Supersnel en smakelijk eten is met dit recept zeker aan de orde. Wegens te weinig tijd heb ik deze keer het recept niet stap voor stap gefotografeerd maar omdat meerdere mensen mij blijven vragen achter de werkwijze ga ik het deze keer posten als afgewerkt recept.
Nodig :
- 300 gr spirelli
- 1 potje mascarpone van 250 gr
- 3 wortelen
- 1 ajuin
- 2 stokken prei
- peper, zout
- 1 visbouillonblokje
- 1/2 kg kabeljauw mag ook gerookte zalm zijn
- optie : grijze garnalen in plaats van gerookte zalm
Werkwijze :
De spirelli in het serveerwonder doen samen met kokend water tot op 1 cm van de rand. Deksel sluiten en 15 minuten laten staan. Dan pasta afgieten. Ondertussen doe je in de ovale ultra pro van 3.5 l de fijngesneden groenten en zet ze met het deksel erop dan op 800 watt gedurende 7 minuten. Roer na afloop goed onder elkaar. Voeg dan het bouillonblokje verpulverd erbij en ook de kabeljauw. Zet terug afgesloten onder deksel voor 6 minuten op 800 Watt. Als laatste doe je er nu een potje mascarpone doorheen en eventueel grijze garnaaltje indien u hiervoor kiest. Zet nu slechts 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
Voeg de uitgelekte spirelli nu bij de groenten/vismengeling en roer door elkaar.
Een heerlijke maaltijd staat nu op je te wachten en in geen tijd klaar......dat is wat ik graag heb ;-)
NOTA : Deze bereiding kan helemaal hetzelfde worden klaargemaakt maar in de plaats van vis neem je dan kippenfilet in blokjes en geen visbouillonblokje maar een kippenbouillonblokje.

|