Gisteren een nieuwe siliconen bakvorm uitgetest en hopelijk komt die binnenkort ook in de verkoop, dat zou geweldig zijn. Ik heb er gisteren lekkere zebracakejes in klaar gemaakt naar een recept van Wim Ballieu. Heel gemakkelijk en echt lekker !
Nodig voor 9 cakejes :
- 125 gr suiker
- 125 gr boter
- 130 gr zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 30 gr platte kaas
Voor het glazuur :
- 100 gr bloemsuiker
- paar druppels water
- klein beetje melkchocolade ( ong. 75 gr)
Werkwijze :
De boter die op kamertemperatuur is mixen samen met de suiker. Dat het ei één voor één toevoegen en meemixen. Doe dan de plattekaas erbij samen met de bloem. En weer mixen. Bakvormpapiertjes in de siliconenvorm zetten en het deeg hierin doen. Bakken ong. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Normaal gesproken moet men geen papiertjes zetten in de siliconenvorm maar voor dit receptje deed ik dit wel omdat ik er een een glaçage op aan bracht en dat zorgt ervoor dat dit niet uitloopt naar de zijkanten.
Als de cakejes afgekoeld zijn met een broodmes de bovenste topjes eraf snijden zodat je een mooi horizontaal vlak bekomt. Een suikerglazuur maken van de 100 gr bloemsuiker met een heel klein beetje water. Zeker niet teveel ineens bijdoen... Beter een paar druppels en nadien nog bij voegen. Wanneer de glazuur hard is dan een beetje melkchocolade smelten in de microgolf en er in een fijn straaltje overheen laten gaan.






|