Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
15-02-2013
Hemelse plattekaastaart met speculoos en ananas
Lang geleden dat ik ze nog gemaakt had...deze heerlijke frisse taart.
Nodig :
- 200 gr speculoos (of andere zandkoekjes naar smaak kan ook)
- 70 gr boter voor de bodem
- 200 gr philadephiakaas (ik gebruikte hier St. Môret omdat ik de andere niet vond, ben niet in België)
- 1 dl water
- 1 citroen
- 8 soeplepels suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 250 ml room
- 5 blaadjes gelatine van 2 gr elk
- 8 schijven ananas
Werkwijze :
Verkruimel de speculoos en smelt de boter in het microplus schenkkannetje gedurende 1 minuut op 800 W. Meng de koekkruimels samen met de boter en doe die alles op de bodem van een springvorm.
Week de gelatineblaadjes in 1 dl water. En laat ze nadien smelten hierin op het vuur. Water mag niet koken ! Voeg dan de suiker erbij. Laten afkoelen. Ondertussen de kaas opkloppen met het sap van de citroen plus de vanillesuiker. Dit gaat gemakkelijk met de menglepel. De afgekoelde gelatine nu bij het kaasmengsel voegen en goed roeren. De room stijfkloppen en onder de kaasmassa doen samen met de in stukjes gesneden ananas. Het mengsel nu storten op de koek bodem. Enkele uurtjes in de koelkast zetten om te laten opstijven. Nadien garneren met ananas + toefjes slagroom en/of chocolade.