Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
14-02-2013
Tortellini met ricotta, spinazie en gerookte zalm
Een heerlijk licht gerecht wat makkelijk op voorhand kan klaargemaakt geworden. Helaas ben ik mijn ultra pro vergeten nu ik op vakantie ben en heb ik mij beholpen met deze terracotta ovenschaal.
Nodig :
- 300 gr tortellini (ricotta en spinazie) uit de koeling
- 250 gr gerookte zalm
- 500 gr witloof
- 70 gr gemalen gruyère
- 2 dl room
- 1 blokje groentebouillon
- verse dille of bij gebrek hieraan de gevriesdroogde versie
- peper en zout
- sap van 1 citroen
Werkwijze :
Witloof in stukjes snijden en 2 x 3 minuten met een beetje water op 700 Watt in de microgolf gaar koken met gesloten deksel. Omroeren en laten uitlekken. 1/3 hiervan opzij zetten en de rest mixen samen met de room, dille, het verbrokkelde bouillonblokje + citroensap en kruiden met peper en zout. De saus 2.5 minuten in de microgolf plaatsen op 750 W. Pasta gaar koken volgens de minuten op de verpakking.... Bij mij was dit 4 minuten.
In de ultrapro ovenschaal (of in mijn geval nu de terracottaschaal) de pasta leggen. Hierover de witloofstukjes doen, de zalmstukjes en dan overgieten met de witloofroomsaus. Bestrooi met gruyère en nog 15 minuten in de de oven plaatsen op 200°C.
Heerlijk ! Met dank aan mijn collega Betty.....
Reacties op bericht (2)
05-02-2014
Recept
Edith
Ik zou dat morgen even willen klaarmaken , voor hoeveel personen is dit gerecht ?
Mvg Veronique
05-02-2014 om 20:33
geschreven door veronique
21-02-2013
lekker
Bedankt alweer ! Hier ook goedgekeurd, volgende keer moet ik er alleen wat minder zalm in doen, zijn de orders, maar verder tip top !