Afgelopen zondag een vlug perengebakje gemaakt met een bladerdeeg dat nog in de koelkast lag. Zo simpel, maar wel een heerlijk en leuk resultaat.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 3 peren
- wat abrikozengelei
- 75 gr amandelpoeder
- 75 gr suiker
- 75 gr boter
- 1 ei
- 1 soeplepel bloem
Werkwijze :
Snij uit het bladerdeeg 6 perenfiguren. Met overschot van het bladerdeeg snij je strookjes van 1 cm en die leg je aan de buitenkanten als extra dikte ( zie foto) verder leg je bovenaan elk bladerdeeglapje nog 2 blaadjes van deeg. Schil de peren en halveer ze overlangs en haal er de pitten en stengel af. Leg ze even in het microcook schenkkannetje samen met wat water en steek ze 3 minuten op 800 watt in de microgolf. Giet het water weg.
Maak de franigpane door de amandelpoeder, bloem,suiker, boter en 1 eitje goed te mengen. Smeer op elk lapje bladerdeeg wat van het frangipanemengsel en leg hierop een halve peer. Leg alle gebakjes op bakpapier op een bakplaat. En bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.
Bestrijk met wat opgewarmde abrikozengelei de bovenkant van de peren. Zo gaan ze niet zo vlug verkleuren en geven ze nog een lekker extra smaakje.


|