Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-01-2013
Frangipannetaart
Sinds gisteren heb ik nu ook een siliconen taartvorm in mijn bezit en wou er vandaag absoluut mee aan de slag. Een frangipannetaart leek me een goed begin. Niet moeilijk te maken, snel klaar en door iedereen gesmaakt.
Nodig :
- 1 taartvorm
- 1 bladerdeeg
- 3 eieren
- 50 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr gemalen amandelen
- 150 gr poedersuiker
- beetje amandelessence
- 120 gr boter
- enkele lepels abrikozenconfituur
De bladerdeeg in de taartvorm leggen en inprikken met ee vork. Bestrijken met abrikozenconfituur. Ondertussen de overige ingrediënten tot een homogene massa vermengen en op de abrikozenconfituur storten en platstrijken. Indien je nog een randje deeg overhad mag je deze aan de buitenrand van de taart ermee versieren. Bakken in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Bovenkant bestrijken met een mengsel van een halve citroen gemengd met wat bloemsuiker nadat de taart is afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooi blinkend uitzicht heeft en tevens zorgt voor een extra smaakje