Een eenvoudig maar lekker gerecht en gewoon vlug klaar. Dat is wat we moeten hebben.
Nodig :
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika ( ik had gisteren geen groene in voorraad)
- 2 ajuinen
- 2 wortelen
- 1/2 kilo kipfilet
- 250 gr champignons
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 geutje lightroom
- 2 soeplepels maizena
- 1.5 dl melk
- peterselie
- peper
- ultra pro
- rijstkoker
Werkwijze :
Was de groenten en kuis ze. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in de ultra pro met het aanhangend nat. Sluit af met het deksel en zet de pot 6 minuten op 800Watt.
Snij ondertussen de kip in blokjes en doe die bij in de ultra pro. Zet onder elkaar en strooi het kippenbouillonblokje er verkruimeld over. Voeg ook de tomatenpuree toe. Plaats de kom afgesloten met het deksel dan terug voor 12 minuten op 800 Watt.
Meng de melk samen met de maizena in de shaker en voeg toe bij het groenten/kipmengsel. Onderroer alles goed en zet nu zonder deksel nog 3 minuten terug. Voeg naar wens een een geutje lightroom toe en werk af met fijngehakte peterselie (turbomax is een handig toestel om de peterselie fijn te hakken)
Serveer met rijst uit de rijstkoker (Ik neem voor ons gezin van 4 personen steeds 2 tassen rijst, 4 tassen water, sluit mijn rijstkoker en zet hem dan 12 minuten in de microgolfoven op 800 Watt....na die tijd....altijd nog even laten nagaren in afgesloten pot)
En het werd stilletjes aan tafel ;-))) Heerlijk!








|