Heerlijke aperitiefhapjes gemaakt gisteren waarvan ik u met plezier vandaag het receptje deel.....De spuitzak van Tupperware kwam me hier heel goed van pas om mijn hapjes op de lepels te spuiten. Zo'n plezier om mee te werken vanwege zijn gebruiksgemak....de spuitmond kan ik namelijk langs de buitenkant verwisselen en dat konden mijn andere spuitzakken niet
Het eerste hapje is een aspergesoepje met snippers gerookte zalm in. Deze soep ga ik niet meer beschrijven want die heb ik reeds eerder gepost. Om de werkwijze ervan te zien...klik je bij de zoekfunctie aspergeroomsoep in of anders via de menubalk bij soepen klikken.
Het tweede hapje :
Nodig :
- Gerookte zalm ongeveer 3 à 4 plakjes
- 100 gr witte vis
- 50 ml lightroom
- 1 sjalotje
- bieslook
- peper en zout
Werkwijze :
De witte vis heb ik even in het microgolfkannetje gelegd en een 3 tal minuutjes in de microgolf op 800Watt gezet om de vis te garen.Laten afkoelen. Dan heb ik de room toegevoegd en de kruiden. De sjalot heb ik fijngehakt in de turbomax en ook bij de vis gevoegd. Alles goed gemengd en uitgestreken op de plak gerookte zalm. De zalm dan als een rol oprollen en even in de koelkast leggen om te laten opstijven. Nadien snij je hier rolletjes van af van ongeveer 2 cm. Serveer ze op een aperitieflepel of in een klein schaaltje.
Nodig voor hapje 3 :
- half doosje roomkaas light
- 100 gr gerookte zalm
- sap van een halve citroen
- peper
Werkwijze :
Snij de gerookte zalm al in kleinere stukjes en doe ze dan in de turbomax om hem heel fijn te cutteren. Voeg de lightroomkaas toe en het sap van de halve citroen. Kruid naar smaak. Doe de vulling in de spuitzak met het grofste spuitmondje en spuit naar eigen keuze een vormpje op een aperitieflepel.
Doe nu uw 3 verschillende hapjes op een bordje en presenteer als voorgerechtje of als hapje.








|