Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-02-2013
Pannenkoeken met oranjebloesemessence
Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat dit pannenkoekenreceptje zeker niet mocht ontbreken voor Lichtmis morgen.
Er bestaat een oud gezegd : er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm !!
Feest in het teken van licht. Het Franse woord chandeleur is afgeleid van festa candelarum : feest van de kaars of chandelee.
De vorm van de pannenkoek, een ronde goudkleurige schijf zou verwijzen naar de vorm van de zon want we verlaten stilaan de koude, donkere winterdagen en vieren de terugkeer van de zon en dus ook het licht. Dit is steeds 40 dagen na Kerstmis en noemen het Maria Lichtmis.
En zeg nu zelf.....pannenkoeken worden altijd lekker gesmaakt door jong en oud. Natuur of met Luikse siroop, candysuiker, poedersiroop, Nutella of vul zelf maar aan......
Nodig :
- 4 eieren
- 200 gr bloem
- 20 gr boter
- 1/2 liter melk
- 1 zakje vanillepoeder
- 1 mespunt zout
- 2 soeplepels oranjebloesemessence
- 60 ml water
Werkwijze :
De eieren goed mixen samen met de suiker, dan de rest van de benodigdheden toevoegen en het deeg 2 uren laten rusten. Zeker doen....uw pannenkoeken zullen luchtiger zijn en beter smaken.
Bakken in een pannenkoekenpan die lichtjes een beetje olie heeft gehad.