Vandaag geen lightrecept....Dit gebak heb ik gemaakt om mijn collegaatjes te verrassen vanavond. Het is helemaal niet moeilijk en bovendien snel gemaakt in de microgolf.
Nodig :
- 180 gr pure chocolade
- 200 ml room van 30 %
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gr suiker
- 1 doos van een halve liter peren op siroop
- microcook of ultra pro of siliconen vorm
Werkwijze :
Smelt de chocolade samen met de room in de microgolfoven op 500 W gedurende 2 minuten en roer goed door, zet nog eens terug ongeveer 1.5 minuut. Voeg dan de eitjes één voor één toe en klop goed met de halve klopper. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer. Voeg ook de suiker bij en alles goed onder elkaar mengen. De peren in stukjes snijden en onder het beslag mengen. Hou 2 halve peren opzij om in schijfjes te snijden die je op de bodem legt van de microcook. Doe hierboven het beslag. En sluit de pot met het deksel.
Zet hem nu 5 minuten in de microgolf op 750 Watt. Laat dan 1 minuut rusten en zet dan 8 minuten terug op 750 Watt.
Het deksel eraf halen en koud laten worden in de vorm. Voor het serveren keer je het gebak om zodat de schijfjes peer bovenaan komen te liggen.
Smakelijk !
Nota : ik had mijn vorm voor alle zekerheid toch even ingevet en bebloemd.






|