Met de zomer voor de deur, en gasten op bezoek is deze laagjes dipsaus weer net even wat anders om eens op tafel te brengen. Heerlijk om hierbij tortillachips te serveren. Bedoeling is wel dat de gasten met de chips van onder naar boven op scheppen zodat ze van iedere laagje wat hebben kunnen proeven.
Dit receptje heb ik niet zelf bedacht maar is afkomstig van de concessie Lummen.
Nodig :
- 1 blikje tonijn in eigen nat 200 gr
- 120 gr zure room
- 250 gr magere platte kaas
- 400 gr mozzarella kaas
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 4 pijpajuintjes
- 2 eetlepels tomatenketshup
- 2 eetlepels mayonaise
- peper, zout, harissa
Werkwijze :
Neem de Extrachef en haal het mes/klopper gedeelte eruit. Meng de platte kaas met de zure room en mayonaise met behulp van de silicone spatel. Breng dit mengsel nu over in een platte serveerschaal en bestrooi met peper en zout.
Steek dan het mes terug in de Extrachef en hak de Mozzarella fijn. Als de bollen te groot zijn, snij ze dan eerst in de helft of in 4 vooraleer te versnijden. Breng dit mengsel aan boven uw eerste laag in de serveerschaal.
Giet het sap af van de tonijn en meng deze fijn met de ketschup. Dat wordt uw derde laag. Weer kruiden met peper en zout.
De tomaten fijn snijden met het tomatenmes en even apart in een ruimtekommetje bewaren. De paprika schillen met de fijnschiller en in fijne stukjes snijden en bij de tomatenstukjes voegen en mengen. Kruiden met Harissa, pili-pili of cayennepeper naar keuze.
Deze tomaten/paprikalaag wordt meteen ook de laatste laag van de dipsaus.
Afwerken met pijpajuin die je heel fijn snippert en er overheen strooit.
Heerlijk met Doritos naturel om te serveren.
Nota : deze dipsaus mag je echt niet te lang van tevoren maken en serveer je bij voorkeur ook koud. Is dan echt een verfrissend hapje.

|