De lekkerste yoghurt maak je gewoon zelf. Zo simpel om te doen. Je kiest je eigen smaakje of laat hem natuur. Vermits het serveerwonder tijdelijk terug te verkrijgen is...wou ik dit receptje zeker nog eens in de spotlights zetten. En je gezin zal je hier dankbaar voor zijn ;-) ..daar twijfel ik niet aan. Niks zo lekker om de dag te starten met een glaasje zelfgemaakte yoghurt die zo zacht van smaak is en bovendien zonder bewaarmiddelen erin. Ondertussen heb ik al vele kunnen overtuigen om deze yoghurt zelf eens te maken...éénmaal je de smaak te pakken hebt, ga je hem wellicht niet meer kopen. Gewoon uitproberen en proeven. Die het serveerwonder nog niet kennen....het is een prachtig gebruiksvoorwerp...waar je zoveel toepassingen mee hebt dat het zonde zou zijn hem onbenut te laten. Niet alleen je sla blijft er dagen aan een stuk vers is, of je frietjes blijven er langer warm in... ook mijn diepvries vlees leg ik er in om te ontdooien zodat het geleidelijk aan ontdooit zonder al te veel sappen te verliezen en zonder dat er iets op mijn vlees valt. Ik heb er een lijstje van met wel een 20 tal toepassingen. Benieuwd............?
Maar nu mijn yoghurtreceptje
Nodig :
- 1 liter halfvolle melk
- 1 potje Griekse yoghurt van 125 gr
- 3 soeplepels melkpoeder
- het serveerwonder
- ruimtekom van 2 liter (de knapper vers onderkom is dezelfde)
Werkwijze :
Zet de waterkoker op gevuld met water. Doe ondertussen de inhoud van je yoghurt in de ruimtekom samen met de 3 soeplepels melkpoeder. Voeg de liter koude halfvolle melk toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de ruimtekom van 2 l zonder deksel in de buitenkom van het serveerwonder (het binnenste vergiet van het serveerwonder heb je nu niet nodig).
Giet het kokende water nu in het serveerwonder waar je kom in staat. Maar zorg dat er geen water in je melkmassa komt. Doe het deksel van het serveerwonder op de kom en sluit onmiddellijk af. Ik doe er steeds nog een keukenhanddoek rond zodat er niemand van mijn gezin per toeval een kijkje gaat in nemen.
Laat je pot nu afgesloten 5 uren rusten op een plaats in je keuken. En niet gaan gluren ondertussen (dan verlies je warmte) Na de verstreken tijd...heb je iets meer dan één liter de lekkerste yoghurt ooit in huis. Is hij bijna op....dan schep je er de 125 gr terug uit en kan je weer opnieuw beginnen om verse yoghurt te maken. Dus je moet maar 1 malig een potje yoghurt aankopen. En niet starten met een yoghurt waar reeds fruit of smaak aan toegevoegd is want dat werkt niet !
Smakelijk en gezond lekker tussendoortje....................







|