Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiemousse caloriearm
    Zin in een zoete zonde.....met deze calorie arme koffiemousse kan het. En zo klaar !

    Nodig :

    - 1 doosje klop-klop (2 zakjes)
    - 2 dl halfvolle melk
    - 2 soeplepels oploskoffie

    - speedychef, spatel, spuitzak

    Werkwijze : 

    Doe de melk, de 2 zakjes klop klop en de oploskoffie samen in de speedychef. Draai ongeveer een halve minuut en je super dessertje is klaar ! 
    Dit moet je echt geproeft hebben....zo'n vederlicht gevoel in je mond....
    Ik heb mijn koffiemousse met de nieuwe spuitzak van Tupperware in glazen potjes gespoten. Het super voordeel van deze spuitzak is dat ik de spuitmond kan verwisselen langs de buitenkant. 

    Je kan de bovenkant nog decoreren met schilfers chocolade...die kan je makkelijk raspen met behulp van de fijnschiller. Maar dat zijn natuurlijk wel extra calorieën ;-) of wat rice krispies chocoladebolletjes overstrooien.












    10-02-2014 om 20:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:speedychef, Tupperware spuitzak, spatel
    >> Reageer (0)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Light cake
    Het bestaat ......een cake waar de caloriewaarde veel lager van ligt dan normaal....en even lekker is.  Het gemak zit hem bovendien in de afweeg methode. Je gebruikt gewoon je lege potje yoghurt hiervoor. En op de foto met benodigdheden had ik de eitjes vergeten te fotograferen.

    Nodig :

    - 1 potje magere yoghurt van 125 ml
    - 1/2 potje tagatessesuiker = 1 potje witte suiker
    - 1/2 potje olie
    - 2 potjes bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 mespuntje zout
    - 1 ei en 1 eiwit
    - een beetje oranjebloesemessence (facultatief) kan vervangen worden door vanille essence of zeste van citroen.
    - amandelschilfers (facultatief)

    Werkwijze :


    Doe de inhoud van het yoghurtpotje in een groter kom. Voeg er de tagatessesuiker aan toe. Ook de olie, bloem, bakpoeder, snufje zout en het gehele ei en het eiwt. Alles goed mengen met de klopper. 
    De siliconen bakvorm uitspoelen en niet afdrogen. Het deeg erin doen, overstrooien met amandelschilfers en bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Het is normaal dat de cake donkerder kleurt vanwege de tagatessesuiker.

    Ook in een dieet.....mag men nu als tussendoortje een sneetje cake nemen zonder zich schuldig te voelen.
















    09-02-2014 om 15:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (2)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn ideetje als ontbijt !
    Via een vriendin uit Spanje ( dank je Jeanine ) kreeg ik gisteren een youtube filmpje door gemaild met een leuk ideetje....
    Graag laat ik jullie meegenieten van dit super eenvoudige gerechtje....hier kan je vast en zeker je geliefde mee verrassen !

    Nodig :

    - 1 cervelatworst
    - 1 ei
    - 1 tandenstoker
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Ontdoe de cervelatworst van zijn velletje en snij eer een klein stukje overlangs af zodat hij plat op het werkblad komt te liggen. Snij dan vanaf 2 cm van bovenaan te beginnen en inkeping in de worst zoals op de foto. Doe de opengesneden kanten nu naar boven zodat het een hartje vormt. Steek de uiteinden vast met een tandstoker. 
    Verwarm dan de pan en doe een heel klein beetje boter in de pan. Bak de cervelatworst langs één kant en draai hem dan om op zijn andere kant. Breek een ei in een tas en giet die vervolgens in hartje van de worst op het vuur. Kruid met peper en zout en laat bakken tot je ei goed is.

    Je kan als garnituur zelf je eigen fantasie aan het werk zetten. 

    Tof ideetje toch ;-)


















    07-02-2014 om 13:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Eigerecht
    Tags:ei in hartvorm, valentijn, ontbijt met een hartje
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supersnel Italiaans visstoofpotje
    Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.

    Nodig :

    - 3 teentjes knoflook
    - 1 courgette
    - 3 wortelen
    - 1 ajuin en 1 sjalot
    - 2 kleine tomaten
    - 6 champignons
    - 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
    - 1 dl witte wijn
    - provençaalse kruiden
    - 1 kruidenbouillonblokje
    - peper en zout
    - beetje peterselie
    - 1/2 kg kabeljauw

    Werkwijze :

    Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden.  Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt.  Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.

    Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.

    Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.














    05-02-2014 om 18:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananassmoothie
    Lekker als tussendoortje !  

    Nodig :

    - 3 schijven verse ananas
    - 125 ml babeure
    - stevia zoetmiddel indien nodig ( heb het zelf niet gebruikt)


    Werkwijze :

    Doe de ananas in grove stukken in de turbomax en mix fijn. Voeg de babeurre toe en mix nog een keer door...en de smoothie is klaar.

    Heerlijk licht.








    04-02-2014 om 22:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:turbomax
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde havermoutkoekjes
    Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.

    Nodig :

    - 100 gr havermout
    - 150 gr suiker
    - 90 gr solo
    - 35 gr bloem
    - 30 gr ei (1/2)
    - 1 koffielepel vanillearoma
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - mespunt zout
    - 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)

    Werkwijze :

    De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt)  en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.

    Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven. 

    Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.

    Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.


















    04-02-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannekoeken : snel klaar deeg gemaakt in de shaker.
    Een vlug recept voor Lichtmis....want er is geen vrouwtje nog zo arm of ze bakt haar pannetje warm dan. Vermits ik vorige jaar reeds een lekker recept hiervoor beschreven heb...ga ik er nu ééntje posten dat ook zeer smakelijk is maar bovendien een beslag is dat gewoon in de shaker kan worden gemaakt en net goed is voor 6 à 7 pannenkoekjes. 

    Als de kinderen dus nog eens zeuren voor een pannenkoeken...neem je snel de shaker uit de kast en je begint eraan......;-)

    Nodig :

    - Shaker
    - 300 ml melk
    - 1 ei
    - 2 soeplepels olie
    - 80 gr bloem ( inhoud van 1 deksel van de shaker) 
    - een snufje zout
    - 1 pakje vanillesuiker


    Werkwijze :

    Alles goed schudden en klaar.....De pan verhitten met wat olie en bakken maar !











    01-02-2014 om 22:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:shaker
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza glutenvrij : bodem op basis van bloemkool en mozzarella
    Onwaarschijnlijk ! Niet te geloven......hoe ik deze bodem heb gemaakt.....Gaat u de uitdaging aan ?
    Waarom een andere bodem voor iets dat al bestond vraagt u zich af. 

    1° Voor de afwisseling
    2° Voor glutenvrij te zijn
    3° Het is wat bijzonder
    4° Heel snel te maken in de extra chef of quickchef
    5° Minder calorieën dan in de originele versie
    6° Het doet de kinderen groenten eten die ze anders misschien minder graag lusten. Maar je mag ze niet vertellen hoe je het hebt klaargemaakt !

    Nodig voor de bodem :

    - 1 bol mozzarellakaas (voor mij de lightversie)        (135 gr )
    - hetzelfde gewicht bloemkool als de bol mozzarellakaas   ( bij mij was dit 135 gr)
    - 1 ei
    - 1 teentje knoflook
    - fijngehakte peterselie

    Nodig voor het garnituur :

    - 1 blikje tomatensaus voor pizza
    - 2 sneden gekookte hesp
    - olijven
    - zongedroogde tomaten (falcutatief)
    - ringen ajuin
    - schijfjes paprika
    - enkele verse champignons
    - provençaalse kruiden
    - light geraspte kaas (voor mij heel weinig)

    Werkwijze :

    Haal de mozzarella uit het zakje en giet het nat weg. Kuis de bloemkool en weeg hetzelfde gewicht als de mozzarella af. Doe de bloemroosjes in de extrachef en hak fijn, voeg de mozzarella in stukjes gesneden toe en hak verder fijn. Voeg het ei toe en de fijngehakte peterselie. Pers het teentje knoflook uit met de Tupperware knoflookpers en doe alles verder mengen in de extrachef met de messen erin.
    Deeg is al klaar. Strijk het met de siliconen spatel uit over de deegmat op de rooster van je oven. Of op bakpapier kan ook. Verdeel het deeg in een mooie ronden en strijk hem glad. Bak deze nu af op 240 °C gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.  
    Dan de tomatensaus uitstrijken over de voorgebakken bodem en garnituur naar eigen smaak toevoegen. 
    Nog ongeveer 12 minuten verder afbakken in een oven van 220 °C.

    Opdienen met wat sla naar eigen zin......Laat het smaken en zeg nu zelf....heb jij de bloemkool geproefd ?       Ik niet....het is eigenlijk niet te geloven.


















    01-02-2014 om 14:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:extrachef, siliconen spatel, bakmat
    >> Reageer (0)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla met kappers
    Meer moet dat niet zijn om heerlijk te scoren.......zelfs de jongste die anders zijn tomaten uit zijn broodjes haalt vroeg me nu zelf om ook een bordje als voorgerecht te mogen hebben.....simpel, lekker en licht....en smaakvol...want moet een mens meer hebben...het zit hem ook wel wat in de dressing.

    Nodig :

    - 1 tomaat per persoon
    - 1 sjalotje
    - kappers
    - olijfolie
    - witte wijnazijn (ik had met knoflooksausje erbij genomen van Maille)
    - peterselie
    - basilicum
    - fleur de sel
    - peper


    - turbomax
    - Tupperware tomatenmes
    - shaker

    Werkwijze :

    Was de tomaten en snij met het tomatenmes fijne schijfjes. Hak de sjalot fijn in de turbomax als ook de peterselie en de basilicum. Schik de tomaten op een mooi bordje naast elkaar. Strooi er wat kappers overheen. Doe in de shaker 2 dl olijfolie en voeg er wat witte wijnazijn aan toe. Doe er ook de fijngehakte sjalot en peterselie en basilicum bij.. Doe verder het zout en de peper erbij. En schud krachtig zodat je dressing een mooie homogene vloeistof wordt.  Giet over de tomaten wat van deze dressing een half uurtje voor je aan tafel gaat. Zodat de smaken goed hebben kunnen inwerken.


    Tip : tomaten zijn het lekkerst als ze niet in de koelkast hebben gelegen zodat ze hun smaken beter afgeven.







    31-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:tomatenmes, turbomax, shaker
    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    In de ultra pro een lekkere paprikasoep binnen het kwartier.

    Nodig : 

    - 3 paprika's
    - 3 uien
    - 3 kippenbouillonblokjes
    - 3 smeerkaasjes maredsous light
    - 1 teentje knoflook
    - provençaalse kruiden
    - 3 sneden brood
    - 1,5 liter water
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Kuis de uien en versnipper ze. Was de paprika's en schil ze met de dunschiller ( de gekartelde rand gebruiken) en versnij ze dan ook in kleinere reepjes. Doe deze 2 groenten in ultra pro rond en voeg een heel klein beetje water toe. Doe het deksel op de pot en zet dan 7 minuten op 800Watt. Dan voeg je de bouillonblokjes erbij samen met de smeerkaasjes en het brood zonder korst. Tevens giet je er kokend water op en breng peper en zout erop. Terug deksel erop en plaats nu 6 minuten op 800 watt. Mix de soep maar zorg dat je de randen van de ultra pro niet raakt. Werk af met wat provençaalse kruiden.

    Smakelijk !










    29-01-2014 om 22:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtdressing met komkommer
    Een gezonde en heerlijk dressing voor op de salade met weinig calorieën..... dit receptje zeker uitproberen en vlug klaar in de shaker !

    Nodig :

    - 2 potjes magere yoghurt van elk 125 gr 
    - 2 fijngehakte sjalotjes
    - 2 ml paprikapoeder
    - 50 gr geraspte komkommer
    - zout en peper

    Werkwijze :

    Rasp de komkommer. Dit kan gemakkelijk in het kaasmolentje of in de staafrasp...als het maar heel fijn is. Snipper de sjalotjes fijn in de turbochef of turbomax. Doe de geraspte komkommer samen met de fijngehakte sjalot in de shaker en voeg de yoghurt toe en de kruiden... Even schudden en de gezonde maar bovendien super heerlijke dressing is klaar.  












    29-01-2014 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:Shaker, turbomax
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep in de ultra pro
    Dat soep maken niet veel tijd kost en toch lekker smaakt, tevens gezond en licht is....bewijst dit receptje weer.

    Nodig :

    -  ui
    - 2 wortelen
    - 1 dikke prei
    - 2 stengels selder
    - 1.5 l water
    - 2 mager bouillonblokjes
    - peper en zout
    - ronde ultra pro van 2.250 ml

    Werkwijze :

    Doe de gesneden groenten in de ultra pro, voeg een lekje water toe. Zet de pot met deksel op 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de bouillonblokjes bij en kokend water (van de waterkoker). Kruid met peper en zout. Zet nu 7 minuten terug in de microgolf. Mix en je soep is klaar.










    28-01-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ronde ultra pro van 2.250 ml
    >> Reageer (0)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in zoet ? Tasje frangipanne cake in 2.20 min...is de uitkomst !
    Even de timer instellen......en zien of het klopt dat u binnen de 5 minuten een heerlijk gebakje heeft bij de koffie !  

    Nodig :

    - 30 gr gesmolten boter
    - 1 ei
    - 4 soeplepels suiker
    - 2 koffielepels room
    - 1/2 koffielepel amandelextract
    - 6 soeplepels bloem
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - 2 soeplepels amandelpoeder
    - enkele draaien van de sweet mix van Sofie Dumont met het smaakje van de choco/capuccino
    - enkele amandelschilfers

    Werkwijze :

    Smelt de boter in de microgolf gedurende 30 sec. en voeg dit bij de suiker en meng goed door. Voeg er dan de rest van de ingrediënten bij en roer goed door. Doe alles in een hoge tas en strooi er wat amandelschilfers overheen. Ik heb er dan nog enkele draaien van de lekkere sweet mix van Sofie Dumont aan toegevoegd. Ook in het deeg heb ik wat van deze mix gevoegd.
    Zet de tas dan 2.20 minuten op 800 Watt in de microgolf en kijk toe wat een metamorfose je deeg ondergaat ;-))

    Laat het smaken !












    25-01-2014 om 14:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep in 12 minuten en lijnvriendelijk !
    Verse soep in enkele minuten tijd.....zelfgemaakt.....heerlijk van smaak...........zo goed als geen werk aan......in de ultra pro natuurlijk !
    Bovendien is het een receptje afkomstig van een diëtiste dus nog goed voor de lijn ook ;-))

    Nodig :

    - 1 middelgrote courgette
    - 1 stengel soepprei
    - 1 soeplepel olijfolie
    - 1,250 ml water
    - 2 magere kippenbouillonblokjes
    - peper, zout en een mespunt currypoeder
    - 1 soeplepel fijngehakte peterselie
    - de ronde of ovale ultra pro pot van Tupperware

    Werkwijze :

    Snij de schoongemaakte prei in ringen. Maak de courgette proper zonder te schillen, verwijder enkel de pitten en snij in dobbelstenen. Doe deze groenten in de ultra pro en doe de soeplepel olijfolie hierover. Doe het deksel op de ultra pro en zet de pot 6 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Giet dan er heet water overheen (water uit je snelkoker) samen met de peper, zout, currypoeder en kippenbouillonblokjes. Doe het deksel er terug op en zet terug 6 minuten in je microgolf op 800 Watt. Mix de soep maar zorg dat je met je staafmixer niet tegen de kanten komt van je ultra pro pot. Werk af met fijngehakte peterselie (kan gemakkelijk in de turbochef of turbomax).

    En dan die zuivere groenten smaken.....Heerlijk....alle vitaminen zijn bewaard gebleven en een mooie groene kleur !  Geniet ervan en je mag er zoveel van eten als je wilt want dit bevat praktisch geen kcal.










    24-01-2014 om 09:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozenbavarois lightversie
    Volgend receptje past in een dieet voeding of voor zij die lijnvriendelijk toch graag een toetje tot zich willen nemen !

    Nodig 4 à 5personen :

    - 100 gr gedroogde abrikozen of 300 gr verse abrikozen
    - 1/2 citroen
    - 4 blaadjes gelatine
    - eiwit van 2 eieren
    - 3 koffielepels stevia
    - 150 ml magere yoghurt

    Werkwijze :

    Laat de gedroogde abrikozen in een beetje water weken. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de schil. Doe de geweekte abrikozen met hun sap(water) en het citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Pureer ze daarna met de mixer tot een homogene massa.

    Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme abrikozenmassa.

    Klop het eiwit op in de speedychef en lepel de magere yoghurt door het eiwit samen met de abrikozenmassa en voeg 3 koffielepels stevia toe.

    Giet de abrikozenbavarois tenslotten in glazen kommetjes en zet ze in de koelkast om te laten opstijven.

    Per portie is dit 67 kcal  wat dus zeker niet slecht is!  Lekker, gezond en nog vlug klaar ook.


















    23-01-2014 om 20:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeienmousse in lightversie
    Vermits mijn man wat kilootjes kwijt wil...ben ik de laatste tijd mijn gerechten wat lichter aan het maken. Volgend receptje komt van de diëtiste waar hij naar toe gaat. En is dan ook heel geschikt voor iemand dat aan het lijnen is maar toch graag een dessertje wil.

    Nodig voor 3 personen :

    - 200 gr aardbeien vers of uit diepvries ( mijne waren uit de diepvries van uit onze tuin afgelopen zomer)
    - 150 ml magere natuuryoghurt
    - 1 eiwit
    - 2 koffielepels stevia
    - 3 blaadjes gelatine (volgens het originele recept waren dat er 4 maar persoonlijk vind ik dat wat te stijf dan)

    Werkwijze :

    De aardbeien laten ontdooien indien ze waren ingevroren. Fijnmixen in de turbomax of in de mixer. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De gemixte aardbeien mengen met de yoghurt en op smaak brengen met de stevia. 2 soeplepels van het yoghurt/aardbeimengsel in het schenkkannetje doen en verhitten in de microgolf gedurende 1 minuut op 800 Watt. De gelatineblaadjes die je vooraf hebt laten weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in het warme mengsel. Goed door elkaar roeren en bij het eerste koude yoghurt/aardbeimengsel voegen. Als laatste de stijfgemixte eiwit er voorzichtig onder spatelen. In glazen gieten en nog 2 uurtjes in de koelkast plaatsen om op te stijven.

    Eventueel de mousse voor het opdienen nog versieren met een aardbei of een muntblaadjes...zou slechts met een steviablaadje kunnen.












    23-01-2014 om 14:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van vis met groenten.
    Een heerlijk licht gerechtje van groenten en vis !

    Nodig :

    - 3 of 4 kabeljauwfilets of pangasiusfilets
    - 750 gr aardappelen
    - 150 gr champignons
    - 1 chilipeper
    - 1 blik tomatenblokjes
    - 1 courgette
    - 1 ui
    - 1 aubergine
    - peper , zeezout
    - 1 blokje proveçaalse kruiden
    - beetje olie
    - provençaalse kruiden
    - tajine
    - microgourmet of kookpot voor zij die dat eerste niet hebben

     Werkwijze :

    Aardappelen schillen en in de microgourmet doen met in de onderste schaal 400 ml water. Stoom de aardappelen 15 minuten op 800 Watt zodat ze niet helemaal gaar zijn. Snij ze in schijven van 1 cm. 
    Doe wat olijfolie in de onderste pot van de tajine en leg hier de aardappelschijven in . Doe hierboven de in dobbelsteentjes gesneden courgette, de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden chilipeper, de champignons die je in vieren hebt gesneden. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en kap tenslotte het blik tomatenblokjes er overheen. Kruid nog met peper en zout en verbrokkel een kruidenblokje en strooi als laatste nog wat provençaalse kruiden erover heen. Doe het bovenste gedeelde van de tajine op de pot en zet het geheel nog een kwartier in de voorverwarmde oven van 200°C. Na een kwartier mag je de rauwe vis er boven leggen. Je kan een beetje viskruiden strooien op de vis indien gewenst. De pot terug sluiten en nog 20 minuten terug in de oven plaatsen. Geen bang hebben dat je schotel droog komt te staan want dat gebeurt niet...door de stolp bovenop je pot blijft het vocht goed in de pot en blijft alles super mals en sappig.

    Een heerlijke alles in één pot !
















    23-01-2014 om 14:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaartjes supersnel
    Zin in een taartje dat vlug klaar is.......

    Nodig :


    - 2 dozen rijstpap type Bosto of Bon-ri (van Aldi)
    - 3 eieren
    - 1 pakje vanillesuiker
    - 6 soeplepels suiker
    - 6 soeplepels bloem
    - wat vanille essence

    - siliconen tartelettevorm of tupcakevorm


    Werkwijze :

    Breek de eitjes en mix ze samen met de suiker en vanillesuiker. Voeg de vanille essence toe en bloem. Roer goed om en voeg tenslotte de 2 dozen rijstpap erbij.

    Spoel de siliconen vormen goed om met water maar droog niet af. Vul ze met het beslag en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.


    Je kan eventueel als variatie er nog slagroom bovenop spuiten en afwerken met bresiliènenootjes of hagelsag.


    Dit noemen ze een vluggertje in de keuken ;-))














    21-01-2014 om 15:23 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe folder van 27/1 tot en met 23/2/2014
    Eindelijk is hij er !!!! De spuitzak met verwisselbare spuitmondjes langs de buitenkant. Geen andere die dat kan. En wil je ook graag mijn gebakjes eens proeven uit de Bakmatch...het kan met de rechthoekige decotorens en mij mailen....;-))

    Leuk is dat je voor het 29 sterrengeschenk nu ook de keuze hebt om een kadobon van 45 € te kiezen bovenop de rest. 
    Waar wacht je nog ?






    20-01-2014 om 13:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes
    Koekjes zonder suiker of zoetstoffen, zonder ei en zonder zuivel....en het bestaat !  En ze smaken naar nog.....
    Gezonder kan niet en een tussendoortje mag en moet, zelfs als je op dieet bent ;-))

    Hoe maak je ze :

    Nodig voor 16 koekjes :

    - 150 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 100 gr cranberries   ( kan ook vervangen worden door rozijnen of 5 dadels)


    Werkwijze :

    100 gr havermout fijn mixen tot bijna meel....Ik deed dit in de extra chef maar kan uiteraard in elk ander apparaat. Dan heb ik de appel toegevoegd en weer gemixt ook de banaan bijvoegen en erbij mixen en tenslotte voeg je de cranberries erbij en de overige 50 gr havermout.
    Alles goed onder elkaar mengen en in hoopjes verdelen op een bakmat of bakpapier. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 15 minuten. Haal ze uit de oven maar laat ze nog even op de bakmat afkoelen. Als je ze er te rap zou afnemen zouden ze kunnen brokkelen. 

    Ik bewaar de mijne in de ronde clickplus doos van Tupperware. Op die manier blijven ze heerlijk vers en krokant gedurende een hele periode.

    Oh ja....de kcal waarde van 1 koekje is ongeveer 50 kcal.

    Hoe ben ik hierbij gekomen : via de site www.calorielijst.nl kan je alle produkten bij bijhorende kcal terugvinden. Ik heb dus mijn ingrediënten samen geteld en gedeeld door mijn aantal koekjes. 

    Zelfs mensen die niet op dieet zijn zullen van deze koekjes houden. Zeker het proberen waard !








    18-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs