Momenteel aardbeien teveel in onze tuin. Heerlijk vers geplukt om zo te eten. Maar natuurlijk heb ik ook al aardbeienconfituur gemaakt en vandaag als toetje een heerlijke snel bereidde aardbeienmousse.
Nodig :
- 250 gr verse aardbeien
- 2 2/1 blaadje gelatine
- 3 eetlepels witte suiker
- 250 ml slagroom
Nodig voor de aardbeiengelei :
- 200 gr aardbeien
- sap van 1 citroen
- 3 soeplepels witte suiker
- 1 blaadje gelatine
Werkwijze l
Doe de 2 en een half blaadje in een kommetje met koud water en laat deze even weken. Ondertussen was je de aardbeien, haal er het kroontje af en mix ze fijn in de extrachef of turbomax. Voeg de suiker er aan toe. Klop de slagroom stijf in de speedychef of met de mixer tot yoghurtdikte. Doe een klein beetje van de gemixte aardbeien in een microkommetje om te verwarmen in de microgolf en voeg nadien hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes. Meng goed onder elkaar en voeg de rest van de gemixte aardbeitjes er ook bij. Voeg dan heel de aardbeienmassa toe aan de stijfgeklopte slagroom. Schenk in glazen kommetje en zet een uurtje in de ijskast om op te stijven.
Maak ondertussen de aardbeiengelei door de 200 gr aardbeien ook fijn te mixen, voeg er de suiker bij. Het sap van 1 citroen verwarm je een beetje en voeg hierbij ook een geweekt en uitgeknepen gelatineblaadje. Voeg dit mengsel toe aan de gemixte aardbeien.
Doe deze rode gelei over de reeds half opgesteven aardbeienmousse.
Zet terug in de ijskast om verder op te stijven en versier net voor het opdienen met een blaadje citroenmelisse en 1 klein aardbeitje.
Heerlijk zomers !



|