Op je ééntje en zin in zoet....deze clafoutis is zo klaar en bovendien echt lekker. Clafoutis houdt het midden tussen een cake en een flan en is een traditioneel Frans dessert...van oorsprong werd het enkel met kersen erin gemaakt maar tegenwoordig vind je allerlei variaties gaande van pruimen, appelen, peren, mirabellen, abrikozen tot aardbeien dus.
Wat heb je nodig :
- 10 gr witte suiker
- 10 gr rietsuiker of bruine suiker
- 1 ei
- 20 gr zelfrijzende bloem
- mespuntje zout
- 20 ml melk
Werkwijze :
Doe beide suikers in de tas samen met het ei en meng goed onder elkaar. Voeg dan de bloem en het mespuntje zout erbij en meng weer goed. Voeg als laatste de melk toe en meng weer. Voeg 2 à 3 aardbeien in stukjes gesneden toe of ander fruit naar keuze.
Bestrooi de bovenkant met een beetje rietsuiker. En zet de tas dan in de microgolfoven gedurende 1.15 m tot 1.30 minuten op 750 Watt naargelang uw microgolf andere wattages heeft...pas je uw tijd aan.
Laat nog eventjes lauw worden en stilletjes genieten zeker !



|