijfjes erop zetten. Stomen gedurende 12 minuten op 800 Watt in de microgolf.
De schijfjes laten uitlekken.
Het deeg maken door de benodigdheden alles bij elkaar te voegen en te mengen of kneden tot één bal. In pakken in plasticfolie en een half uurtje in de koelkast leggen. Nadien uitrollen met behulp van de deegroller en in een ingevette en bebloemde taartvorm leggen.
De frangipanemengeling maken door de benodigdheden met elkaar te mengen in de mengkom.
De creme patissière maken door de 500 ml melk in het schenkkannetje te doen en 3.5 minuten verwarmen in de microgolf op 800 Watt. In de shaker doe je de overige 150 ml melk samen met de eieren, vanillepoeder, suiker en goed los schudden. De inhoud van de shaker doe je nu bij de warme melk uit de microgolf en goed roeren met behulp van de halve klopper. Zet het schenkkannetje nu terug gedurende 3 minuten op 800 Watt.Indien de crème niet genoeg gebonden is dan nog eens 1 à 2 minuten terug zetten in de microgolfoven.Als de crème is afgekoeld vermengen met het frangipanemengsel.
Het franigpane/crème patissièremengsel nu over het uitgerolde zanddeeg gieten en glad strijken met behulp van de siliconen spatel.
De gestoomde appelpartjes nu oprollen en op de pudding zetten.
Taart bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten tot ongeveer 1 uur.
Bij het verlaten van de oven kan je nog wat abrikozengelei verwarmen in een microgolf kommetje en met behulp van het patisserieborsteltje over de appelpartjes strijken.








|