Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-02-2014
Brownie !
Mijn jongste zoon is er gek van. Heb al eerder een recept van brownies gepost maar toen met noten erbij in en een andere samenstelling....
Dit is het lievelingsreceptje van mijn 15 jarige zoon....het is de 4 de keer dat ik het maak in 2 weken tijd geloof ik...maar vandaag heb ik het gemaakt voor het goede doel...Ze vroegen namelijk bereidwillige mama's om iets te bakken wat morgen tijdens de pauze verkocht gaat worden in de school en waarvan de opbrengst gaat naar Broederlijk Delen.
Nodig :
- 250 gr boter
- 200 gr pure chocolade
- 4 eieren
- 300 gr suiker
- 60 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 gr cacaopoeder
Werkwijze :
De eieren één voor één in een mengkom doen (dit om te voorkomen dat er een slecht zou tussenzitten ) en samen met de suiker goed mixen tot dat het mengsel verbleekt. Ondertussen in het micro schenkkannetje de chocolade samen met de boter smelten. (3 minuten op 500 Watt). De gesmolten massa toevoegen aan het eerste mengsel (ei/suiker) De bloem samen met bakpoeder en cacaopoeder zeven en bij de rest voegen. Alles nog eens goed door elkaar mengen en in een met bakpapier beklede bakvorm gieten en mooi gelijk strijken met behulp van de siliconen spatel.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 à 25 minuten.
Laten afkoelen en versnijden met het Tupperware tomatenmes.
Komt uit het nieuwe kookboek 'Mini' van Tupperware....benieuwd naar meer ? Vanaf nu te koop voor 17 met ongeveer 92 blz. in Nederlandstalige tekst.
Nodig :
- 50 gr amandelpoeder
- 100 gr bloem
- 5 ml bakpoeder
- 100 gr suiker
- 50 gr gesmolten boter
- 2 eieren
- 2 ml amandelextract
- 1 ml zout
- siliconen mini muffinvorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in de extrachef alle ingrediënten in de volgorde zoals ik ze heb gezet bij de benodigdheden. Meng alles goed onder elkaar en doe het deeg in de vooraf omgespoelde mini muffinvorm (niet uitdrogen) Vul de holtes voor 2/3 met het deeg. En bak dan de muffins 20 minuten. Laat ze nog een 5 tal minuten rusten alvorens te ontvomen. Indien je wil kan je ze nog verder afwerken met een toefje slagroom met behulp van de squeeze-it of de mini squeeze-it die in de maand maart voorlopig te verkrijgen is wanneer men een siliconenvorm aankoopt.
Wat ik zeker wil bij vermelden is dat deze mini versie van de squeeze-it maar enkel in de maand maart verkrijgbaar is bij aankoop van een siliconenvorm voor een prijsje van 3.90 en dat de spuitmondjes verschillend zijn dan die vast in het gamma zit....en superleuk kunnen gebruikt worden voor het decoren van je cupcakes of taarten....zelfs om 'draadjes' mee te spuiten...zie rechtse spuitmondje.
Lang geleden heb ik enkel hiervan een fotootje laten zien..maar jullie nooit uitgelegd hoe je deze eenvoudige brownies maakt. Vandaag deel ik het recept mee.
Slechts 3 ingrediënten heb je nodig voor deze lekkernij.....kan het nog meer simpel zijn ?
Nodig :
- 1 ruimtekommetje Nutella choco (280 gr)
- 1 ruimtekommetje zelfrijzende bloem ( 60 gr )
- 2 eieren
Werkwijze :
Alles onder elkaar mengen met behulp van de spatel en in de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm doen.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Even laten afkoelen alvorens te ontvormen.
Super leuke ecoflesjes in de vorm van een kikker of pinguin...zelfs een tof kadootje om te vullen met snoepjes of paaseitjes tegen Pasen...en nadien milieuvriendelijk waterflesje om altijd bij de hand te hebben voor de kleinste onder ons.....hier is over nagedacht ;-)
En voor het eerst het raspaardje in de verkoop......hier gaan er vast en zeker vele gelukkig mee zijn !
Ook de kleurtjes van de super promo's zijn zo leuk om je voedingsmiddelen mee in de diepvries te bewaren. En dan heb ik het nog niet over de mini squeeze-it gehad...handig hulpmiddeltje om je cupcakes te voorzien van een mooie decoratie....verkrijgbaar voor een klein prijsje bij aankoop van een siliconen bakvorm.
Ananascarpaccio met ananas,zelfgemaakte yoghurt, aardbeien, granaatappelpitten en munt.
Gisterenavond al carpaccio gesneden van ananas met behulp van de Mandochef....diegene die zoiets niet hebben kunnen dit ongetwijfeld ook met de groentesnijder als het maar heel dunne sneetjes zijn. Heb ze in een goed afgesloten ruimtekommetje in de koelkast bewaard tot vanmorgen. De dunne sneetjes zorgen ervoor dat hij heel sappig is...wat je niet verkrijgt met grove stukken. Ananas is tevens vochtafdrijvend en past heel goed dus in een licht en smaakvol eetpatroon. Hoe ga je te werk.
Nodig :
- 1/4 ananas per persoon
- yoghurt....liefst de huisgemaakte versie met behulp van het serveerwonder
- pitjes van de granaatappel
- een 6 tal aardbeien
- enkele blaadjes munt
- als optie kan je nog Special K rood fruit ontbijtgranen toevoegen.
- Mandochef
Werkwijze :
De ananas ontdoen van zijn bovenste en zijn kontje. Daarna de schil van boven naar onder afsnijden met behulp van het koksmes. Ook de harde kern eruit snijden. Ben er helaas foto's van vergeten te nemen. Dan 1/4 nemen en ermee over de mandochef gaan op stand 3. Schillen in het rond op een mooi bordje...Hierover giet je de zelfgemaakte yoghurt en verdeel daarover wat aardbeien die je in vieren hebt gesneden. Strooi er ook wat granaatappelpitten overheen en steek in het midden wat blaadjes munt.
Eventueel kan je er ook nog wat Special K ontbijtgranen overstrooien.
Ik heb er geen Stevia, Tagatesse of gewone suiker overgedaan...want dat is echt niet nodig...Ananas is zoet genoeg van zichzelf.
Zelf eens hamburgers maken....omdat het lekker moet zijn....en met mijn Tupperware hamburger pers gaat dit als een fluitje van een cent ;-)
Ik wil geen kant en klare uit de winkel omdat deze te vettig zijn....nee het moet 'light' zijn maar wel smaakvol. Bovendien is het echt geen werkje....enkel naar de winkel je benodigdheden halen vraagt het meeste tijd. Hoe begin je eraan.
Nodig voor 8 hamburger van elk 130 gram :
- 800 gr gemalen biefstuk 'amercain natuur'
- 1 ei
- 1 sjalot
- 2 soeplepels tomatenketchup (mijn flesje al gezien ;-) )
- 1 kleine afgestreken soeplepel mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- een beetje paneermeel
- peper en zout
- een beetje loubia kruiden (als je dit niet hebt...neem dan gewoon nog wat paprikapoeder)
- gehakte peterselie ( 2 soeplepels ongeveer)
- de Tupperware hamburger Pers
Werkwijze :
De de gemalen biefstuk in een mengkom. Voeg het ei eraan toe, kruid met peper en zout en loubiakruiden ( een mengeling van gedroogde peterselie,knoflook, zout, komijn, zachte en sterke peper en laurier = een provençaalse mengeling die ik vanuit het zuiden meebreng).Doe er de ketchup en mosterd bij als ook het paneermeel. Hak de sjalot fijn in de turbomax en voeg toe aan de vleesmengeling....hak ook de peterselie fijn en voeg bij. Meng alles nog eens goed onder elkaar. Neem een vleesplank en neem wat vlees en leg het in de ronde vorm van je hamburgerpers en druk dan aan met de drukpers. Ik heb per hamburger 130 gram vlees gebruikt.
Leg ze dan nog even op een bord tot dat je ze gaat bakken.
De smaak zat echt goed....enkel de peper moet je zelf kruiden naar je eigen goesting....Gebruik zeker niet te weinig.
Mijn jongste zoon van 15 jaar vond dit al de beste hamburgers die hij had gegeten....dus....'me happy !'
Natuurlijk kan je ook kippenburgers maken of hamburgers van gemengd gehakt....of van vis.....je fantasie en goesting van dat moment bepaald mee.
Ik heb vandaag mijn hamburgers geserveerd met een gestoomde aardappel uit de micro gourmet en verse jonge worteltjes met erwtjes erbij. Maar rijst of pasta met een bijpassende groentesaus had even goed gekund.
De lekkerste yoghurt maak je gewoon zelf. Zo simpel om te doen. Je kiest je eigen smaakje of laat hem natuur. Vermits het serveerwonder tijdelijk terug te verkrijgen is...wou ik dit receptje zeker nog eens in de spotlights zetten. En je gezin zal je hier dankbaar voor zijn ;-) ..daar twijfel ik niet aan. Niks zo lekker om de dag te starten met een glaasje zelfgemaakte yoghurt die zo zacht van smaak is en bovendien zonder bewaarmiddelen erin. Ondertussen heb ik al vele kunnen overtuigen om deze yoghurt zelf eens te maken...éénmaal je de smaak te pakken hebt, ga je hem wellicht niet meer kopen. Gewoon uitproberen en proeven. Die het serveerwonder nog niet kennen....het is een prachtig gebruiksvoorwerp...waar je zoveel toepassingen mee hebt dat het zonde zou zijn hem onbenut te laten. Niet alleen je sla blijft er dagen aan een stuk vers is, of je frietjes blijven er langer warm in... ook mijn diepvries vlees leg ik er in om te ontdooien zodat het geleidelijk aan ontdooit zonder al te veel sappen te verliezen en zonder dat er iets op mijn vlees valt. Ik heb er een lijstje van met wel een 20 tal toepassingen. Benieuwd............?
Maar nu mijn yoghurtreceptje
Nodig :
- 1 liter halfvolle melk
- 1 potje Griekse yoghurt van 125 gr
- 3 soeplepels melkpoeder
- het serveerwonder
- ruimtekom van 2 liter (de knapper vers onderkom is dezelfde)
Werkwijze :
Zet de waterkoker op gevuld met water. Doe ondertussen de inhoud van je yoghurt in de ruimtekom samen met de 3 soeplepels melkpoeder. Voeg de liter koude halfvolle melk toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de ruimtekom van 2 l zonder deksel in de buitenkom van het serveerwonder (het binnenste vergiet van het serveerwonder heb je nu niet nodig).
Giet het kokende water nu in het serveerwonder waar je kom in staat. Maar zorg dat er geen water in je melkmassa komt. Doe het deksel van het serveerwonder op de kom en sluit onmiddellijk af. Ik doe er steeds nog een keukenhanddoek rond zodat er niemand van mijn gezin per toeval een kijkje gaat in nemen.
Laat je pot nu afgesloten 5 uren rusten op een plaats in je keuken. En niet gaan gluren ondertussen (dan verlies je warmte) Na de verstreken tijd...heb je iets meer dan één liter de lekkerste yoghurt ooit in huis. Is hij bijna op....dan schep je er de 125 gr terug uit en kan je weer opnieuw beginnen om verse yoghurt te maken. Dus je moet maar 1 malig een potje yoghurt aankopen. En niet starten met een yoghurt waar reeds fruit of smaak aan toegevoegd is want dat werkt niet !
Smakelijk en gezond lekker tussendoortje....................
Vermits mijn wederhelft binnen 2 weken naar Indië gaat voor 16 dagen wou ik mij nu al een beetje verdiepen in de keuken van Indië. Zo kwam ik al bladerend in een Indisch kookboek het recept tegen van een klassieker bij elke Indische maaltijd namelijk dit typische platte broodje dat bij elke maaltijd wordt geserveerd, men gebruikt het ook om andere gerechten mee op te scheppen en dient dan als een soort van lepel. Volgens mij is het zelfs een beetje familie van een pittabroodje ;-)
Omdat het zo makkelijk te maken is wou ik het zeker uitproberen....en ik geloof dat het goed gelukt is !
Nodig voor 8 naanbroodjes :
- 250 gr bloem
- mespuntje zout
- 1/2 theelepel soda-bicarbonaat
- 1 soeplepel Griekse yoghurt
- 125 ml volle melk
- 1 soeplepel suiker
- 1/2 losgeklopt ei
- 1 1/2 soeplepel plantaardige olie
Werkwijze :
Doe de bloem, het zout, het soda-bicarbonaat in een mengkom en meng goed.
Meng in de shaker de yoghurt, melk, suiker en het ei en giet deze mengeling vervolgens bij de bloem. Maak nu een zacht deeg. En kneed dit gedurende 3 minuten op een lichtjes bebloemd oppervlak of gewoon in je mengkom. Voeg dan de olie toe en kneed nog 2 minuten verder.
Dek af met een plastiekfolie en laat rusten op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven al voor op 240°C. En verdeel het deeg dan in 8 porties. Maak elke portie goed plat met behulp van je handpalm en vorm met het deeg een ovaal broodje.
Bak de broodjes tenslotte af tussen de 5 en 7 minuten. Serveer heet uit de oven of afgekoeld zijn ze ook nog steeds heel lekker bij een salade...of gevuld met een tapenade....Onze jongste zoon is dol op knoflooksaus met een beetje sla ertussen.
Heel gemakkelijke koekje....lekker als vieruurtje bij de koffie.
Nodig :
- 125 gr zachte boter
- zeste van 1 citroen
- 80 gr suiker
- 2 eieren
- 125 gr bloem
- Tupperware spuitzak
Werkwijze :
Klop de boter, suiker en zeste van een suiker op in de mengkom. Voeg dan de eieren één voor één toe en klop weer. Voeg de bloem toe en meng weer. Spuit dan reepjes van ongeveer 5 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat plaats tussen de reepjes want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken.
Oven voorverwarmen op 200°C en laat 5 minuten bakken, laat ze dan afkoelen alvorens ze van het bakpapier te nemen.
Bewaren in een clickplus doos of andere goed gesloten doos.
Op je ééntje en zin in zoet....deze clafoutis is zo klaar en bovendien echt lekker. Clafoutis houdt het midden tussen een cake en een flan en is een traditioneel Frans dessert...van oorsprong werd het enkel met kersen erin gemaakt maar tegenwoordig vind je allerlei variaties gaande van pruimen, appelen, peren, mirabellen, abrikozen tot aardbeien dus.
Wat heb je nodig :
- 10 gr witte suiker
- 10 gr rietsuiker of bruine suiker
- 1 ei
- 20 gr zelfrijzende bloem
- mespuntje zout
- 20 ml melk
Werkwijze :
Doe beide suikers in de tas samen met het ei en meng goed onder elkaar. Voeg dan de bloem en het mespuntje zout erbij en meng weer goed. Voeg als laatste de melk toe en meng weer. Voeg 2 à 3 aardbeien in stukjes gesneden toe of ander fruit naar keuze.
Bestrooi de bovenkant met een beetje rietsuiker. En zet de tas dan in de microgolfoven gedurende 1.15 m tot 1.30 minuten op 750 Watt naargelang uw microgolf andere wattages heeft...pas je uw tijd aan.
Laat nog eventjes lauw worden en stilletjes genieten zeker !
Heerlijk luchtige mousse......met een smaak naar nog !!!
De kokosmousse alleen ga ik hier beschrijven omdat de chocolademousse al eerder is gepost. (zie hiervoor recept van 10-9-2011)
De witte mousse heb ik tevens in een lightversie gemaakt...dwz dat ik geen gewone room heb gebruikt maar Sojaroom opklopbaar met een caloriewaarde die beduidend veel lager ligt dan de gewone room. De suiker had ik vervangen door tagatesse waarvan je slechts de helft nodig heeft t.o.v. gewone suiker...ook weer een lager caloriewaarde.
Maar uiteraard kan je dit dessert met gewone room maken en met gewone suiker....
Nodig :
- 200 gr kokosmelk
- 2 blaadjes gelatine
- 2 dl opgeklopte room (gewone of ik heb gekozen voor de soyaroom opklopbaar)
- 120 gr suiker (ik heb 60 gr tagatessesuiker genomen)
- een beetje vanille essence
- sap van een halve limoen
- wat geraspte kokos
Werkwijze :
De kokosmelk in het schenkkannetje doen en samen met de suiker verwarmen in de microgolfoven. 2 minuten op 800 Watt is voldoende. Ondertussen de gelatine laten weken in koud water en nadien uitknijpen en oplossen in de warme kokosmelk. Alles goed mengen en koud laten worden.
De room opkloppen en door de kokosmelk roeren. De crème nu verfrissen met het sap van de halve limoen. Naar eigen smaak voeg je wat geraspte kokos toe. Alles nog eens goed door elkaar mengen en even laten opstijven in de koelkast. Het mengsel met behulp van de spatel in de spuitzak doen en in mooie glaasjes spuiten.
Ik had onderaan eerst een laagje chocolademousse gespoten en laten opstijven in de koelkast en dan mijn kokosmousse erover heen gespoten. Decoreer naar smaak een blauwe bes, rode bes of hagelslag naar keuze.
Nota : je zou de room ook kunnen vervangen door klop-klop. Vanille essence kan ook vervangen worden door een vanillestokje.
Met dank aan mijn nichtje Eef Van Dingenen voor het delen van het kokosmousse receptje.
Heerlijke aperitiefhapjes gemaakt gisteren waarvan ik u met plezier vandaag het receptje deel.....De spuitzak van Tupperware kwam me hier heel goed van pas om mijn hapjes op de lepels te spuiten. Zo'n plezier om mee te werken vanwege zijn gebruiksgemak....de spuitmond kan ik namelijk langs de buitenkant verwisselen en dat konden mijn andere spuitzakken niet
Het eerste hapje is een aspergesoepje met snippers gerookte zalm in. Deze soep ga ik niet meer beschrijven want die heb ik reeds eerder gepost. Om de werkwijze ervan te zien...klik je bij de zoekfunctie aspergeroomsoep in of anders via de menubalk bij soepen klikken.
Het tweede hapje :
Nodig :
- Gerookte zalm ongeveer 3 à 4 plakjes
- 100 gr witte vis
- 50 ml lightroom
- 1 sjalotje
- bieslook
- peper en zout
Werkwijze :
De witte vis heb ik even in het microgolfkannetje gelegd en een 3 tal minuutjes in de microgolf op 800Watt gezet om de vis te garen.Laten afkoelen. Dan heb ik de room toegevoegd en de kruiden. De sjalot heb ik fijngehakt in de turbomax en ook bij de vis gevoegd. Alles goed gemengd en uitgestreken op de plak gerookte zalm. De zalm dan als een rol oprollen en even in de koelkast leggen om te laten opstijven. Nadien snij je hier rolletjes van af van ongeveer 2 cm. Serveer ze op een aperitieflepel of in een klein schaaltje.
Nodig voor hapje 3 :
- half doosje roomkaas light
- 100 gr gerookte zalm
- sap van een halve citroen
- peper
Werkwijze :
Snij de gerookte zalm al in kleinere stukjes en doe ze dan in de turbomax om hem heel fijn te cutteren. Voeg de lightroomkaas toe en het sap van de halve citroen. Kruid naar smaak. Doe de vulling in de spuitzak met het grofste spuitmondje en spuit naar eigen keuze een vormpje op een aperitieflepel.
Doe nu uw 3 verschillende hapjes op een bordje en presenteer als voorgerechtje of als hapje.
Een eenvoudig maar lekker gerecht en gewoon vlug klaar. Dat is wat we moeten hebben.
Nodig :
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika ( ik had gisteren geen groene in voorraad)
- 2 ajuinen
- 2 wortelen
- 1/2 kilo kipfilet
- 250 gr champignons
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 geutje lightroom
- 2 soeplepels maizena
- 1.5 dl melk
- peterselie
- peper
- ultra pro
- rijstkoker
Werkwijze :
Was de groenten en kuis ze. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in de ultra pro met het aanhangend nat. Sluit af met het deksel en zet de pot 6 minuten op 800Watt.
Snij ondertussen de kip in blokjes en doe die bij in de ultra pro. Zet onder elkaar en strooi het kippenbouillonblokje er verkruimeld over. Voeg ook de tomatenpuree toe. Plaats de kom afgesloten met het deksel dan terug voor 12 minuten op 800 Watt.
Meng de melk samen met de maizena in de shaker en voeg toe bij het groenten/kipmengsel. Onderroer alles goed en zet nu zonder deksel nog 3 minuten terug. Voeg naar wens een een geutje lightroom toe en werk af met fijngehakte peterselie (turbomax is een handig toestel om de peterselie fijn te hakken)
Serveer met rijst uit de rijstkoker (Ik neem voor ons gezin van 4 personen steeds 2 tassen rijst, 4 tassen water, sluit mijn rijstkoker en zet hem dan 12 minuten in de microgolfoven op 800 Watt....na die tijd....altijd nog even laten nagaren in afgesloten pot)
Vandaag geen lightrecept....Dit gebak heb ik gemaakt om mijn collegaatjes te verrassen vanavond. Het is helemaal niet moeilijk en bovendien snel gemaakt in de microgolf.
Nodig :
- 180 gr pure chocolade
- 200 ml room van 30 %
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gr suiker
- 1 doos van een halve liter peren op siroop
- microcook of ultra pro of siliconen vorm
Werkwijze :
Smelt de chocolade samen met de room in de microgolfoven op 500 W gedurende 2 minuten en roer goed door, zet nog eens terug ongeveer 1.5 minuut. Voeg dan de eitjes één voor één toe en klop goed met de halve klopper. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer. Voeg ook de suiker bij en alles goed onder elkaar mengen. De peren in stukjes snijden en onder het beslag mengen. Hou 2 halve peren opzij om in schijfjes te snijden die je op de bodem legt van de microcook. Doe hierboven het beslag. En sluit de pot met het deksel.
Zet hem nu 5 minuten in de microgolf op 750 Watt. Laat dan 1 minuut rusten en zet dan 8 minuten terug op 750 Watt.
Het deksel eraf halen en koud laten worden in de vorm. Voor het serveren keer je het gebak om zodat de schijfjes peer bovenaan komen te liggen.
Smakelijk !
Nota : ik had mijn vorm voor alle zekerheid toch even ingevet en bebloemd.
Zin in een zoete zonde.....met deze calorie arme koffiemousse kan het. En zo klaar !
Nodig :
- 1 doosje klop-klop (2 zakjes)
- 2 dl halfvolle melk
- 2 soeplepels oploskoffie
- speedychef, spatel, spuitzak
Werkwijze :
Doe de melk, de 2 zakjes klop klop en de oploskoffie samen in de speedychef. Draai ongeveer een halve minuut en je super dessertje is klaar !
Dit moet je echt geproeft hebben....zo'n vederlicht gevoel in je mond....
Ik heb mijn koffiemousse met de nieuwe spuitzak van Tupperware in glazen potjes gespoten. Het super voordeel van deze spuitzak is dat ik de spuitmond kan verwisselen langs de buitenkant.
Je kan de bovenkant nog decoreren met schilfers chocolade...die kan je makkelijk raspen met behulp van de fijnschiller. Maar dat zijn natuurlijk wel extra calorieën ;-) of wat rice krispies chocoladebolletjes overstrooien.
Het bestaat ......een cake waar de caloriewaarde veel lager van ligt dan normaal....en even lekker is. Het gemak zit hem bovendien in de afweeg methode. Je gebruikt gewoon je lege potje yoghurt hiervoor. En op de foto met benodigdheden had ik de eitjes vergeten te fotograferen.
- een beetje oranjebloesemessence (facultatief) kan vervangen worden door vanille essence of zeste van citroen.
- amandelschilfers (facultatief)
Werkwijze :
Doe de inhoud van het yoghurtpotje in een groter kom. Voeg er de tagatessesuiker aan toe. Ook de olie, bloem, bakpoeder, snufje zout en het gehele ei en het eiwt. Alles goed mengen met de klopper.
De siliconen bakvorm uitspoelen en niet afdrogen. Het deeg erin doen, overstrooien met amandelschilfers en bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Het is normaal dat de cake donkerder kleurt vanwege de tagatessesuiker.
Ook in een dieet.....mag men nu als tussendoortje een sneetje cake nemen zonder zich schuldig te voelen.
Via een vriendin uit Spanje ( dank je Jeanine ) kreeg ik gisteren een youtube filmpje door gemaild met een leuk ideetje....
Graag laat ik jullie meegenieten van dit super eenvoudige gerechtje....hier kan je vast en zeker je geliefde mee verrassen !
Nodig :
- 1 cervelatworst
- 1 ei
- 1 tandenstoker
- peper en zout
Werkwijze :
Ontdoe de cervelatworst van zijn velletje en snij eer een klein stukje overlangs af zodat hij plat op het werkblad komt te liggen. Snij dan vanaf 2 cm van bovenaan te beginnen en inkeping in de worst zoals op de foto. Doe de opengesneden kanten nu naar boven zodat het een hartje vormt. Steek de uiteinden vast met een tandstoker.
Verwarm dan de pan en doe een heel klein beetje boter in de pan. Bak de cervelatworst langs één kant en draai hem dan om op zijn andere kant. Breek een ei in een tas en giet die vervolgens in hartje van de worst op het vuur. Kruid met peper en zout en laat bakken tot je ei goed is.
Je kan als garnituur zelf je eigen fantasie aan het werk zetten.
Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.
Nodig :
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3 wortelen
- 1 ajuin en 1 sjalot
- 2 kleine tomaten
- 6 champignons
- 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
- 1 dl witte wijn
- provençaalse kruiden
- 1 kruidenbouillonblokje
- peper en zout
- beetje peterselie
- 1/2 kg kabeljauw
Werkwijze :
Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden. Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt. Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.
Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.
Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.
Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.
Nodig :
- 100 gr havermout
- 150 gr suiker
- 90 gr solo
- 35 gr bloem
- 30 gr ei (1/2)
- 1 koffielepel vanillearoma
- 1 koffielepel bakpoeder
- mespunt zout
- 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)
Werkwijze :
De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt) en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.
Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven.
Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.
Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.