Ananascarpaccio met ananas,zelfgemaakte yoghurt, aardbeien, granaatappelpitten en munt.
Gisterenavond al carpaccio gesneden van ananas met behulp van de Mandochef....diegene die zoiets niet hebben kunnen dit ongetwijfeld ook met de groentesnijder als het maar heel dunne sneetjes zijn. Heb ze in een goed afgesloten ruimtekommetje in de koelkast bewaard tot vanmorgen. De dunne sneetjes zorgen ervoor dat hij heel sappig is...wat je niet verkrijgt met grove stukken. Ananas is tevens vochtafdrijvend en past heel goed dus in een licht en smaakvol eetpatroon. Hoe ga je te werk.
Nodig :
- 1/4 ananas per persoon
- yoghurt....liefst de huisgemaakte versie met behulp van het serveerwonder
- pitjes van de granaatappel
- een 6 tal aardbeien
- enkele blaadjes munt
- als optie kan je nog Special K rood fruit ontbijtgranen toevoegen.
- Mandochef
Werkwijze :
De ananas ontdoen van zijn bovenste en zijn kontje. Daarna de schil van boven naar onder afsnijden met behulp van het koksmes. Ook de harde kern eruit snijden. Ben er helaas foto's van vergeten te nemen. Dan 1/4 nemen en ermee over de mandochef gaan op stand 3. Schillen in het rond op een mooi bordje...Hierover giet je de zelfgemaakte yoghurt en verdeel daarover wat aardbeien die je in vieren hebt gesneden. Strooi er ook wat granaatappelpitten overheen en steek in het midden wat blaadjes munt.
Eventueel kan je er ook nog wat Special K ontbijtgranen overstrooien.
Ik heb er geen Stevia, Tagatesse of gewone suiker overgedaan...want dat is echt niet nodig...Ananas is zoet genoeg van zichzelf.
Smakelijk hé !




|