Vermits mijn wederhelft binnen 2 weken naar Indië gaat voor 16 dagen wou ik mij nu al een beetje verdiepen in de keuken van Indië. Zo kwam ik al bladerend in een Indisch kookboek het recept tegen van een klassieker bij elke Indische maaltijd namelijk dit typische platte broodje dat bij elke maaltijd wordt geserveerd, men gebruikt het ook om andere gerechten mee op te scheppen en dient dan als een soort van lepel. Volgens mij is het zelfs een beetje familie van een pittabroodje ;-)
Omdat het zo makkelijk te maken is wou ik het zeker uitproberen....en ik geloof dat het goed gelukt is !
Nodig voor 8 naanbroodjes :
- 250 gr bloem
- mespuntje zout
- 1/2 theelepel soda-bicarbonaat
- 1 soeplepel Griekse yoghurt
- 125 ml volle melk
- 1 soeplepel suiker
- 1/2 losgeklopt ei
- 1 1/2 soeplepel plantaardige olie
Werkwijze :
Doe de bloem, het zout, het soda-bicarbonaat in een mengkom en meng goed.
Meng in de shaker de yoghurt, melk, suiker en het ei en giet deze mengeling vervolgens bij de bloem. Maak nu een zacht deeg. En kneed dit gedurende 3 minuten op een lichtjes bebloemd oppervlak of gewoon in je mengkom. Voeg dan de olie toe en kneed nog 2 minuten verder.
Dek af met een plastiekfolie en laat rusten op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven al voor op 240°C. En verdeel het deeg dan in 8 porties. Maak elke portie goed plat met behulp van je handpalm en vorm met het deeg een ovaal broodje.
Bak de broodjes tenslotte af tussen de 5 en 7 minuten. Serveer heet uit de oven of afgekoeld zijn ze ook nog steeds heel lekker bij een salade...of gevuld met een tapenade....Onze jongste zoon is dol op knoflooksaus met een beetje sla ertussen.





|