Heerlijk luchtige mousse......met een smaak naar nog !!!
De kokosmousse alleen ga ik hier beschrijven omdat de chocolademousse al eerder is gepost. (zie hiervoor recept van 10-9-2011)
De witte mousse heb ik tevens in een lightversie gemaakt...dwz dat ik geen gewone room heb gebruikt maar Sojaroom opklopbaar met een caloriewaarde die beduidend veel lager ligt dan de gewone room. De suiker had ik vervangen door tagatesse waarvan je slechts de helft nodig heeft t.o.v. gewone suiker...ook weer een lager caloriewaarde.
Maar uiteraard kan je dit dessert met gewone room maken en met gewone suiker....
Nodig :
- 200 gr kokosmelk
- 2 blaadjes gelatine
- 2 dl opgeklopte room (gewone of ik heb gekozen voor de soyaroom opklopbaar)
- 120 gr suiker (ik heb 60 gr tagatessesuiker genomen)
- een beetje vanille essence
- sap van een halve limoen
- wat geraspte kokos
Werkwijze :
De kokosmelk in het schenkkannetje doen en samen met de suiker verwarmen in de microgolfoven. 2 minuten op 800 Watt is voldoende. Ondertussen de gelatine laten weken in koud water en nadien uitknijpen en oplossen in de warme kokosmelk. Alles goed mengen en koud laten worden.
De room opkloppen en door de kokosmelk roeren. De crème nu verfrissen met het sap van de halve limoen. Naar eigen smaak voeg je wat geraspte kokos toe. Alles nog eens goed door elkaar mengen en even laten opstijven in de koelkast. Het mengsel met behulp van de spatel in de spuitzak doen en in mooie glaasjes spuiten.
Ik had onderaan eerst een laagje chocolademousse gespoten en laten opstijven in de koelkast en dan mijn kokosmousse erover heen gespoten. Decoreer naar smaak een blauwe bes, rode bes of hagelslag naar keuze.
Nota : je zou de room ook kunnen vervangen door klop-klop. Vanille essence kan ook vervangen worden door een vanillestokje.
Met dank aan mijn nichtje Eef Van Dingenen voor het delen van het kokosmousse receptje.








|