Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-01-2013
Scoubidou briochebrood met choco
Vandaag me weer heerlijk uitgeleefd in de keuken met dit lekkere broodje in de nieuwe terrine ultra pro. Heel makkelijk om te maken en smaken zal het.
Nodig :
- 1 pakje mix voor witbrood (die van aldi zijn heel goed)
- 1 ei
- 300 ml warme vloeistof (half melk, half water)
- 2 soeplepels suiker
- 1 klontje boter
beetje bloem om in de terrinepot te strooien
Werkwijze :
Doe de mix samen met het ei, de warme vloeistof, boter en de suiker in een kom en mix tot een homogene massa. Ong. 5 minuten mixen. Zoveel te langer je mixt of kneedt zoveel te lichter zal uw brood zijn. Dek het deeg af en laat het drie kwartier rijzen op een warme plaats, bij mij is dat onder de kachel...wie dat niet heeft : dicht bij de chauffage of in een oven van 60 ° C. Na die tijd vorm je 8 bollletjes en rol die uit met de deegroller. Besmeer met chocopasta die je ook eerst op een warme plaats hebt gezet zodat hij goed uitsmeert. Rol de 8 lapjes op zoals op de foto. en snij ze middendoor. Bebloem de terrinepot en zet de 16 rolletjes rechtop in de pot. Laat de rolletjes in de pot met deksel nu terug een half uur tot ong. drie kwartier rijzen. Doe het deksel eraf en bak het brood nu in 25 à 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
Heerlijk op elk moment van de dag. Dit brood is er ééntje voor de mensen van mijn demo vanavond !
Reacties op bericht (1)
24-02-2013
Gelukt!
Heb deze vanmiddag gemaakt en ben er best trots op dat ie gelukt is en lekker!