Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-02-2013
Chocolade cookies met fleur de sel
Dit receptje komt uit de laatste nieuwe Libelle Lekker...het zal er lekker uit en wilde ze onmiddellijk uitproberen. Met geslaagd resultaat.
Nodig : (voor een 20 tal koeken)
- 100 gr pure chocolade (of bakvaste parels)
- fleur de sel
- 40 gr ongezoete cacao
- 170 gr roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 1 kl vanille-essence
- 140 gr bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- 85 gr donkerbruine suiker
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met de cacao, bakpoeder en bicarbonaat. Klop de boter met de suiker tot een licht, luchtig mengsel. Voeg het ei en de vanille-essence toe. Schep er de gehakte chocolade door en meng het geheel goed. Laat het koekjesdeeg 10 minuten rusten in de koelkast. Steek rondjes uit van het deeg (6 tot 8 cm) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrooi met fleur de sel en bak de koekjes 14 minuten in een voorverwarmde oven.