Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-02-2013
Scampi's met groenten en curryroomsaus in de Microgourmet
Lekker, eenvoudig gerecht en in weinig tijd klaar. Meer moet dat niet zijn.
Nodig :
- 500 gr scampi's (ontdooid, gepeld en van darmkanaal ontdaan)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 wortelen
- 2 visbouillonblokjes
- 250 ml room
- 100 ml witte wijn
- 300 ml water
- maizena of instant roux
- currypoeder
- peper en zout
Werkwijze :
Schil de wortelen en snij heel fijn. Doe dit ook met de paprika's en de prei.Je kan hiervoor de turbomax gebruiken of gewoon met het koksmes en de wondersnijplank. Was de groenten en doe ze in het diepe vergiet van de Microgourmet stoomkoker. Doe in het waterreservoir de 400 ml water en de 2 verkruimelde bouillonblokjes. De gekuisde scampi's leg je in het bovenste gesloten mandje. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 800 Watt. Indien de scampi's niet volledig gaar zouden zijn zet ze nog even terug maar doe de groenten uit het onderste mandje er al wel uit zodat ze knapperig blijven. En leg de groenten nu in de ultra pro ovaal van 3.5 l. Als de scampi's gaar zijn ze bij de groenten voegen. Doe nu het kooknat+ de room tesamen in de schenkkan van 1 l en doe er instant roux bij, klop goed en zet ong. 2 minuten in de microgolf op 800 Watt om te laten inbinden. Indien het nog niet dik genoeg is nog eens 2 minuten terugzetten.
Meng tenslotte de saus bij de groenten en de scampi's met behulp van de serveerlepel.
Alles onder elkaar mengen. Hoopjes vormen op de siliconen bakmat en platdrukken met een vork. Bakken in een voorverwarmde oven van 160 ° ong. 12 à 15 minuten.
Gisteren een nieuwe siliconen bakvorm uitgetest en hopelijk komt die binnenkort ook in de verkoop, dat zou geweldig zijn. Ik heb er gisteren lekkere zebracakejes in klaar gemaakt naar een recept van Wim Ballieu. Heel gemakkelijk en echt lekker !
Nodig voor 9 cakejes :
- 125 gr suiker
- 125 gr boter
- 130 gr zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 30 gr platte kaas
Voor het glazuur :
- 100 gr bloemsuiker
- paar druppels water
- klein beetje melkchocolade ( ong. 75 gr)
Werkwijze :
De boter die op kamertemperatuur is mixen samen met de suiker. Dat het ei één voor één toevoegen en meemixen. Doe dan de plattekaas erbij samen met de bloem. En weer mixen. Bakvormpapiertjes in de siliconenvorm zetten en het deeg hierin doen. Bakken ong. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Normaal gesproken moet men geen papiertjes zetten in de siliconenvorm maar voor dit receptje deed ik dit wel omdat ik er een een glaçage op aan bracht en dat zorgt ervoor dat dit niet uitloopt naar de zijkanten.
Als de cakejes afgekoeld zijn met een broodmes de bovenste topjes eraf snijden zodat je een mooi horizontaal vlak bekomt. Een suikerglazuur maken van de 100 gr bloemsuiker met een heel klein beetje water. Zeker niet teveel ineens bijdoen... Beter een paar druppels en nadien nog bij voegen. Wanneer de glazuur hard is dan een beetje melkchocolade smelten in de microgolf en er in een fijn straaltje overheen laten gaan.
De multi crousti party is een supernieuw produkt vanaf heden in vast assortiment bij Tupperware. De mogelijkheden zijn enorm wat de vullingen betreft. Ik heb me momenteel beperkt tot de zoete kant maar heb nog een heel lijstje in mijn hoofd voor de hartige vullingen. Ik heb het geluk dat ik dit produkt al kende van vorig jaar in Frankrijk waar ik mij toen al een receptjeboekje heb aangeschaft wat me toch weer andere ideeën geeft dan het meest voor de hand liggende.
Nodig voor 12 mini hapjes :
- 1 kant en klare bladerdeeg of het kan ook met kruimeldeeg natuurlijk
- de nieuwe multi croustiparty = prijs is 10.95
- 1 losgeklopt eigeel om de bovenkant mee te bestrijken
Vulling 1 :
- 1 appel
- beetje bruine suiker
- oranjebloesemessence
- beetje lopende honing
- beetje amandelschilfers
Vulling 2 :
- chocoladespeculoospasta
Vulling 3:
- 60 gr amandelpoeder
- 30 gr suiker
- 30 gr boter
- 1 ei
Alles goed mengen en je hebt een amandelpasta
Vulling 4 :
- 8 gedroogde zachte abrikozen
- 10 gr gemengde noten
- beetje rhum of notenlikeur
De abrikozen in de turbomax of turbochef fijn cutteren, vervolgens de noten cutteren en mengen met de drank om het smeuiig te krijgen.
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg open en leg er de croustiparty op. Je kan er 3 keer de vorm uithalen met de onderkant van het toestel. Voor de 4 de keer moet je het restdeeg terug wat aan elkaar plakken met behulp van een beetje water. Je kan dus 12 hapjes halen uit 1 taartdeeg.
Dan het deeg op de bovenkant leggen van het toestel en de gewenste vulling erin doen. Toestel dichtklappen en bovenkant bestrijken met een losgeklopt eigeel. Eventueel bestrooien met amandelschilfers naar keuze.
Bakken op 180° gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Lang geleden dat ik ze nog gemaakt had...deze heerlijke frisse taart.
Nodig :
- 200 gr speculoos (of andere zandkoekjes naar smaak kan ook)
- 70 gr boter voor de bodem
- 200 gr philadephiakaas (ik gebruikte hier St. Môret omdat ik de andere niet vond, ben niet in België)
- 1 dl water
- 1 citroen
- 8 soeplepels suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 250 ml room
- 5 blaadjes gelatine van 2 gr elk
- 8 schijven ananas
Werkwijze :
Verkruimel de speculoos en smelt de boter in het microplus schenkkannetje gedurende 1 minuut op 800 W. Meng de koekkruimels samen met de boter en doe die alles op de bodem van een springvorm.
Week de gelatineblaadjes in 1 dl water. En laat ze nadien smelten hierin op het vuur. Water mag niet koken ! Voeg dan de suiker erbij. Laten afkoelen. Ondertussen de kaas opkloppen met het sap van de citroen plus de vanillesuiker. Dit gaat gemakkelijk met de menglepel. De afgekoelde gelatine nu bij het kaasmengsel voegen en goed roeren. De room stijfkloppen en onder de kaasmassa doen samen met de in stukjes gesneden ananas. Het mengsel nu storten op de koek bodem. Enkele uurtjes in de koelkast zetten om te laten opstijven. Nadien garneren met ananas + toefjes slagroom en/of chocolade.
Een heerlijk licht gerecht wat makkelijk op voorhand kan klaargemaakt geworden. Helaas ben ik mijn ultra pro vergeten nu ik op vakantie ben en heb ik mij beholpen met deze terracotta ovenschaal.
Nodig :
- 300 gr tortellini (ricotta en spinazie) uit de koeling
- 250 gr gerookte zalm
- 500 gr witloof
- 70 gr gemalen gruyère
- 2 dl room
- 1 blokje groentebouillon
- verse dille of bij gebrek hieraan de gevriesdroogde versie
- peper en zout
- sap van 1 citroen
Werkwijze :
Witloof in stukjes snijden en 2 x 3 minuten met een beetje water op 700 Watt in de microgolf gaar koken met gesloten deksel. Omroeren en laten uitlekken. 1/3 hiervan opzij zetten en de rest mixen samen met de room, dille, het verbrokkelde bouillonblokje + citroensap en kruiden met peper en zout. De saus 2.5 minuten in de microgolf plaatsen op 750 W. Pasta gaar koken volgens de minuten op de verpakking.... Bij mij was dit 4 minuten.
In de ultrapro ovenschaal (of in mijn geval nu de terracottaschaal) de pasta leggen. Hierover de witloofstukjes doen, de zalmstukjes en dan overgieten met de witloofroomsaus. Bestrooi met gruyère en nog 15 minuten in de de oven plaatsen op 200°C.
Dit receptje komt uit de laatste nieuwe Libelle Lekker...het zal er lekker uit en wilde ze onmiddellijk uitproberen. Met geslaagd resultaat.
Nodig : (voor een 20 tal koeken)
- 100 gr pure chocolade (of bakvaste parels)
- fleur de sel
- 40 gr ongezoete cacao
- 170 gr roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 1 kl vanille-essence
- 140 gr bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- 85 gr donkerbruine suiker
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met de cacao, bakpoeder en bicarbonaat. Klop de boter met de suiker tot een licht, luchtig mengsel. Voeg het ei en de vanille-essence toe. Schep er de gehakte chocolade door en meng het geheel goed. Laat het koekjesdeeg 10 minuten rusten in de koelkast. Steek rondjes uit van het deeg (6 tot 8 cm) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrooi met fleur de sel en bak de koekjes 14 minuten in een voorverwarmde oven.
Zelf een ijsje maken is met dit receptje echt kinderspel. Vlug klaar, gemakkelijk en lekker.....dat wil iedereen.
Nodig :
- 2 dl room
- 2 dl melk
- 50 gr eidooiers ( voor mij waren dat er 2.5 )
- 50 gr suiker
- 4 gr oploskoffie of mokka essence
Werkwijze :
Kook de melk, koffie, room op. Mix ondertussen de eidooiers samen met de suiker en giet het warme mengsel ervoer. Goed mengen ondertussen. Laat indikken op een middelmatig vuur, koel af en laat nog wat rusten. Draai tot ijs in de ijsmachine. (bij mij was dit een half uurtje). Afhankelijk van je apparaat.
Tôt-fait aux pommes : snel klaar gebak met appels
Toen ik dit receptje vanmorgen zal passeren op een frans blogje wist ik onmiddellijk wat bakken vandaag. En het resultaat mag er wezen. Gebak zonder vetstof.....ook mooi genomen.
Nodig :
- 150 gr bloem
- 150 gr suiker
- 2 soeplepels maïzena
- 1 soeplepel melk
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 eieren
- 3 appels
- 2 soeplepels rietsuiker
- 2 soeplepels amandelschilfers (heb ik zelf niet gebruikt omdat ik geen in huis had)
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 220°C. De eieren met suiker goed mixen totdat het verbleekt. De rest van de benodigdheden toevoegen en verder mengen met de platte klopper. Een bakvorm nemen van ong. 20 cm doorsnede. Hierin bakpapier leggen zodat het gebak nadien gemakkelijk uit de vorm is te halen. De helft van het deeg hierin gieten. Appels schillen en in schijfjes snijden, over het deeg verdelen en de rest van het deeg nu erover gieten. Bestrooien met rietsuiker en amandelschilfers indien u dat graag heeft. Bakken in een oven van 180°C gedurende 25 minuten..
Na afkoelen bestrooien met bloemsuiker...... Zeer luchtig gebak en smaakvol !
Al eens gestoomde rode kool geproefd ? Heel lekker en klaar in 20 minuten.
Nodig :
- 1/4 de rode kool
- 3 à 4 appels
- witte suiker naar smaak
- microgourmet
Werkwijze :
De rode kool fijnsnijden met de groentensnijder plus van tupperware. Wassen en in de diepe mand van de microgourmet leggen samen met de in dobbelsteentjes versneden appel. Water in de reservoir gieten (400 ml) en 20 minuten stomen op 800 Watt. Nadien goed mengen en suiker naar smaak toevoegen. Deksel er even terug op plaatsen zodat de suiker nog kan smelten. Kruiden met peper en zout en opdienen.
Dit receptje heb ik vorige week vrijdag nog eens klaargemaakt en iedereen was er duidelijk enthousiast over.
Nodig :
- 500 gr kipfilet
- 1 wit van prei
- 3 wortelen
- 1 zakje sojascheuten
(deze 3 bovenstaande ingrediënten kunnen vervangen worden door een pakje versgesneden groenten voor de wok verkrijgbaar bij elk warenhuis)
- 250 ml room
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 pakje currysaus (poeder) van de knorr
Tip : als afwisseling kan dit ook met varkensvlees worden gemaakt. De werkwijze is juist hetzelfde.
Werkwijze :
Verkruimel het kippenbouillonblokje en doe het samen met de room en de currysaus (poeder) in de quickshaker
Knip de kipfilet met de Tupperware keukenschaar in lange mooie reepjes of blokjes naar keuze. Doe de kip in de ultra pro of microcook en plaats hem 3 minuten op 800 Watt in de microgolf. De groenten ondertussen fijnsnijden en verdelen over de halfgegaarde kip. Opnieuw 3 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Dan pas de sojascheuten toevoegen en 1 à 2 minuten laten garen op 800 Watt. Alles goed mengen en de inhoud van de quickshaker erover kieperen. Eventueel nog bijkruiden met peper en zout. Plaats nu de pot 2 à 3 minuten zonder deksel in de microgolf op 800 Watt tot alles mooi is ingedikt.
Serveren met linquini, bami of tagliatelli. Je hoeft er niet voor naar de chinees !
Heerlijk en vlug klaar in de micro gourmet : mijn favoriet hier in huis. Ik wil hem voor niks ruilen !
Nodig :
- 500 gr kippenfilet
- 2 stokken prei
- 4 wortelen
- 6 aardappelen
- 2 soeplepels maïzena
- 1 kippenbouillonblokje
- kippenkruiden
- gehakte peterselie
- 2 dl room
- peper en zout
Werkwijze :
Snij de wortel, prei en aardappelen in kleine stukken en doe deze in de diepe mand van de microgourmet. In het lage vergiet leg je de in blokjes gesneden kip die je overstrooid met kippenkruiden. De onderste container vul je met 400 ml water. Alles op elkaar plaatsen en afsluiten met het deksel. In de microgolf plaatsen en in 25 minuten laten stomen op 800 Watt.
Ondertussen de peterselie fijnhakken in de turbomax. De room samen met het kippenbouillonblokje in de shaker doen, kruiden met peper en zout en ook de 2 soeplepels maïzena toevoegen. Goed shaken. En overbrengen in de microplus schenkkan. Wanneer de groenten gestoomd zijn, de helft van het kookvocht bij de room gieten en doorroeren. Het mengsel nu ong. 2 minuten in de microgolf plaatsen zodat de saus kan binden. Indien niet genoeg gebonden nog een minuutje terug plaatsen.
De groenten met kip samen met de saus door elkaar mengen en dadelijk op het bord serveren of overbrengen in een gesloten kom.
Na de maaltijd vroegen ze hier al meteen wanneer ik dat nog eens opnieuw wil maken. Zouden ze het dan lekker hebben gevonden ;)))
Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat dit pannenkoekenreceptje zeker niet mocht ontbreken voor Lichtmis morgen.
Er bestaat een oud gezegd : er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm !!
Feest in het teken van licht. Het Franse woord chandeleur is afgeleid van festa candelarum : feest van de kaars of chandelee.
De vorm van de pannenkoek, een ronde goudkleurige schijf zou verwijzen naar de vorm van de zon want we verlaten stilaan de koude, donkere winterdagen en vieren de terugkeer van de zon en dus ook het licht. Dit is steeds 40 dagen na Kerstmis en noemen het Maria Lichtmis.
En zeg nu zelf.....pannenkoeken worden altijd lekker gesmaakt door jong en oud. Natuur of met Luikse siroop, candysuiker, poedersiroop, Nutella of vul zelf maar aan......
Nodig :
- 4 eieren
- 200 gr bloem
- 20 gr boter
- 1/2 liter melk
- 1 zakje vanillepoeder
- 1 mespunt zout
- 2 soeplepels oranjebloesemessence
- 60 ml water
Werkwijze :
De eieren goed mixen samen met de suiker, dan de rest van de benodigdheden toevoegen en het deeg 2 uren laten rusten. Zeker doen....uw pannenkoeken zullen luchtiger zijn en beter smaken.
Bakken in een pannenkoekenpan die lichtjes een beetje olie heeft gehad.
Bijna Valentijn ! Verras je geliefde met dit heerlijke dessertje. Gemaakt in de decotorens of in de muffinvorm. Met een hartje van chocolade en natuurllijk home made.......
Nodig :
- 250 ml amaretto
- 4 eieren
- 8 blaadjes gelatine
- 500 ml room
- 250 gr suiker
- 2 dl water
- chocoladepralines gemaakt in de tupperware siliconen snoepjesvorm
- speculoos voor de bodem + 50 gr gesmolten boter : voor de bodem
Werkwijze :
Dompel de gelatineblaadjes in koud water om ze mals te laten worden. Klop de eidooiers met de suiker tot wit schuim. Voeg de amaretto toe en roer onder de geklopte eidooiers. Verwarm de 2 dl water in de microgolf (schenkkan) tot aan het kookpunt. Nijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het warm water om op te lossen.Voeg het gelatinewater nu toe aan het amarettomengsel en roer om. Klop de room stijf en voeg onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en voeg ook bij het mengsel.
Giet in de decotorens en strooi over de bovenkant wat speculoosmengsel : doe hiervoor wat speculoos door het kaasmolentje en meng daarna gesmolten boter onder de gemalen speculoos.
Zet de decotorens op elkaar en zet ze gedurende enkele uurtjes in de koelkast. De rest van de bavarois deed ik in de muffinvorm, in de mini lange cakevorm en ook nog in kleine glaasjes. Alles in de ijskast zetten behalve de siliconen gevulde vormen, die zet je in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker kunnen ontvormen.
Sinds gisteren heb ik nu ook een siliconen taartvorm in mijn bezit en wou er vandaag absoluut mee aan de slag. Een frangipannetaart leek me een goed begin. Niet moeilijk te maken, snel klaar en door iedereen gesmaakt.
Nodig :
- 1 taartvorm
- 1 bladerdeeg
- 3 eieren
- 50 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr gemalen amandelen
- 150 gr poedersuiker
- beetje amandelessence
- 120 gr boter
- enkele lepels abrikozenconfituur
De bladerdeeg in de taartvorm leggen en inprikken met ee vork. Bestrijken met abrikozenconfituur. Ondertussen de overige ingrediënten tot een homogene massa vermengen en op de abrikozenconfituur storten en platstrijken. Indien je nog een randje deeg overhad mag je deze aan de buitenrand van de taart ermee versieren. Bakken in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Bovenkant bestrijken met een mengsel van een halve citroen gemengd met wat bloemsuiker nadat de taart is afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooi blinkend uitzicht heeft en tevens zorgt voor een extra smaakje
Vandaag me weer heerlijk uitgeleefd in de keuken met dit lekkere broodje in de nieuwe terrine ultra pro. Heel makkelijk om te maken en smaken zal het.
Nodig :
- 1 pakje mix voor witbrood (die van aldi zijn heel goed)
- 1 ei
- 300 ml warme vloeistof (half melk, half water)
- 2 soeplepels suiker
- 1 klontje boter
beetje bloem om in de terrinepot te strooien
Werkwijze :
Doe de mix samen met het ei, de warme vloeistof, boter en de suiker in een kom en mix tot een homogene massa. Ong. 5 minuten mixen. Zoveel te langer je mixt of kneedt zoveel te lichter zal uw brood zijn. Dek het deeg af en laat het drie kwartier rijzen op een warme plaats, bij mij is dat onder de kachel...wie dat niet heeft : dicht bij de chauffage of in een oven van 60 ° C. Na die tijd vorm je 8 bollletjes en rol die uit met de deegroller. Besmeer met chocopasta die je ook eerst op een warme plaats hebt gezet zodat hij goed uitsmeert. Rol de 8 lapjes op zoals op de foto. en snij ze middendoor. Bebloem de terrinepot en zet de 16 rolletjes rechtop in de pot. Laat de rolletjes in de pot met deksel nu terug een half uur tot ong. drie kwartier rijzen. Doe het deksel eraf en bak het brood nu in 25 à 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
Heerlijk op elk moment van de dag. Dit brood is er ééntje voor de mensen van mijn demo vanavond !
Simpel, gewoon maar toch zo lekker ! Ideaal te maken in de muffinvorm van de promo deze maand.
Nodig voor 18 stuks :
- 250 gr boter (solo)
- 250 gr suiker
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- beetje amandelessence
- 2 à 3 appelen in stukjes gesneden.
Werkwijze :
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de boter samen met de suiker tot een homogeen deeg. Voeg de eieren één na één eraan toe. En mix verder. Doe er tenslotte de gezeefde bloem bij en een paar druppels amandelessence. Neem de muffinvorm, spoel hem even om en doe het deeg erin. Laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
De terrine ultra pro van de promotie deze week is ideaal voor dit heerlijk voorgerecht of eventueel als aperitiefhapjes te serveren. Liefst koud of lauw..De gasten van mijn demo zullen hem dan mogen degusteren.
Makkelijk op voorhand te maken wanneer je een groot gezelschap verwacht......
Nodig :
- 3 eieren
- 75 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml room
- 200 ml melk
- 280 gr tonijn naturel
- 125 gr geraspte kaas
- 2 soeplepels kappers
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en bakpoeder toe. Goed mengen. Voeg ook de olie, de room en de melk toe. Laat de tonijn uitlekken en doe hem met een vork in stukjes bij de vorige bereiding. Voeg dan de geraspte kaas en de kappers erbij. Kruiden met peper en zout. Nogmaals goed doormengen en in de ultrapro terrine gieten. Het deksel erop op en 40 minuten bakken op 180°C, deksel eraf en nog 10 minuten zonder deksel verder bakken.
Tip : Indien als voorgerecht gebracht kan je het eventueel vergezellen van wat sla en koude groenten. Als apertiefhapje, versnijden in dobbelsneden en een prikkertje op plaatsen.
De tartelettevorm van tupperware heeft hier al goed dienst gedaan en zou hem ook niet meer willen missen. Maar al de siliconenvormen heb ik eigenlijk even graag. En aan ideeën geen gebrek. Volgend receptje stond op de verpakking van de zelfrijzende bloem van Imperial...die trouwens een nieuwe website hebben die ik wel de moeite vind. Namelijk www.Ilovebaking.be Ook het recept van de eetlepeltaartjes had ik hier vandaan.
Gisterenavond heb ik in geen tijd nog vlug deze appeltaartjes gebakken.
Nodig voor 8 taartjes :
- tartelettevorm tupperware
- 2 appels
- 90 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr suiker
- 3 eieren
Werkwijze :
Mix de eidooiers met de suiker tot het volume verdubbeld en voeg dan de bloem toe. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg dit toe aan het mengsel. Giet het deeg in de omgespoelde tartelettevorm en leg er de in schijfjes gesneden appel bovenop en bestrooi met ruwe rietsuiker of gewone kristalsuiker.
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Lekker en zeker als het simpel en snel moet zijn !
Tip : als de taartjes afgekoeld zijn kan je ze nog bestrooien met poedersuiker!
Dit receptje is ideaal voor de nieuwe muffinvorm en is net genoeg voor 7 stuks.
Nodig :
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 30 ml ongesuikerde cacao dus geen nesquick
- 50 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 100 ml melk
- 30 ml olie (bv. zonnebloemolie)
- 1 ei
- 1 koffielepel vanilleextract
- eventueel nog chocoladeparels
Werkwijze :
Meng bloem, chocoladepoeder, suiker en zout. Doe in de maatbeker melk, olie en ei en klop met de platte klopper. Voeg dit bij het eerste mengsel en meng tot je een homogene massa bekomt.
Neem de muffinvorm, spoel hem even om met koud water en vul hem met het lopende deeg. Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten. Je kan de muffinvorm ook in de microgolf zetten gedurende 2 mm 30 sec. op 800 watt.
Maar ik heb gekozen voor de oven.
Smakelijk ! Al houdt de kou je binnen, receptjes bij de vleet om uit te proberen ;))