Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-02-2014
Kokosmousse en chocolademousse in een glaasje
Heerlijk luchtige mousse......met een smaak naar nog !!!
De kokosmousse alleen ga ik hier beschrijven omdat de chocolademousse al eerder is gepost. (zie hiervoor recept van 10-9-2011)
De witte mousse heb ik tevens in een lightversie gemaakt...dwz dat ik geen gewone room heb gebruikt maar Sojaroom opklopbaar met een caloriewaarde die beduidend veel lager ligt dan de gewone room. De suiker had ik vervangen door tagatesse waarvan je slechts de helft nodig heeft t.o.v. gewone suiker...ook weer een lager caloriewaarde.
Maar uiteraard kan je dit dessert met gewone room maken en met gewone suiker....
Nodig :
- 200 gr kokosmelk
- 2 blaadjes gelatine
- 2 dl opgeklopte room (gewone of ik heb gekozen voor de soyaroom opklopbaar)
- 120 gr suiker (ik heb 60 gr tagatessesuiker genomen)
- een beetje vanille essence
- sap van een halve limoen
- wat geraspte kokos
Werkwijze :
De kokosmelk in het schenkkannetje doen en samen met de suiker verwarmen in de microgolfoven. 2 minuten op 800 Watt is voldoende. Ondertussen de gelatine laten weken in koud water en nadien uitknijpen en oplossen in de warme kokosmelk. Alles goed mengen en koud laten worden.
De room opkloppen en door de kokosmelk roeren. De crème nu verfrissen met het sap van de halve limoen. Naar eigen smaak voeg je wat geraspte kokos toe. Alles nog eens goed door elkaar mengen en even laten opstijven in de koelkast. Het mengsel met behulp van de spatel in de spuitzak doen en in mooie glaasjes spuiten.
Ik had onderaan eerst een laagje chocolademousse gespoten en laten opstijven in de koelkast en dan mijn kokosmousse erover heen gespoten. Decoreer naar smaak een blauwe bes, rode bes of hagelslag naar keuze.
Nota : je zou de room ook kunnen vervangen door klop-klop. Vanille essence kan ook vervangen worden door een vanillestokje.
Met dank aan mijn nichtje Eef Van Dingenen voor het delen van het kokosmousse receptje.
Heerlijke aperitiefhapjes gemaakt gisteren waarvan ik u met plezier vandaag het receptje deel.....De spuitzak van Tupperware kwam me hier heel goed van pas om mijn hapjes op de lepels te spuiten. Zo'n plezier om mee te werken vanwege zijn gebruiksgemak....de spuitmond kan ik namelijk langs de buitenkant verwisselen en dat konden mijn andere spuitzakken niet
Het eerste hapje is een aspergesoepje met snippers gerookte zalm in. Deze soep ga ik niet meer beschrijven want die heb ik reeds eerder gepost. Om de werkwijze ervan te zien...klik je bij de zoekfunctie aspergeroomsoep in of anders via de menubalk bij soepen klikken.
Het tweede hapje :
Nodig :
- Gerookte zalm ongeveer 3 à 4 plakjes
- 100 gr witte vis
- 50 ml lightroom
- 1 sjalotje
- bieslook
- peper en zout
Werkwijze :
De witte vis heb ik even in het microgolfkannetje gelegd en een 3 tal minuutjes in de microgolf op 800Watt gezet om de vis te garen.Laten afkoelen. Dan heb ik de room toegevoegd en de kruiden. De sjalot heb ik fijngehakt in de turbomax en ook bij de vis gevoegd. Alles goed gemengd en uitgestreken op de plak gerookte zalm. De zalm dan als een rol oprollen en even in de koelkast leggen om te laten opstijven. Nadien snij je hier rolletjes van af van ongeveer 2 cm. Serveer ze op een aperitieflepel of in een klein schaaltje.
Nodig voor hapje 3 :
- half doosje roomkaas light
- 100 gr gerookte zalm
- sap van een halve citroen
- peper
Werkwijze :
Snij de gerookte zalm al in kleinere stukjes en doe ze dan in de turbomax om hem heel fijn te cutteren. Voeg de lightroomkaas toe en het sap van de halve citroen. Kruid naar smaak. Doe de vulling in de spuitzak met het grofste spuitmondje en spuit naar eigen keuze een vormpje op een aperitieflepel.
Doe nu uw 3 verschillende hapjes op een bordje en presenteer als voorgerechtje of als hapje.
Een eenvoudig maar lekker gerecht en gewoon vlug klaar. Dat is wat we moeten hebben.
Nodig :
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika ( ik had gisteren geen groene in voorraad)
- 2 ajuinen
- 2 wortelen
- 1/2 kilo kipfilet
- 250 gr champignons
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 geutje lightroom
- 2 soeplepels maizena
- 1.5 dl melk
- peterselie
- peper
- ultra pro
- rijstkoker
Werkwijze :
Was de groenten en kuis ze. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in de ultra pro met het aanhangend nat. Sluit af met het deksel en zet de pot 6 minuten op 800Watt.
Snij ondertussen de kip in blokjes en doe die bij in de ultra pro. Zet onder elkaar en strooi het kippenbouillonblokje er verkruimeld over. Voeg ook de tomatenpuree toe. Plaats de kom afgesloten met het deksel dan terug voor 12 minuten op 800 Watt.
Meng de melk samen met de maizena in de shaker en voeg toe bij het groenten/kipmengsel. Onderroer alles goed en zet nu zonder deksel nog 3 minuten terug. Voeg naar wens een een geutje lightroom toe en werk af met fijngehakte peterselie (turbomax is een handig toestel om de peterselie fijn te hakken)
Serveer met rijst uit de rijstkoker (Ik neem voor ons gezin van 4 personen steeds 2 tassen rijst, 4 tassen water, sluit mijn rijstkoker en zet hem dan 12 minuten in de microgolfoven op 800 Watt....na die tijd....altijd nog even laten nagaren in afgesloten pot)
Vandaag geen lightrecept....Dit gebak heb ik gemaakt om mijn collegaatjes te verrassen vanavond. Het is helemaal niet moeilijk en bovendien snel gemaakt in de microgolf.
Nodig :
- 180 gr pure chocolade
- 200 ml room van 30 %
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gr suiker
- 1 doos van een halve liter peren op siroop
- microcook of ultra pro of siliconen vorm
Werkwijze :
Smelt de chocolade samen met de room in de microgolfoven op 500 W gedurende 2 minuten en roer goed door, zet nog eens terug ongeveer 1.5 minuut. Voeg dan de eitjes één voor één toe en klop goed met de halve klopper. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer. Voeg ook de suiker bij en alles goed onder elkaar mengen. De peren in stukjes snijden en onder het beslag mengen. Hou 2 halve peren opzij om in schijfjes te snijden die je op de bodem legt van de microcook. Doe hierboven het beslag. En sluit de pot met het deksel.
Zet hem nu 5 minuten in de microgolf op 750 Watt. Laat dan 1 minuut rusten en zet dan 8 minuten terug op 750 Watt.
Het deksel eraf halen en koud laten worden in de vorm. Voor het serveren keer je het gebak om zodat de schijfjes peer bovenaan komen te liggen.
Smakelijk !
Nota : ik had mijn vorm voor alle zekerheid toch even ingevet en bebloemd.
Zin in een zoete zonde.....met deze calorie arme koffiemousse kan het. En zo klaar !
Nodig :
- 1 doosje klop-klop (2 zakjes)
- 2 dl halfvolle melk
- 2 soeplepels oploskoffie
- speedychef, spatel, spuitzak
Werkwijze :
Doe de melk, de 2 zakjes klop klop en de oploskoffie samen in de speedychef. Draai ongeveer een halve minuut en je super dessertje is klaar !
Dit moet je echt geproeft hebben....zo'n vederlicht gevoel in je mond....
Ik heb mijn koffiemousse met de nieuwe spuitzak van Tupperware in glazen potjes gespoten. Het super voordeel van deze spuitzak is dat ik de spuitmond kan verwisselen langs de buitenkant.
Je kan de bovenkant nog decoreren met schilfers chocolade...die kan je makkelijk raspen met behulp van de fijnschiller. Maar dat zijn natuurlijk wel extra calorieën ;-) of wat rice krispies chocoladebolletjes overstrooien.
Het bestaat ......een cake waar de caloriewaarde veel lager van ligt dan normaal....en even lekker is. Het gemak zit hem bovendien in de afweeg methode. Je gebruikt gewoon je lege potje yoghurt hiervoor. En op de foto met benodigdheden had ik de eitjes vergeten te fotograferen.
- een beetje oranjebloesemessence (facultatief) kan vervangen worden door vanille essence of zeste van citroen.
- amandelschilfers (facultatief)
Werkwijze :
Doe de inhoud van het yoghurtpotje in een groter kom. Voeg er de tagatessesuiker aan toe. Ook de olie, bloem, bakpoeder, snufje zout en het gehele ei en het eiwt. Alles goed mengen met de klopper.
De siliconen bakvorm uitspoelen en niet afdrogen. Het deeg erin doen, overstrooien met amandelschilfers en bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Het is normaal dat de cake donkerder kleurt vanwege de tagatessesuiker.
Ook in een dieet.....mag men nu als tussendoortje een sneetje cake nemen zonder zich schuldig te voelen.
Via een vriendin uit Spanje ( dank je Jeanine ) kreeg ik gisteren een youtube filmpje door gemaild met een leuk ideetje....
Graag laat ik jullie meegenieten van dit super eenvoudige gerechtje....hier kan je vast en zeker je geliefde mee verrassen !
Nodig :
- 1 cervelatworst
- 1 ei
- 1 tandenstoker
- peper en zout
Werkwijze :
Ontdoe de cervelatworst van zijn velletje en snij eer een klein stukje overlangs af zodat hij plat op het werkblad komt te liggen. Snij dan vanaf 2 cm van bovenaan te beginnen en inkeping in de worst zoals op de foto. Doe de opengesneden kanten nu naar boven zodat het een hartje vormt. Steek de uiteinden vast met een tandstoker.
Verwarm dan de pan en doe een heel klein beetje boter in de pan. Bak de cervelatworst langs één kant en draai hem dan om op zijn andere kant. Breek een ei in een tas en giet die vervolgens in hartje van de worst op het vuur. Kruid met peper en zout en laat bakken tot je ei goed is.
Je kan als garnituur zelf je eigen fantasie aan het werk zetten.
Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.
Nodig :
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3 wortelen
- 1 ajuin en 1 sjalot
- 2 kleine tomaten
- 6 champignons
- 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
- 1 dl witte wijn
- provençaalse kruiden
- 1 kruidenbouillonblokje
- peper en zout
- beetje peterselie
- 1/2 kg kabeljauw
Werkwijze :
Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden. Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt. Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.
Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.
Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.
Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.
Nodig :
- 100 gr havermout
- 150 gr suiker
- 90 gr solo
- 35 gr bloem
- 30 gr ei (1/2)
- 1 koffielepel vanillearoma
- 1 koffielepel bakpoeder
- mespunt zout
- 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)
Werkwijze :
De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt) en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.
Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven.
Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.
Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.
Pannekoeken : snel klaar deeg gemaakt in de shaker.
Een vlug recept voor Lichtmis....want er is geen vrouwtje nog zo arm of ze bakt haar pannetje warm dan. Vermits ik vorige jaar reeds een lekker recept hiervoor beschreven heb...ga ik er nu ééntje posten dat ook zeer smakelijk is maar bovendien een beslag is dat gewoon in de shaker kan worden gemaakt en net goed is voor 6 à 7 pannenkoekjes.
Als de kinderen dus nog eens zeuren voor een pannenkoeken...neem je snel de shaker uit de kast en je begint eraan......;-)
Nodig :
- Shaker
- 300 ml melk
- 1 ei
- 2 soeplepels olie
- 80 gr bloem ( inhoud van 1 deksel van de shaker)
- een snufje zout
- 1 pakje vanillesuiker
Werkwijze :
Alles goed schudden en klaar.....De pan verhitten met wat olie en bakken maar !
Pizza glutenvrij : bodem op basis van bloemkool en mozzarella
Onwaarschijnlijk ! Niet te geloven......hoe ik deze bodem heb gemaakt.....Gaat u de uitdaging aan ?
Waarom een andere bodem voor iets dat al bestond vraagt u zich af.
1° Voor de afwisseling
2° Voor glutenvrij te zijn
3° Het is wat bijzonder
4° Heel snel te maken in de extra chef of quickchef
5° Minder calorieën dan in de originele versie
6° Het doet de kinderen groenten eten die ze anders misschien minder graag lusten. Maar je mag ze niet vertellen hoe je het hebt klaargemaakt !
Nodig voor de bodem :
- 1 bol mozzarellakaas (voor mij de lightversie) (135 gr )
- hetzelfde gewicht bloemkool als de bol mozzarellakaas ( bij mij was dit 135 gr)
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- fijngehakte peterselie
Nodig voor het garnituur :
- 1 blikje tomatensaus voor pizza
- 2 sneden gekookte hesp
- olijven
- zongedroogde tomaten (falcutatief)
- ringen ajuin
- schijfjes paprika
- enkele verse champignons
- provençaalse kruiden
- light geraspte kaas (voor mij heel weinig)
Werkwijze :
Haal de mozzarella uit het zakje en giet het nat weg. Kuis de bloemkool en weeg hetzelfde gewicht als de mozzarella af. Doe de bloemroosjes in de extrachef en hak fijn, voeg de mozzarella in stukjes gesneden toe en hak verder fijn. Voeg het ei toe en de fijngehakte peterselie. Pers het teentje knoflook uit met de Tupperware knoflookpers en doe alles verder mengen in de extrachef met de messen erin.
Deeg is al klaar. Strijk het met de siliconen spatel uit over de deegmat op de rooster van je oven. Of op bakpapier kan ook. Verdeel het deeg in een mooie ronden en strijk hem glad. Bak deze nu af op 240 °C gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.
Dan de tomatensaus uitstrijken over de voorgebakken bodem en garnituur naar eigen smaak toevoegen.
Nog ongeveer 12 minuten verder afbakken in een oven van 220 °C.
Opdienen met wat sla naar eigen zin......Laat het smaken en zeg nu zelf....heb jij de bloemkool geproefd ? Ik niet....het is eigenlijk niet te geloven.
Meer moet dat niet zijn om heerlijk te scoren.......zelfs de jongste die anders zijn tomaten uit zijn broodjes haalt vroeg me nu zelf om ook een bordje als voorgerecht te mogen hebben.....simpel, lekker en licht....en smaakvol...want moet een mens meer hebben...het zit hem ook wel wat in de dressing.
Nodig :
- 1 tomaat per persoon
- 1 sjalotje
- kappers
- olijfolie
- witte wijnazijn (ik had met knoflooksausje erbij genomen van Maille)
- peterselie
- basilicum
- fleur de sel
- peper
- turbomax
- Tupperware tomatenmes
- shaker
Werkwijze :
Was de tomaten en snij met het tomatenmes fijne schijfjes. Hak de sjalot fijn in de turbomax als ook de peterselie en de basilicum. Schik de tomaten op een mooi bordje naast elkaar. Strooi er wat kappers overheen. Doe in de shaker 2 dl olijfolie en voeg er wat witte wijnazijn aan toe. Doe er ook de fijngehakte sjalot en peterselie en basilicum bij.. Doe verder het zout en de peper erbij. En schud krachtig zodat je dressing een mooie homogene vloeistof wordt. Giet over de tomaten wat van deze dressing een half uurtje voor je aan tafel gaat. Zodat de smaken goed hebben kunnen inwerken.
Tip : tomaten zijn het lekkerst als ze niet in de koelkast hebben gelegen zodat ze hun smaken beter afgeven.
In de ultra pro een lekkere paprikasoep binnen het kwartier.
Nodig :
- 3 paprika's
- 3 uien
- 3 kippenbouillonblokjes
- 3 smeerkaasjes maredsous light
- 1 teentje knoflook
- provençaalse kruiden
- 3 sneden brood
- 1,5 liter water
- peper en zout
Werkwijze :
Kuis de uien en versnipper ze. Was de paprika's en schil ze met de dunschiller ( de gekartelde rand gebruiken) en versnij ze dan ook in kleinere reepjes. Doe deze 2 groenten in ultra pro rond en voeg een heel klein beetje water toe. Doe het deksel op de pot en zet dan 7 minuten op 800Watt. Dan voeg je de bouillonblokjes erbij samen met de smeerkaasjes en het brood zonder korst. Tevens giet je er kokend water op en breng peper en zout erop. Terug deksel erop en plaats nu 6 minuten op 800 watt. Mix de soep maar zorg dat je de randen van de ultra pro niet raakt. Werk af met wat provençaalse kruiden.
Een gezonde en heerlijk dressing voor op de salade met weinig calorieën..... dit receptje zeker uitproberen en vlug klaar in de shaker !
Nodig :
- 2 potjes magere yoghurt van elk 125 gr
- 2 fijngehakte sjalotjes
- 2 ml paprikapoeder
- 50 gr geraspte komkommer
- zout en peper
Werkwijze :
Rasp de komkommer. Dit kan gemakkelijk in het kaasmolentje of in de staafrasp...als het maar heel fijn is. Snipper de sjalotjes fijn in de turbochef of turbomax. Doe de geraspte komkommer samen met de fijngehakte sjalot in de shaker en voeg de yoghurt toe en de kruiden... Even schudden en de gezonde maar bovendien super heerlijke dressing is klaar.
Dat soep maken niet veel tijd kost en toch lekker smaakt, tevens gezond en licht is....bewijst dit receptje weer.
Nodig :
- ui
- 2 wortelen
- 1 dikke prei
- 2 stengels selder
- 1.5 l water
- 2 mager bouillonblokjes
- peper en zout
- ronde ultra pro van 2.250 ml
Werkwijze :
Doe de gesneden groenten in de ultra pro, voeg een lekje water toe. Zet de pot met deksel op 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de bouillonblokjes bij en kokend water (van de waterkoker). Kruid met peper en zout. Zet nu 7 minuten terug in de microgolf. Mix en je soep is klaar.
Zin in zoet ? Tasje frangipanne cake in 2.20 min...is de uitkomst !
Even de timer instellen......en zien of het klopt dat u binnen de 5 minuten een heerlijk gebakje heeft bij de koffie !
Nodig :
- 30 gr gesmolten boter
- 1 ei
- 4 soeplepels suiker
- 2 koffielepels room
- 1/2 koffielepel amandelextract
- 6 soeplepels bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 2 soeplepels amandelpoeder
- enkele draaien van de sweet mix van Sofie Dumont met het smaakje van de choco/capuccino
- enkele amandelschilfers
Werkwijze :
Smelt de boter in de microgolf gedurende 30 sec. en voeg dit bij de suiker en meng goed door. Voeg er dan de rest van de ingrediënten bij en roer goed door. Doe alles in een hoge tas en strooi er wat amandelschilfers overheen. Ik heb er dan nog enkele draaien van de lekkere sweet mix van Sofie Dumont aan toegevoegd. Ook in het deeg heb ik wat van deze mix gevoegd.
Zet de tas dan 2.20 minuten op 800 Watt in de microgolf en kijk toe wat een metamorfose je deeg ondergaat ;-))
Verse soep in enkele minuten tijd.....zelfgemaakt.....heerlijk van smaak...........zo goed als geen werk aan......in de ultra pro natuurlijk !
Bovendien is het een receptje afkomstig van een diëtiste dus nog goed voor de lijn ook ;-))
Nodig :
- 1 middelgrote courgette
- 1 stengel soepprei
- 1 soeplepel olijfolie
- 1,250 ml water
- 2 magere kippenbouillonblokjes
- peper, zout en een mespunt currypoeder
- 1 soeplepel fijngehakte peterselie
- de ronde of ovale ultra pro pot van Tupperware
Werkwijze :
Snij de schoongemaakte prei in ringen. Maak de courgette proper zonder te schillen, verwijder enkel de pitten en snij in dobbelstenen. Doe deze groenten in de ultra pro en doe de soeplepel olijfolie hierover. Doe het deksel op de ultra pro en zet de pot 6 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Giet dan er heet water overheen (water uit je snelkoker) samen met de peper, zout, currypoeder en kippenbouillonblokjes. Doe het deksel er terug op en zet terug 6 minuten in je microgolf op 800 Watt. Mix de soep maar zorg dat je met je staafmixer niet tegen de kanten komt van je ultra pro pot. Werk af met fijngehakte peterselie (kan gemakkelijk in de turbochef of turbomax).
En dan die zuivere groenten smaken.....Heerlijk....alle vitaminen zijn bewaard gebleven en een mooie groene kleur ! Geniet ervan en je mag er zoveel van eten als je wilt want dit bevat praktisch geen kcal.
Volgend receptje past in een dieet voeding of voor zij die lijnvriendelijk toch graag een toetje tot zich willen nemen !
Nodig 4 à 5personen :
- 100 gr gedroogde abrikozen of 300 gr verse abrikozen
- 1/2 citroen
- 4 blaadjes gelatine
- eiwit van 2 eieren
- 3 koffielepels stevia
- 150 ml magere yoghurt
Werkwijze :
Laat de gedroogde abrikozen in een beetje water weken. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de schil. Doe de geweekte abrikozen met hun sap(water) en het citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Pureer ze daarna met de mixer tot een homogene massa.
Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme abrikozenmassa.
Klop het eiwit op in de speedychef en lepel de magere yoghurt door het eiwit samen met de abrikozenmassa en voeg 3 koffielepels stevia toe.
Giet de abrikozenbavarois tenslotten in glazen kommetjes en zet ze in de koelkast om te laten opstijven.
Per portie is dit 67 kcal wat dus zeker niet slecht is! Lekker, gezond en nog vlug klaar ook.
Vermits mijn man wat kilootjes kwijt wil...ben ik de laatste tijd mijn gerechten wat lichter aan het maken. Volgend receptje komt van de diëtiste waar hij naar toe gaat. En is dan ook heel geschikt voor iemand dat aan het lijnen is maar toch graag een dessertje wil.
Nodig voor 3 personen :
- 200 gr aardbeien vers of uit diepvries ( mijne waren uit de diepvries van uit onze tuin afgelopen zomer)
- 150 ml magere natuuryoghurt
- 1 eiwit
- 2 koffielepels stevia
- 3 blaadjes gelatine (volgens het originele recept waren dat er 4 maar persoonlijk vind ik dat wat te stijf dan)
Werkwijze :
De aardbeien laten ontdooien indien ze waren ingevroren. Fijnmixen in de turbomax of in de mixer. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De gemixte aardbeien mengen met de yoghurt en op smaak brengen met de stevia. 2 soeplepels van het yoghurt/aardbeimengsel in het schenkkannetje doen en verhitten in de microgolf gedurende 1 minuut op 800 Watt. De gelatineblaadjes die je vooraf hebt laten weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in het warme mengsel. Goed door elkaar roeren en bij het eerste koude yoghurt/aardbeimengsel voegen. Als laatste de stijfgemixte eiwit er voorzichtig onder spatelen. In glazen gieten en nog 2 uurtjes in de koelkast plaatsen om op te stijven.
Eventueel de mousse voor het opdienen nog versieren met een aardbei of een muntblaadjes...zou slechts met een steviablaadje kunnen.