Zelf eens hamburgers maken....omdat het lekker moet zijn....en met mijn Tupperware hamburger pers gaat dit als een fluitje van een cent ;-)
Ik wil geen kant en klare uit de winkel omdat deze te vettig zijn....nee het moet 'light' zijn maar wel smaakvol. Bovendien is het echt geen werkje....enkel naar de winkel je benodigdheden halen vraagt het meeste tijd. Hoe begin je eraan.
Nodig voor 8 hamburger van elk 130 gram :
- 800 gr gemalen biefstuk 'amercain natuur'
- 1 ei
- 1 sjalot
- 2 soeplepels tomatenketchup (mijn flesje al gezien ;-) )
- 1 kleine afgestreken soeplepel mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- een beetje paneermeel
- peper en zout
- een beetje loubia kruiden (als je dit niet hebt...neem dan gewoon nog wat paprikapoeder)
- gehakte peterselie ( 2 soeplepels ongeveer)
- de Tupperware hamburger Pers
Werkwijze :
De de gemalen biefstuk in een mengkom. Voeg het ei eraan toe, kruid met peper en zout en loubiakruiden ( een mengeling van gedroogde peterselie,knoflook, zout, komijn, zachte en sterke peper en laurier = een provençaalse mengeling die ik vanuit het zuiden meebreng).Doe er de ketchup en mosterd bij als ook het paneermeel. Hak de sjalot fijn in de turbomax en voeg toe aan de vleesmengeling....hak ook de peterselie fijn en voeg bij. Meng alles nog eens goed onder elkaar. Neem een vleesplank en neem wat vlees en leg het in de ronde vorm van je hamburgerpers en druk dan aan met de drukpers. Ik heb per hamburger 130 gram vlees gebruikt.
Leg ze dan nog even op een bord tot dat je ze gaat bakken.
De smaak zat echt goed....enkel de peper moet je zelf kruiden naar je eigen goesting....Gebruik zeker niet te weinig.
Mijn jongste zoon van 15 jaar vond dit al de beste hamburgers die hij had gegeten....dus....'me happy !'
Natuurlijk kan je ook kippenburgers maken of hamburgers van gemengd gehakt....of van vis.....je fantasie en goesting van dat moment bepaald mee.
Ik heb vandaag mijn hamburgers geserveerd met een gestoomde aardappel uit de micro gourmet en verse jonge worteltjes met erwtjes erbij. Maar rijst of pasta met een bijpassende groentesaus had even goed gekund.
Als het maar smaakt !








|