Gisteren zag ik zo'n leuke foto passeren van een bordje met spekkies op, dat het mij meteen zin gaf om zelf aan de slag te gaan.
Vandaar zelf de proef op de som genomen en een heerlijke allegra kom vol met spekkies als resultaat.
Nodig :
- 4 eiwitten
- 1 theelepel vanille essence
- 190 gr suiker
- 3 blaadjes gelatine
- rode kleurstof
- 150 ml water
Werkwijze :
Breng het water samen met 150 gr suiker en de vanille essence aan de kook en laat dan tot de helft inkoken. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen. Leg de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water om te laten weken en knijp ze nadien uit en voeg bij het nog lauwe mengsel van hierboven. De eiwitten mix je goed stijf samen met de resterende suiker. Straalsgewijs laat je de afgekoelde vloeistof nu met de eiwitten lopen die je nog aan het stijfkloppen bent. Bij de helft voeg je dan uiteindelijk de rode kleurstof. De hoeveelheid bepaal je zelf, begin met enkele druppeltjes en indien nodig doe je wat meer.
Leg in een lage platte schaal een plastiekfolie en daar strijk je het witte gedeelte in glad. Hierboven doe je het roze gedeelte en strijk je met behulp van de siliconen spatel ook mooi glad.
Zet dan de schaal enkele uurtjes in de koelkast om te laten uitharden.
Snij in mooie stroken, blokjes of ruiten met behulp van het koksmes.
Bestrooi met bloemsuiker zo gaan ze niet plakken.
En dan...laten smelten in je mond en terug even ons kind voelen ;-)
Nota : kan tevens gebruikt worden in warme chocomelk, op de BBQ aan een spies of zelfs in een chocolade/marsmallowcake





|