Komt uit het nieuwe kookboek 'Mini' van Tupperware....benieuwd naar meer ? Vanaf nu te koop voor 17 met ongeveer 92 blz. in Nederlandstalige tekst.
Nodig :
- 50 gr amandelpoeder
- 100 gr bloem
- 5 ml bakpoeder
- 100 gr suiker
- 50 gr gesmolten boter
- 2 eieren
- 2 ml amandelextract
- 1 ml zout
- siliconen mini muffinvorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in de extrachef alle ingrediënten in de volgorde zoals ik ze heb gezet bij de benodigdheden. Meng alles goed onder elkaar en doe het deeg in de vooraf omgespoelde mini muffinvorm (niet uitdrogen) Vul de holtes voor 2/3 met het deeg. En bak dan de muffins 20 minuten. Laat ze nog een 5 tal minuten rusten alvorens te ontvomen. Indien je wil kan je ze nog verder afwerken met een toefje slagroom met behulp van de squeeze-it of de mini squeeze-it die in de maand maart voorlopig te verkrijgen is wanneer men een siliconenvorm aankoopt.








Wat ik zeker wil bij vermelden is dat deze mini versie van de squeeze-it maar enkel in de maand maart verkrijgbaar is bij aankoop van een siliconenvorm voor een prijsje van 3.90 en dat de spuitmondjes verschillend zijn dan die vast in het gamma zit....en superleuk kunnen gebruikt worden voor het decoren van je cupcakes of taarten....zelfs om 'draadjes' mee te spuiten...zie rechtse spuitmondje.
|